2015/08/08

Zelka - Levendula Illóolaj


Az illóolajok használata a szépségápolásban egyre inkább elterjedtebb. Nem csoda, hiszen jóval intenzívebben képesek elérni a bőr mélyebb rétegeit, hogy ott fejtsék ki hatásukat, amire a legtöbb hagyományos készítmény nem képes. Találkozhatunk velük aromaterápiás termékekben, de akár saját kozmetikumainkat is elkészíthetjük belőlük. 


Sokan esnek abba a tévhitbe, hogy mivel olajról van szó, túlságosan zsíros lesz a bőrünkön, fényleni fog, és eltömíti a pórusokat. Valójában minden bőrtípushoz találhatunk megfelelő illóolajat. Zsíros bőrhöz választhatsz citrom, teafa vagy bergamott illóolajat, míg a szárazabb bőrtípushoz a rózsa, szantálfa és a narancsvirág nyújthat megoldást. Bőr öregedése ellen a pacsuli, a mirha vagy éppen a  fenyőtömjén lehet hatásos. Fontos azonban észben tartani, hogy az illóolajokat nem szabad töményen alkalmazni a bőrünkön. Alapolajat felhasználva kell higítani a megfelelő arányok szerint, ez 95 % bázisolaj és 5 % illóolaj.


Az egyik legsokoldalúbban használható változat a levendula illóolaj, amit a Zelka szappan manufaktúra kínálatában is megtalálhatunk. Nem csak kellemes, nyugtató illata miatt ennyire népszerű, de számos területen is a segítségünkre lehet:

- nyugtathatjuk vele a leégett bőrt
- égési sebek gyógyítására is alkalmas
- használhatjuk rovarcsípések gyógyítására
- segítségünkre lehet hajhullás ellen
- kiegyensúlyozza a faggyútermelést, így pattanásokkal szemben is hatásos
- csökkenti a fáradtságot
és még hosszan folytathatnánk a listát.

Zelka Szappan Manufaktúra webshop ITT

Ti szoktatok illóolajokat használni? Melyik a kedvencetek?


1 megjegyzés