2015/08/26

TESZT - Odylique natúr kozmetikumok


Mindig jó érzés látni, amikor egy márka nagy figyelmet fordít a termékei összetételére. A Naurel webáruház összegyűjtötte az organikus termékeket kínáló márkákat, nemcsak smink és szépség, de baba és tisztítás kategóriában is. Ezúttal én az Odylique 100 %-ban természetes és organikus termékeivel ismerkedtem, melyen nem tartalmaznak parabéneket, állati eredetű összetevőket,  mesterséges színezéket és illatanyagot sem. Ismerjétek meg őket!



Levendulás szappan

Az utóbbi időben a szappanok újra előtérbe kerültek, viszont engem eddig nem győztek meg igazán. Próbáltam már jó néhányat, de inkább nyűgnek éreztem a használatukat, viszont ez a levendulás szappan lehet, hogy megváltoztatja mindezt. 

Fő problémám eddig mindig az volt, hogy soha nem oldódott fel belőlük elég rész ahhoz, hogy kényelmesen tudjam használni őket egy zuhanyzás során. Ez a levendulás változat viszont már egy kicsi bevizezésre is kellemesen krémessé válik, a habzása is megfelelő, így nagyon jó érzés használni, viszont nem is fogy el túl gyorsan. A levendulás illatot kifejezetten szeretem. Egy fárasztó nap után nagyon jól érvényesül a nyugtató hatása.

Amihez viszont nem tudok hozzászokni, az egy tipikus szappan tulajdonság. Miután leöblítem, egyfajta tapadós érzés marad a bőrömön, amit én nem szeretek. Ti mit gondoltok erről az érzetről?

Beszerezheted INNEN!



Kókuszos-cukros testradír

Kicsit már előre spoilerezek. Imádom ezt a terméket! Én amúgyis nagyon szeretem a testradírokat. Nincs is jobb érzés, mint amikor egy gyors zuhanyzás közben felfrissít ez a kellemes, masszírozó érzés, és közben a bőröm is megújul. 

Ebben a termékben a nádcukornak köszönhetően elég erősek szemcsék, így garantálan újjávarázsolja a bőrödet. Én kifejezetten szeretem, amikor egy bőrradír kicsit durvább, mert ilyenkor sokkal jobban érvényesül az energizáló hatása. 

Sokan nem szeretnek ilyen termékeket használni, mert túl sok időt elvesz az esti zuhanyzásnál. Nos, ebben a termékben kókusz-, napraforgóolaj és kakaóvaj is helyet kapott, így egy lépésben már hidratálja is a bőrünket. Sok testradír hagy húzódó, szárító érzést maga után, ennél a terméknél viszont már azonnal kellemesen hidratálttá válik a bőr az olajos összetevőknek köszönhetően. Nem is szoktam ilyenkor külön testápolózni, tehát összességében még időt is spórolunk vele. 

A kókuszos illata  valami fantasztikus! Jár hozzá egy kis spatula is, hogy megkönnyítse az adagolást. Érdemes mindig kis mennyiséget használni, ugyanis jóval kevesebb is elég belőle, mint az eddig általam használt termékekből.

Beszerezheted INNEN!



Kókuszos arctisztító

Amikor először kipróbáltam ezt az arctisztítót, nem voltam túlságosan lelkes miatta. Én inkább a zselés és mikrogyöngyös termékeket részesítem előnyben a tisztításnál, így ez a krémes formula nem hozott túlságosan lázba. 

A használata nagyon kíméletes, kellemes érzés a bőrön, és talán emiatt is voltam szkeptikus. A fejemben mindig az az elképzelés élt, hogy ha nem érzem a bőrömön fizikailag, hogy a pórusom legmélyéig eljut a készítmény, akkor nem is tisztít. Azóta meg is dőlt ez a tévhitem. Nagyon jól eltávolítja még a legmakacsabb szemsminket is, ahol kifejezetten szeretem használni, ugyanis ez a kíméletes bánásmód tökéletes a szemkörnyéki érzékeny területre. Használat után nagyon puha lesz az arcom. Nem szárít, nem zsírosít, pont a megfelelő eredményt biztosítja.

Nevével ellentétben a kókuszos illat ezúttal nem érvényesül túlzottan. Helyette más összetevők, a rozmaring és a citromolaj érezhető.

Beszerezheted INNEN!

Ismeritek az Odylique márkát?


Megjegyzés küldése