2016/02/24

Csodaszerek száraz bőr ellen


Az utóbbi időben nagy elszántsággal kerestem a tökéletes hidratáló krémeket, ugyanis a barátom extrém bőrszárazsággal küzd, és hiába próbáltunk már számtalan terméket, egyik sem vált be kellően. Nemcsak enyhe dehitratációról van szó, hanem az időszakosan jelentkező pikkelyes bőrhámlás is gyakori problémát jelentett, így tényleg intenzív táplálásra volt szükség. Ami engem illet, nekem a kézfejem jelenti a különös problémát, ugyanis nagyon erősen ki tud száradni. Néha már véresre kirepedezett annak ellenére, hogy rendszeresen bekentem. Most azt hiszem megtaláltuk a tökéletes megoldást ezekre a problémákra!


Eucerin Complete Repair 5% Urea testápoló
Nos ez a termék már önmagában csodát tett a párom bőrével. Tényleg próbáltunk már rengeteg terméket, ami maximális hidratálást ígér, de ez a testápoló már az első használat után észrevehető változást hozott. Használata nagyon kellemes, ugyanis annak ellenére, hogy erősen táplál, nincs különösen zsírosabb állaga, így könnyen szét lehet kenni a bőrön, és nagyon gyorsan be is szívódik. Már az első használat tökéletesen hidratált, bársonyos bőrt eredményezett. Használata óta nincs se bőrhúzódás, se hámlás. 5%-os urea tartalmának köszönhetően segíti bőr nedvességtartalmának helyreállítását, ami tényleg nagyon hatákonyan működik. Nem tartalmaz illatanyagot és parabéneket sem.



Bioderma Atoderm Olajtusfürdő
A testápoló után néhány nappal kezdte a barátom használni ezt a terméket, amit bőrgyógyász is külön javasolt. Elsőre elég fura volt egy olajtusfürdő gondolata, de állaga miatt használata nagyon kellemes, szinte luxusérzetet nyújt zuhanyzás közben. A bőr hidratáltságát nagyban segíti, de textúrájának köszönhetően a tisztítás nem annyira hatékony vele. Könnyen leöblíthető, nem hagy maga után olajos érzetet. Azonnal puhább, és hidratáltabbá válik tőle a bőr. Arcra és testre egyaránt használható. Tartósítószer-, etoxilát-, mesterséges színezőanyag-, szulfát-, szappan- és parabénmentes.



Eucerin Repair 5% Urea kézkrém
Most pedig következzen az én részem. Mindig is szárazak voltak a kezeim, de talán az utóbbi 1 évben vált extrémebbé a helyzet. Ez idő alatt már rengeteg terméket próbáltam, és sokszor azt hittem, hogy megtaláltam a tökéleteset, de a problémámat csak ideig-óráig tudták kezelni.
Erről az Eucerin változatról hasonlókat tudok elmondani, mint a testápoló társáról. Már az első használat után olyan puhává tette a bőrömet, mint amilyen már régen volt. A hatása pedig nem múlt el néhány óra múlva, hanem sokáig kitartott. Miután felkenem, azonnal beszívódik, nem lesz tőle ragacsos a bőröm, ami a kezemnél különösen fontos szempont, hiszen így használata után azonnal bármit csinálhatok, nem kell perceket várnom a beszívódásra. A kézkrémek illatát mindig is nagyon fontosnak tartottam, de ebben valahogy még az is tetszik, hogy illatanyagmentes, legalább nem vonja el a figyelmet a parfümömről. :)

Ha tehát száraz bőrtől szenvedtek, ezeket a termékeket mindenképp próbáljátok ki, ugyanis csodát tesznek a bőrrel!

Megjegyzés küldése