2013/02/01

Gerovital - Téli bőrápolás

Image Hosted by ImageShack.us

Bőrünk a szervezet elsődleges védelmi vonalaként számtalan káros hatástól óvja testünket. A hideg idő azonban kockára teszi ellenálló képességét, ezért érdemes néhány egyszerű bőrápolási trükköt bevetni egészségünk megőrzése érdekében.


Lelapult, zsírosodó haj

A téli időjárás fejbőrünket is megdolgoztatja, mivel testünk hőjének csaknem egyharmada a fejünkön keresztül illan el. A haj és a sapka közötti levegő felmelegedésének hatására párakamra alakul ki, amely aktív munkára fogja a faggyúmirigyeket. A meleg miatt a gombák és a baktériumok is könnyebben megtelepedhetnek és szaporodhatnak, ezért a korpásodás is problémát jelenthet

Nem kerülhetjük el a zsírosodást azzal, ha a hideg ellen nem húzunk sapkát vagy kalapot, ugyanis a hajhagymák megfázása végzetes hajhulláshoz és kopaszodáshoz is vezethet. Ilyenkor az egyébként szárazabb hajúaknak is érdemes zsírosodás elleni samponnal négy-öt naponta hajat mosni. A Gerovital Plant Tratament a legkorszerűbb biotechnológiai folyamatok során kifejlesztett Sebaryl komplexum segítségével csökkenti a faggyúkiválasztást.
Image Hosted by ImageShack.us
Száraz, fénytelen arcbőr

A hideg téli levegő nem csak a kinti mínuszokban szárítja az arcbőrt, hanem otthon vagy a munkahelyen is, hiszen a levegő alacsony páratartalma miatt csökken a bőr vízmegtartó képessége, az arcbőr repedezetté válhat. Ebben az esetben a forró vizes fürdés is száríthatja a bőrt, mégsem kell lemondanunk róla, ha cseppentünk néhányat kedvenc hidratáló olajunkból a vízhez, és felteszünk egy arcmaszkot a relaxáció alatt. Reggelente pótoljuk hidratáló krémmel a hiányzó vizet, lefekvés előtt ápoljuk növényi olajokban és vitaminokban gazdag tápláló krémmel az arcot.

Image Hosted by ImageShack.us
Kirepedezett ajak

A repedezett ajkak a tél fő ismertetőjegyei. A száj vékony bőrrétege hajlamos a kiszáradásra, amelynek következtében a cserepesedés még több problémához vezethet. Természetes reakció, hogy töredezett ajkunkat állandóan megnyaljuk, ez azonban csak még inkább szárítja azt. Ne engedjünk utat a baktériumoknak az elhalt hámsejtek harapdálásával és piszkálásával. Hordjunk magunknál és tartsunk otthon is egy ajakápolót. Érdemes természetes anyagokból készült tubusos applikátorral megelőzni a kiszáradást, ne válasszunk olyan kiszerelést, amelyből csak ujjal tudjuk felvinni a balzsamot a szánkra.

Száraz kéz

A rendszeres kesztyűhordás hozzájárul a kézfej védelméhez, azonban így sem lehet teljesen kivédeni a kéz szárazságát. Mosogatáskor és kézmosáskor engedjünk langyos vizet, és ha végeztünk, mindig töröljük teljesen szárazra kezünket. Érdemes a táskában tartani egy tubus gyorsan beszívódó kézkrémet, amelyet naponta akár három-négy alkalommal is a bőrbe masszírozhatunk.

Ami egyelőre rejtve marad

Habár ilyenkor több réteg ruha melegíti testünk legnagyobb részét, érdemes már a téli hónapok alatt megkezdeni a narancsbőr felszámolását. A tévhitekkel ellentétben a cellulitisz a tinédzsereket is sújtja, olyannyira, hogy a probléma megközelítőleg a nők 95%-át érinti. Kialakulásához a kötőszövetek meglazulása és a zsírsejtek növekedése vezet. A csípő, a derék, a comb és a fenék tájékát zuhanyzás után bőrfeszesítő hatású anticellulitisz krémmel vonjuk be. A bőr rugalmassá tétele mellett csökkenti a zsírsejtek lerakódását és semlegesíti a méreganyagokat a Gerovital Plant havasigyopár-, borostyán- és gesztenyemag-kivonatot tartalmazó anticellulitisz krém.
Image Hosted by ImageShack.us

A vastagabb bőrrétegek is áldozatul esnek a hidegnek, a sarok és könyék részek megkülönböztetett figyelmet igényelnek. Fürdés után lágyabbá válik a bőr, ilyenkor dörzsöljük le a sarkakat habkővel, emellett lefekvés előtt mindig kenjük be a kényes felületeket zsírosabb, olajosabb krémekkel is.

Télen is váltogassuk cipőinket, mert a rosszul megválasztott lábbeli tyúkszemhez és további betegségekhez vezethet. Hordjunk tágabb cipőket, elegendő helyet biztosítva a cipő belső fala és láb közötti levegő felmelegedésének.

Készírtette a Farmec Zrt.

5 megjegyzés

  1. Ennek a márkának a termékeit hol lehet megvásárolni? :)

    VálaszTörlés
  2. Szepsegbolt.hu-n, de a legtöbb DM-ben is :)

    VálaszTörlés
  3. Lehet én nem figyeltem eléggé, de még nem fedeztem fel a DM-ben, de majd mostantól jobban sasolok. Köszönöm a választ! :)

    VálaszTörlés
  4. Gerovital webaruház, g-online.hu

    VálaszTörlés
  5. Tescoban is kapható.

    VálaszTörlés