2015/04/08

TESZT - Schüssler balzsam szett


Már egy korábbi bejegyzés alkalmával írtam Nektek a Schüssler termékek érdekességeiről, de mielőtt belevágnék a mai tesztbe, megpróbálom egy mondatban összefoglalni most is, hogy miről van szó pontosan. A Schüssler termékek mindegyike valamilyen ásványi sót tartalmaz, és ezek segítségével célozzák meg a különböző bőrproblémákat, mint például az ekcéma, a rosacea vagy a pattanások. Ezúttal egy ajakbalzsamról és egy halántékbalzsamról lesz szó.

Mindkét termék egy aprócska, 10 ml-s tégelyben kapott helyet, ami nagyon praktikus, hiszen így könnyen elférnek a táskánkban, és bárhová magunkkal vihetjük őket. Minden összetevő 100%-ban természetes, nem tartalmaznak kőolajszármazékot, állati eredetű összetevőt és parabént sem.


A Relax halántékbalzsamot érdemes tényleg magunkkal hordani, ugyanis bármikor hasznát vehetjük, mivel segítséget nyújt a fejfájás, kimerültség, koncentrációs zavarok és álmatlanság esetén is. Nekem kifejezetten jól jön egy-egy szünet nélkül áttanult vizsga előtti napnál. Ilyenkor lefekvés előtt belemasszírozok egy kis mennyiséget a halántékomba, és tényleg nagyon jól ellazít, segít, hogy könnyen ki tudjak kapcsolni. 

Nr. 2-es és Nr. 5-ös sót is tartalmaz, melyek nyugtató és koncentrációt elősegítő hatásokkal rendelkeznek. A balzsamnak erősen levendulás illata van, ami bennem nagyon jól erősíti ezt a relaxációs élményt, de aki nem szereti a levendula illatát, annak egyértelműen túl sok lesz. Textúrája erősen zsíros, így elég belőle egy nagyon pici mennyiséget használni.A narancsos ajakbalzsam esetében is nagyon komolyan vették az illat használatát, mert tényleg olyan, mintha egy lédús narancsba harapnánk bele. Ennél a terméknél kevésbé szeretem a kiszerelést, mert ha nem otthon vagyok, ha tehetem, inkább elkerülöm, hogy belenyúljak egy termékbe, amit azután felviszek a számra, mivel nem túl higiénikus.

Ez az ajakbalzsam Nr. 1-es és Nr. 8-as sót tartalmaz, amik kötőszövet erősítésért és a mély hidratálásért felelnek. Összetevői között megtalálható még a kókuszolaj, a kakaóvaj és a méhviasz is. Az utóbbi jól jellemzi a textúrát, ugyanis egy nagyon szilárd, nehezen kenhető balzsamról van szó, amit emiatt én már nem is tudok balzsamnak nevezni. Sajnos az ujjam melegének ellenére sem puhul fel kellően, hogy könnyű legyen a használata. Egyébként nagyon kellemes és könnyed érzés a termék az ajkakon, ami nagyon jól hidratál is, de egyszerűen borzasztó nehéz egy kicsi mennyiséget is előcsalogatni a tégelyből.

Összességében a két termék közül nekem egyértelműen a halántékbalzsam a kedvenc. Megveheted őket akár külön-külön, de szettben is, ITT.


Ismeritek a Schüssler termékeket?

Megjegyzés küldése