2017/01/13

Avon Extra Lasting púderalapozó


Amikor megláttam ezt a terméket az Avon kínálatában, azonnal eldöntöttem, hogy mindenképp letesztelem, és részletesen beszámolok róla nektek, ugyanis nagyon érdekes a koncepciója. Egész pontosan az Avon ExtraLasting cream-to powder púderalapozójáról van szó, ami - ahogy a neve is mutatja - használat közben krémes textúrából vált púderre. Ismerkedjetek meg vele kicsit közelebbről!


Először is nézzük meg a terméket kicsit kívülről. A kiszerelése kompakt és praktikus. A dobozban található egy nagy méretű tükör, és az alapozó alatt egy rejtett rekeszben egy extra puha szivacs is helyet kapott, így egy igazi táskabarát termékről van szó. Ám így, hogy az első rész felét elfoglalja a szivacs, az alapozó mennyisége meglehetősen kevéske, mindössze 9 gramm, ami textúrájából adodóan elég gyorsan fogy.

Ami nekem igazán erre a termékre terelte a figyelmemet, az a különleges állag volt, ugyanis a felvitel során krémből púder állagot kapunk, ami igencsak egyedi tulajdonság. A termék kifejezzen a zsíros, kombinált bőrhöz ajánlott, ezért mindenképp adni akartam neki egy próbát, de sajnos - spoiler alert - nem igazán vált be.


Amint áthúzom az arcomon, valóban púderessé válik, viszont egy lendülettel minden apró bőrhibát, és előtte szabad szemmel nem látható szárazabb területet kiemel az arcomon. Nekem alapvetően zsíros bőröm van, de az orrom gyakran szokott hámlani, így már előre féltem ettől. Próbáltam bőrradírozás után is, amikor meg voltam győződve róla, hogy tökéletes állapotú a bőröm, de így is csúnyán kiemelte az előnytelen részeket, amiknek a létezéséről tényleg nem is tudtam előtte. A fedése és tartóssága egyaránt közepes. Szépen kiegyenlíti a bőrtónust, és eltünteti a kisebb bőrhibákat, de például egy pattanással már nem bánik el, ha pedig hegesedés van az arcodon, ezt a terméket messziről kerüld el.

A használata egyébként nagyon könnyű és gyors. A hozzá járó szivaccsal tökéletesen működik. Sajnos használata mellett az arcom gyorsan ki is fényesedett, pedig elvileg pont ezt a problémát célozza meg. Ezek alapján nem tudom, hogy milyen bőrtípushoz lenne megfelelő, mert se a száraz, se a zsíros bőrűeknek nem ajánlanám, és olyan ember szerintem nem létezik, akinek hibátlan lenne a bőre ilyen szempontból, szóval csak óvatosan ezzel a termékkel.

Ti próbáltátok már? Más a tapasztalatotok mint az enyém?

2 megjegyzés