2014/11/12

TESZT - essence pure skin pattanástalanító radír


Azt veszem észre magamon, hogy ahogy telik az idő, egyre több időt fordítok az arctisztításra és az arcápolásra. A régi folyamatos termékváltogatás helyett már megvannak az állandó kedvenceim, az arcápolási rutinom meghatározó részei, amihez egy ideje egy új termék csatlakozott, az essence pure skin pattanástalanító radír.

Az essence pure skin pattanástalanító (mennyire fura már ez a szó) radír bőrgyógyászatilag tesztelt hatékonysággal távolítja el az elhalt hámsejteket, javítja a bőr felszínét, mattít és elbánik a pattanásokkal és mitesszerekkel - mondja róla az essence.



Már több hónapja használom az esti arcápolási rutinom részeként, ami egy plusz pontot jelent a terméknek, mert nagyon rossz vagyok abban, hogy este bármilyen lemosós arctisztítót használjak. Sokáig csak a micellás vizet használtam, de az önmagában nem elég a tökéletes arctisztításhoz. Több zselés terméket is próbáltam már, de valahogy mindig ráuntam a használatukra.

Ami miatt kitartok emellett az essence termék mellett, azok az apró mikrogyöngyök. Ezáltal sokkal frissítőbb érzés a használata, és tényleg azt a hatást kelti, hogy bizony elért a pórusok mélyére, és minden szennyeződést kiszedett. Valóban sokkal puhábbá és simává varázsolja az arcbőrt, hatékonyan eltávolítja az elhalt, hámló hámsejteket.

Ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül, az a termék szaga. Igen, nekem inkább szag mint illat. Elég erős, és számomra kicsit kellemetlen, nem tudnám semmilyen természetes illathoz hasonlítani, de használat után nem marad meg a bőrön.


Mivel a terméket este szoktam használni, ezért a mattító tulajdonságáról nem igazán tudok nyilatkozni. Szerintem a radírozó arcápolókat alapvetően este érdemes használni, hiszen akkor van szükség extra tisztításra és nem reggel, így a mattító hatás nem igazán érvényesül.

Ami az igazi különlegességét adná meg a terméknek - és ami miatt a legtöbben leveszik a polcról - az a pattanástalanító, mitesszer megszüntető tulajdonság. Na ebből abszolút semmit nem vettem észre, nem ritkult (de szerencsére nem is növedekett) a pattanásaim száma, amit az utóbbi időben viszonylag sikeresen kordában  tudok tartani. Viszont nagy dilemma nálam az orromon  és a homlokomon lévő apró mitesszerek. Ezeket igazából csak akkor látni, ha nagyon közelről nézzük meg a bőrömet, de engem iszonyatosan zavar, és úgy néz ki, hogy semmilyen termékkel nem tudom eltüntetni őket, pedig már rengeteg mindent próbáltam. (Van esetleg erre a problémára valamilyen csodafegyveretek?)

Összességében sajnos a pattanásokkal/mitesszerekkel nem igazán tudott mit kezdeni, de általános arctisztítóként nagyon jól megállta a helyét, mert tényleg nagyon frissítő a használata. Mindig nagyon puha és üde lesz tőle az arcbőröm, a szennyeződéseket megfelelően eltávolítja. 5/3

Ti próbáltátok már?

12 megjegyzés

  1. Én a Nivea hasonló termékét használom esti arctisztítóként, ugyanazon okokból, amiket te is említettél. A kis radírozó szemcsék miatt érzem csak tisztának a bőröm, az sem csodaszer, de átlagos arctisztítónak megfelel. Ha elfogy, lehet, hogy kipróbálom az essence-ét is.

    VálaszTörlés
  2. Állítólag használnak az ilyen tapaszok. Még soha nem használtam, de állítólag jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy Rival de loop tapaszt már próbáltam, amiről nagyon sok jót hallottam, de nálam abszolút nem csinált semmilyen változást. :S Persze azért nem adom fel a tapasz keresést. :D

      Törlés
    2. Én a JimJams tapaszt próbáltam ki korábban, de nálam is teljesen hatástalan, semmit nem csinálnak. A Himalaya Herbals Neem maszkja a leghatékonyabb verzió a pórustisztításra nálam, nagyon szuper kis találmány :D

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Nekem valamiért nem szimpatikus a termék annyira, de egy próbát mindenképpen megér, ha már 5/3-at adtál rá. :) Nekem anyukám vett egy nagyon jó szárító krémet a gyógyszertárban, de ha megkövezne valaki, akkor sem jutna eszembe a neve. Kétszer használtam (általában egy éjszakára hagytam fent a problémás részeken), és már látni lehetett a javulást. Egy tégely nagyon sokáig elég. Én már egy éve használom lassan és még a fele sem fogyott el (anyu is szokott belőle venni, úgyhogy depláne). Olyan 2000 körül vagy az alatt lehet az ára. :)

    Na, rákerestem (remélem hasznos az infó): Dermofil paszta ^-^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Rossmann-ban vettem Dermofil pasztát és arcszeszt, amikor legutóbb átvette az uralmat az arcom felett a pati had. :) Esténként a smink lemosása után az arcszesszel szoktam törlöm áti az arcom, a pasztát én is csak kifejezetten a patikra használom. Nekem nagyon beváltak és jó árban is vannak. :D

      Törlés
  4. Egyszerű étkezési zselatint keverek össze egy pici tejjel, majd beteszem a mikrohullámú sütőbe 3 másodpercre és mehet is az arcra. Hagyom megszáradni majd lehúzom. Nekem ez vált be a mitesszerekre.

    VálaszTörlés
  5. Én nagyon szeretem az essence dolgait de ebben a pure skin családban nem igazán bízom. :/ Úgy vagyok vele, hogy inkább adok ki több pénzt azért, hogy tényleg hidratálja a bőrömet. A mitesszerekkel még én is küszködöm szóval tippet nem tudok adni. :(

    VálaszTörlés
  6. szia fruzsi szerintem ne vegyél egy tapaszt se mert én feltettem az orromra és nem húzta ki

    VálaszTörlés