2016/12/07

Utazás Kínába - Huawei sajtóút


Ha követtek Facebookon és Instagramon, akkor láthattátok, hogy egy hetet Kínában töltöttem. Én még most is úgy vagyok vele, hogy "whaaat, mégis mi a fene", mert teljesen hihetetlen élmény volt az egész. A dolog úgy kezdődött, hogy az egyik délelőtt a szokásos "pizsamában a laptop előtt ülős emailezős időmet" töltöttem, amikor egyszer csak váratlanul jött egy email, hogy "héj, a Huawei kivinne Kínába egy sajtóútra... én meg erre ismételten: "whaaat???" - és még azóta is. :D Néhány héttel az út előtt tudtam meg a nagy hírt, de annyira hihetetlen volt az egész, hogy még a legközelebbi barátaimnak se meséltem róla egészen az út előtti 1-2 napig, mert féltem, hogy mégsem lesz belőle semmi, de szerencsére ennél jobban nem is alakulhatott volna. :)


Az utazáshoz kaptam egy Huawei P9-es készüléket, aminek a kameráját egy jó bloggerhez/vloggerhez híven alaposan le is teszteltem. Nekem a telefonok esetében ez a legfontosabb és döntő tulajdonság, hiszen rengeteget használom Instagram/FB fotókhoz vagy épp vlogoláshoz. Na meg persze nem is vagyok egy nagy tech-zseni, viszont azt meg tudom mondani, ha egy telefon kamerája jó-e vagy sem... :)

Rengeteget fotóztam az út során, a bejegyzésben található összes kép a P9-cel készült, és nem végeztem rajta semmilyen utómunkát (max. minimális utóigazítást, de azt is a készülék beépített beállításaival). A képeket látva nem lesz meglepő amit mondok, de ennek a telefonnak brutál jó a kamerája! Én korábban azért vettem iPhone 6S pluszt, mert teljesen biztos voltam benne, hogy annak a kameráját nem lehet megverni, de ez simán túlteljesíti. A P9 dupla Leica lencsével rendelkezik, ettől lesznek olyan szépek a képei.

A készülék minden extra beállítás nélkül gyönyörű képeket készít, de néhány érintés után megtaláljuk az "élénk színek" funkciót, amitől szerintem még gyönyörűbbek lesznek a képek. Emellett nagy kedvencem még a háttér homályosítása is, aminél a fotó elkattintása után utólag állíthatjuk be, hogy pontosan hol legyen éles a fotó, és mennyire legyen homályos a háttér. Ettől tényleg olyan hatást érhetünk el, mintha a legfullosabb fényképezőgéppel készítettük volna a képet. Így tehát egyértelműen jó társam lett az út során. :)

Az egy hetes sajtóút alatt jártunk Pekingben, Sencsenben és Sanghaiban. 7 nap alatt 6 járattal repültem, ami gyakorlatilag a korábbi éves repüléseim többszöröse, így gondolhatjátok, hogy mennyire sűrű napjaink voltak, de nem bánom, mert így lehetett kihozni belőle a maximumot.

Imádtam Kínát! A kulturális különbségek annyira érdekesek voltak. Azt hiszem az ilyen utazások, amikor egy teljesen más "szemüvegen" keresztül látod a világot, tudják a legtöbbet nyújtani számunkra. A részletes élménybeszámoló vlog hamarosan érkezik, addig is itt egy kis ízelítő néhány fotón keresztül. :)


Első állomásunk a Nagy Falhoz vezetett.

A lépcsők meglepően meredekek voltak. Mászás közben a kapaszkodás erősen ajánlott, a hátranézés már kevésbé. :D

Elképesztően hideg volt, így az extra testmozgás kifejezetten jól esett.

A Huawei K+F központjában elég impozáns a lámpa/mennyezet.

Sencsen városa - ahol most a Huawei központja van - 30 éve még csak egyszerű halászfalu volt.

Kedvenc funkcióm a telefonban az erősen defókuszált háttér - ilyen csodákat lehet belőle kihozni.

Néha természetfotóst is játszottam.

A kamera monokróm funkciója nagyon jól kihozza a részleteket.

Egyértelműen ez volt a kedvenc részletem Kínában - napernyőkkel díszített mennyezet a Huawei egyik épületében.

Ez a kamera a "mutimiteszel" fotókat egy teljesen új szintre emeli.

Bár a táblákkal igazából csak a helyi bevásárlóközpont megnyitóját jelzik, mégis annyira kínai és különleges, hogy meg kellett örökítenem.

Ételek szempontjából nem volt okunk panaszra. Az egész út során különlegesebbnél különlegesebb finomságokat kóstoltunk meg. Az asztalok mindig roskadásig voltak ételekkel.

Megkóstoltam néhány olyan dolgot is, amitől először kicsit ódzkodtam, mint például a rák...

... vagy a kagyló.

Shanghai éjszaka olyan mintha a jövőben járnánk.

Kedvencem ez a gömbös épület volt, ami egy tévétorony.

Nappal sem lehet okunk panaszra.

Felejthetetlen élmény volt ez az út. 
Alig várom, hogy újra ellátogathassak Ázsiába!

1 megjegyzés