2017/04/28

System Professional hajápolás


Nagyjából másfél hónapja meghívást kaptam, hogy vegyek részt a System Professional hajápoló kezelésén. Természetesen azonnal igent mondtam rá, hiszen ki ne szeretné, hogy egy profi fodrász személyre szabott ápolást nyújtson a hajának. A kezelés után megkaptam a termékeket is, amiket átfogó tesztelésnek vetettem alá, azóta csak ezeket használom. Jöjjenek is a tapasztalatok!


Az egész márka a haj energiakódja köré épül. Megmondom őszintén, amikor először meghallottam ezt a kifejezést, azonnal kicsit tartózkodóbb lettem a dologgal kapcsolatban, mert nagyon nem szeretem az ilyen túlmisztifikált marketing blablákat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a termékek kiválasztását megelőzi egy teszt kitöltése. Itt rákérdeznek a hajad állapotára, mivel vagy megelégedve, mivel nem, min szeretnél változtatni stb. Ez nagyjából 5-10 percet vesz igénybe, és ezután az applikáció kidobja neked, hogy a válaszaid alapján mely termékek legmegfelelőbbek az igényeidhez. Minden terméknek van egy kódja is, és ezeket összeadva kapod meg a hajad energiakódját. 
Szóval abszolút értem, hogy ezzel a marketing körítéssel jobban el lehet adni a dolgokat, illetve ad egyfajta arculatot az egész márkának, de amikor meghallom azt a kifejezést, hogy a haj energiakódja, azonnal valamilyen TV-s teleshopos duma ugrik be, pedig magával a teszttel nincs semmi probléma, sőt, számomra tök jó dolgokat dobott ki. Szóval megértem a dolgot, de közben mégis vannak ellenérzéseim. Na de jöjjenek a termékek!

Az én energiakódom egész pontosan:
'S1+H3+L4+P5+S6'

ami ezeket a termékeket jelenti:
Smoothen Shampoo
Hydrate Mask
Luxe Oil
Purify Lotion
Smoothen Curl Definer

Meg kell mondjam, kicsit rosszul érzem magam, hogy rögtön picit negatívabban indítottam ezt a bejegyzést, mert a kezeléssel és a termékekkel abszolút meg vagyok elégedve, nézzük is meg őket kicsit közelebbről!


Smoothen Curl Definer
Amikor bármilyen fodrásznak elmondom, hogy én bizony hajhabot szoktam használni a göndör hajamra, többnyire vagy kinevetnek vagy teljesen leesik az álluk, mert valószínűleg a 80-as évek óta meglepően kevés ember használ még hajhabot, de én abszolút nagy pártolója vagyok. Nem nagyon találtam még olyan terméket, ami szépen rendszerezni tudná a fürtjeimet, na de itt van rá egy tökéletes példa. 
Formázás előtt, törölköző száraz hajon kell használni, és elég belőle egy nagyon kicsi mennyiség is. Míg hajhabból akár egy hatalmas maréknyit is fel szoktam tenni, ebből 2-3 pumpa bőven elég a hajamra. Könnyű, krémes állagának köszönhetően gyorsan eloszlatható a hajon. Szárítás után a fürtök szép rendezettek lesznek, nem nehezíti el a hajat. Nincs kefés, "birkás" hatás, szép, természetes fürtöket ad.

Luxe Oil
Hajvégápoló olaj használata abszolút kötelező számomra, mert másképp lehetetlen kifésülni a hajam, és nagyon könnyen töredeznek is a hajvégeim. A System Professional változata annak ellenére, hogy olaj, meglepően könnyű állagú, így használata nagyon kényelmes. Szintén kevés mennyiség is elég belőle, mivel textúrájának köszönhetően könnyebben eloszlatható a hajon, mint a túlságosan zsíros, nehezebb társai. Illata nagyon kellemes, nem túl hivalkodó, tökéletes összhangban van a többi termékkel.

Purify lotion
Különleges termék még ez a tisztító tonik is. A kezelés során meglepett, amikor a fodrász azt mondta, hogy hátul a fejem tetején kicsit korpás a hajam. Mivel ezt a területet soha nem látom, meglepett, hogy fenáll ez a probléma. Ez a tisztító tonik ezt a problémát hivatott orvosolni. Hajmosás után, még a vizes hajon kell használni. Hosszúkás adagolójával csíkokban kell felvinni a hajra, majd ezután belemasszírozni a fejbőrbe. 
Amit használata után tapasztaltam, az egészen elképesztő. Mivel a termék erősen mentolos, szó szerint olyan érzésem lett tőle, mintha megnyílt volna a fejbőröm és elkezdett lélegezni. Hihetetlenül felfrissítette és felélénkítette a bőrömet. Ezt nem szükséges minden hajmosás során használni - gondolom a probléma erősségétől függ - és megmondom őszintén azóta nem is használtam, pedig valószínűleg kellene. Tudjátok, tipikusan az az ember vagyok, akinél ha nincs szem előtt a probléma, úgy csinál mintha nem is lenne. Megpróbálok rászokni a használatára, mert a kezelés során nagyon élveztem. Aki ilyen problémával küzd, annak érdemes kipróbálnia.

Hydrate mask
A hajápolási rutinom szintén elengedhetetlen lépése valamilyen gazdag hajpakolás vagy maszk használata. A kezelésre göndör és meg kell mondanom eléggé gubancos hajjal érkeztem. Még figyelmeztettem is a fodrászt, hogy nem lesz könnyű dolga a kifésüléssel, de azt mondta ne aggódjak, még felteszi előtte ezt a maszkot. Miután rátette a hajamra, a gubancok szinte egyszerűen maguktól kibontódtak a hajamból. Amikor itthon használom, akkor is elég csak az ujjaimmal átfésülni a hajam, amikor még rajta van a maszk, és a gubancok 90%-a már akkor eltűnik belőle. Must have!

Összességében tehát mind a kezeléssel (ami fantasztikus fejmasszázsokat is tartalmazott), mind a teszt alapján kapott termékekkel nagyon meg vagyok elégedve. Egyedül ezt az "haj energiakódja" dolgot kell még szoknom, mert ezzel nem vagyok teljesen kibékülve.

A kezelés igénybe vehető a Belgrád rakpart 6-8. szám alatt.

Ti hallottatok már a System Professional-ről?

Megjegyzés küldése