2016/10/12

Maybelline The Rock Nudes paletta


A Maybelline visszafogott szemhéjpúder paletta családja most egy kicsit vadabb taggal bővült, ami nem más, mint a The Rock Nudes. A névválasztás nagyon jól el lett találva, hiszen rockosabb, kicsit sötétebb a színskálája, ám az árnyalatok mégis meglehetősen tompák, így egy hétköznapibb look elkészítéséhez is tökéletesek. Nézzük meg kicsit közelebbről!


Az utóbbi időben többször is említettem nektek, hogy ami a szemsminkemet illeti, szeretnék kicsit többet kilépni a komfortzónámból, ugyanis szinte csak és kizárólag nude és földszíneket viselek. Ez a paletta egy tökéletes első lépés ebből a szempontból, hiszen a visszafogottság kicsit extrémebb oldalát mutatja meg. 

Jól megférnek egymás mellett a matt, enyhén selyemfényű, és kicsit csillámosabb változatok is, így könnyedén variálhatjuk az elérni kívánt hatást. A színelosztás kialakítása is nagyon praktikus. Az árnyalatok úgy vannak elhelyezve, hogy tökéletesen passzolnak egymáshoz négyesével, egymás mellett hármasával és duónként is, így ha nincs előre konkrét elképzelésünk a sminkhez, akkor ez is a segítségünkre lehet.


Mindegyik szemhéjpúder nagyon puha, könnyen felszedhető az ecsettel. A paletta felszíne tökéletesen sík, tehát egyik szín sem ül lejjebb a paletta szélénél, így használat közben enyhe porzásuk miatt  könnyen összepiszkolják a körülöttük lévő területet.

Színösszeállítás terén a világosabb színekből el tudtam volna képzelni kicsit nagyobb különbségeket is, ugyanis ez az oldal szerintem eléggé egysíkú lett, és csak nagyon visszafogottan érvényesülnek a szemeken.  A sötétebb árnyalatok pigmentáltságára nem lehet panasz.  Az én kedvencem a fémes hatású kék szín. 

Az viszont kicsit csalódás volt, hogy az arany, a kék és sötétszürke árnyalatok erős csillogása az első használat után a felére csökken, ugyanis csak a legfelső rétegük ennyire csillámos. A felső réteg alatt is van csillogás, de az már jóval visszafogottabb, mint amire elsőnek számítanánk.



Ti próbáltátok már ezt a palettát? Hogy tetszik nektek?

Megjegyzés küldése