2017/01/12

Illatozzunk: Acqua Colonia


Az Acqua Colonia téli illatpárosa igen különlegesre sikeredett, ugyanis az egyik verzióban az alma és chili kettősével, míg a másikban a szilva és méz párosával találkozhatunk. Nem egy tipikus illatkombináció egyik sem, ha parfümökre gondolunk, nem igaz? Elsőként számomra is nagyon fura volt, de abszolút kellemes - vagy épp illatos - csalódás volt mindkettő.


Először is nem mehetünk el szó nélkül az üvegcse mellett, ugyanis én imádom ezt a különleges, vintage hatást. Sőt, még a dobozokon lévő grafika is nagyon tetszik, egyik sem egy tipikus parfüm külső, azt hiszem pont ez fogott meg benne a legjobban.


Az illatok esetében Eau de Cologne-ról, azaz kölnivízről beszélünk, ami azt jelenti hogy illat-intenzitása kifejezetten alacsonynak számít, ám ennek ellenére meglepett a tartóssága, mert simán olyan, mitha egy EdT-t viselnék. Ha reggel teszem fel, a nap végére már elillan az illata, de jó pár órát intenzíven érzem önmagamon is, ami sok parfüm esetében sem szokott meglenni.

Nekem a két illat közül a Plum & Honey a kedvencem, ami egy jól hordható, hétköznapi illat. Valószínűleg nyárra kicsit soknak érezném magamon, de így az enyhe édessége még pont tökéletes a hidegebb időre. Az Apple & Chili ezzel szemben számomra inkább egy esti, alkalmi illat. Nagyon érdekes párosítás, nem is tudom mihez hasonlítani. Az almát határozottan kiérzem belőle, és emellé a chili egy egyedi csavart ad neki, amitől sokkal merészebb lesz.

Az Acqua Colonia 50 ml-s változatai 5990 Ft-os áron kaphatóak.

Megjegyzés küldése