2015/08/07

TESZT - Helia-D BB krém


Amióta az ABC összes betűjét felhasználó különleges színezett hidratálókrémek (BB, CC, DD stb.) megkezdték térhódításukat, sokan teljesen letettek az alapozók használatáról, és inkább ezeket a termékeket választják. De tényleg ennyire hatásosak? Ma a Helia-D BB krémét fogjuk elemezgetni, nézzük meg mit is tud!


A krémek megjelenése a klasszikus Helia-D vonalat követi: fekete külső, egy kis arannyal kiegészítve. 50 ml-s a kiszerelése, ami szerintem épp ideális az ilyen termékeknél. Kétféle árnyalatban kapható: világos és normál bőrre való változatban. Ez viszont kicsit csalóka, ugyanis a világos, valóban világos, viszont a normál bőrre való változat jóval sötétebb az átlagnál. Szerintem még lebarnult bőrre is túl sok lenne, így én ezt a két árnyalatot keverve szoktam használni, így elérhető a megfelelő szín.



Ez a BB krém 20-as fényvédőt tartalmaz, azt ígéri, hogy mattít, hidratál és a kiegyenlíti a bőrszínt. Fűzfakéreg kivonatának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Nem tartalmaz parabéneket sem.


Ami nekem először feltűnt a termék használatánál, hogy az állaga jóval sűrűbb az átlagnál. Emiatt kicsit tovább tart a szétdolgozása, cserébe viszont nagyon jól hidratálja az arcbőrt, abszolút elhagyható mellette a hidratálókrém használata, így meggyorsítja a reggeli készülődést.  Fedése egy közepes erősségű alapozóéval egyenlő. Szépen kiegyenlíti a bőrtónust, eltünteti az orrom körüli pirosságot, viszont a nagyobb bőrhibákra mindenképp szükséges egy kis extra korrektor. Tartóssága számomra megfelelő, bár ebben az extrém hőségben nehéz az ilyet megítélni, de úgy gondolom, hogy egy sulis/melós napot simán kibír.

Összességében nagyon megszerettem ezt a BB krémet. Idáig abszolút alapozó párti voltam, de mostanában egyre gyakrabban nyúlok ezért a BB krémért.

Helia-D webshop ITT

Próbáltátok már? Van kedvenc BB krémetek?


4 megjegyzés

  1. Nem tudom, hogy ez az új, "javított" kiadás mennyivel jobb a réginél (állítólag semmivel), de őszintén én abban anno akkorát csalódtam, hogy azóta messze elkerülöm a Helia-D BB-jét... A legnegatívabb tulajdonsága az volt, hogy morzsolódott, nem lehetett eldolgozni (se primer, se hidratáló, se a csupasz bőr nem segített, és mindegy volt neki, hogy kézzel, szivaccsal vagy ecsettel vittem fel). :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szerintem ez már egy megújult változat, legalábbis Facebookon legtöbben nagyon jókat nyilatkoztak róla. :)

      Törlés
  2. Nekem a régi volt, de nagyon nem szerettem. A teljesítménye még nem is volt rossz, de a szaga.. phű az szörnyű volt, még az arcomon is éreztem estig. Már az első negyed óra alatt rosszul lettem tőle, kifejezetten büdös volt. Ez is ilyen?

    VálaszTörlés