2016/12/22

A Karácsonyi rutinom


Mostanra már biztosan tudjátok rólam, hogy nagyon szeretek mindent, ami a karácsonnyal kapcsolatos. Sokakkal ellentétben én nagyon lelkes vagyok az ünnepi készülődés minden fázisával kapcsolatban, kezdve az ajándékok kitalálásával (akár már az év közepén), a mézeskalács sütéstől egészen az karácsonyfa díszítésig. Még a boltban való átlagosnál hosszabb sorban állást is képes vagyok könnyebben elnézni ilyenkor, hisz elég arra gondolnom, hogy pár nap múlva együtt a család, és a szépen feldíszített karácsonyfa árnyékában állva minden sokkal jobbnak tűnik majd. Messzire kerül a telefonom is, és sikerül tényleg feltöltődnöm ebben a pár napban. Ma megosztom veletek az én karácsonyi készülődős rutinomat.

1. Ajándékok beszerzése
Én már az egész év folyamán "monitorizálom" a gondolataimat, és ha bármi ajándéknak megfelelő ötlet jut az eszembe, azonnal felírom, így általában születésnapok és karácsonyok előtt már jó előre tudom, hogy kinek mi lenne a legmegfelelőbb ajándék. Ez jó nagy súlyt levesz a vállamról, hisz így elkerülhető a december 23-i pánikvásárlás, ami többnyire egy drogériás ajándékcsomagon kívül nem jelentett mást.


Szeretem az ajándékok becsomagolásával járó extra pepecselést is. Szóba sem jöhetnek az egyszerű ajándéktasakok, helyette előkerül a hagyományos csomagolópapír, na meg persze a szalagok és masnik. Ha extra bevállalósnak érzem magam - na meg időm is van hozzá - akkor valami egyedi csomagolást is kieszelek.

2.  Dekoráció
Tudom, hogy létezik egy olyan hagyomány, miszerint a karácsonyfát csak december 24-én lehet felállítani... na ezt a szabályt nem nekem találták ki. :D Emlékszem, már gyerekként is karácsony előtt hetekkel azért nyaggattam a szüleimet, hogy végre feldíszíthessem a fát - többnyire december 20-21-ben sikerült kiegyeznünk. Én kifejezetten szeretem a kézzel készült díszeket is, hisz mindegyikről egy-egy történet jut az eszembe. Ami pedig a lakás többi részének dekorálását illeti, szabad a gazda már Advent 1. vasárnapjától.


3. Sütés
A mézeskalács sütés évek óta elengedhetetlen részét képezi a karácsonyi rutinunknak. A tészta begyúrásától kezdve, az apró részletek megrajzolásáig mindent szeretek benne. Aztán amint elkészül, egyet megkóstolok belőle, és részemről véget is ért a mézeskalácsozás. :D Itt is szóba jöhet minden, ami DIY. Házikó építés, mécsestartó vagy épp karácsonyfa dísz mézeskalácsból - ajándéknak sem utolsó. :)


4. Ünneplés
Amellett, hogy összejön a család, és egy jót beszélgetünk és hatalmasat eszünk, mindig előkerül valamilyen társasjáték is. Gyerekként hatalmas Monopoly csatákat tartottunk, miközben a felnőttek a vacsorát készítették. Emellett kihagyhatatlanok a tipikus karácsonyi filmek, mint például az Igazából szerelem vagy a Holiday, és persze kötelező megnézni - méghozzá a TV-ben! - az Reszkessetek betörőket is. :)

Annyi a tennivaló ilyenkor, hogy végre messzire kerül a telefonom, és nem csekkolom percenként se az Instagram, se a Facebook feedemet...

Ne felejtsd, a mobilod megvár, a pillanat nem! :)


A bejegyzést a Huawei támogatta.

Megjegyzés küldése