2014/10/20

TESZT - Chanel Vitalumiere Loose Powder Alapozó


Eddig nem volt még sok dolgom Chanel termékekkel, valljuk be, nem egy főiskolás pénztárcájához vannak árazva a termékeik, így mindig nagyon izgatott vagyok, ha tesztelhetek tőlük valamit. A legutóbbi Dovex bloggertalin többek ajándékai között is ott lapult ez a kis alapozó. Sajnos én nem tartoztam a szerencsések közé, de mivel Evinek (Aviana Rahl) túl sötét lett volna, ezért cseréltünk egy másik termékkel. Az összes kozmetikum közül erre voltam a leginkább kíváncsi, így lássuk hogyan vált be. :)



Mit ígér a Chanel?
- lágy fókuszú, kiegyenlítő alapozó
- természetes, ragyogó hatás
- második bőr textúra
- komfort érzet
- 15-ös fényvédelem

Mindezek tudatában eléggé nagy elvárásokkal kezdtem tesztelgetni, és nagyon érdekes volt megfigyelni, hogy folyamatosan változott a véleményem. Először semleges volt, aztán kifejezetten csalódtam, most pedig megszerettem. Egy hónapos használat után végre megszületett a végső véleményem.


A termék külseje abszolút hozza a Chaneltől elvárható luxus érzetet. Az alapozó tégelye matt műanyagból készült, ami elsőre üveg hatást kelt. A termékhez jár egy apró kabuki ecset, ami egyszerűen maga az álom. Még ki sem próbáltam a terméket, de az ecsetbe már akkor beleszerettem. Iszonyatosan puhák a sörtéi, legszívesebben egész nap ezzel simogatnám az arcomat.


A termék használata nagyon egyszerű. Először fejre kell fordítani még lezárt formában, így a tégely szita részére kellő mennyiségű termék kerül, majd ebbe bele kell mártani az ecsetet, és körkörös mozdulatokkal már fel is vihetjük a bőrünkre. Ha egyszerre kicsit sok kerül az ecsetre, a tégely oldalán érdemes leütögetni a felesleget, ilyenkor vigyázzunk a ruhánkra, mert kicsit porzik.

Annak ellenére, hogy egy por állagú termékről van szó, egyáltalán nincs maszkos hatása, hanem meglepően természetes lesz a végeredmény. Olyan érzetet ad, mintha nem is lenne semmi az arcomon. Fedése az alacsony és a közepes között mozog, így mindenképp csak azoknak ajánlom, akiknek nincs sok bőrhibájuk, vagy csak egy kicsit egységesebbé szeretnék tenni a bőrtónusukat. Ezért is voltak kétes érzéseim először a termékkel kapcsolatban, hiszen ha egy-két pötyi kijött rajtam,  már nem nyújtott elég fedést. Ellenben hétköznapokra, olyan alkalmakra, amikor nem szeretnénk sok időt fordítani az alapozásra - mert ezzel tényleg pár másodperc alatt megvagyunk - tökéletesen megfelel.


Összességében megszerettem ezt a terméket. Természetes és nagyon könnyed érzés a bőrön, csak lehetne kicsit erősebb a fedése. 5/4.


21 megjegyzés

  1. Nem nagyon kapcsolódik a teszthez, de engedd meg, hogy adjak egy tanácsot, mint olvasó. Mihamarabb felejtsd el szerintem ezt az IKEÁ-s tálat, mielőtt még az olvasók összetévesztik a blogodat 100 másikkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményed. :)

      Törlés
    2. Szerintem jo a tal,nem ez alapjan fogjak eldonteni az emberek hogy olvasnak-e vagy sem,az eleg felszines lenne.;)

      Törlés
    3. Szerintem jo a tal,nem ez alapjan fogjak az emberek eldonteni hogy jo-e amit irsz vagy nem,az eleg felszines lenne.;)

      Törlés
  2. Ez hülyeség szerintem, ha egyszer tetszik és jól mutat a képeken, akkor miért ne? Nem egy tál miatt lesz más valakinek a blogja szerintem. Egyébként a pilláid még mindig brutálisak, hihetetlen, de nagyon szép :D :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, de nem is fog kitűnni a sorból, szerintem. És, ha az is meghatározza a blog arculatát (nagy mértékben), hogy milyenek a fotók, vagy a beállítások és a kellékek, akkor úgy gondolom, ha tetszik, ha jól mutat, igenis mást kell választani. Úgy látom, a blogger "társadalomban", ami, ugye napról-napra növekszik, próbálni kell törekedni az újra, mert ciki vagy nem, de amikor ezt a képet láttam a Facebookon, összetévesztettem ezt az oldalt egy másikkal. Nem azért, mert ezt az oldalt nem szeretem, mert szívesen olvasgatok itt, hanem az említett kellék miatt. És én ezt abszolút pozitív indíttatásból írtam, nem piszkálódásból.

      Törlés
  3. Egy picit engem is zavar már, hogy mindenki ezen a tálon fotóz, meg belóg a képbe a virágcsokor. :D

    Egyébként szerintem picit sárgás lesz tőle a bőröd. Nekem is ez volt a bajom a Chanel alapozómmal. De nagyon mutatós és jó kis termék lehet ez már Lolly oldalán is megtetszett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csak a fény miatt tűnik sárgásnak. Amikor legutóbb a szobámba fotóztam alapozóhoz képet, akkor is ugyanez történt... Lehetetlen normális fényt találni nálunk.. :D

      Törlés
  4. Ha a talrol kellene velemenyt alkotni, akkor en is azt irnam,h mar unom,hogy mindenhol azon fotoznak.... :( Mintha nem lehetne ezer mas a fotokon. Szep, de mar unalmas :)
    A Chanel puderrel kapcsolatban nekem ugy tunik, sotet neked a szin. Rosszul latom?

    VálaszTörlés
  5. Őszintén szólva elég kiábrándító, hogy egy hosszasan megírt és megszerkesztett teszt után senkinek nincs más mondanivalója, mint hogy min fotóztam le a terméket.... Bízom benne, hogy azért van valaki, aki nem a kép héttere alapján ítéli meg az adott blogot. Ez most eléggé elkeserített...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem fel sem tűnt a tál :D egyébként nagyon hasznos kis poszt lett, valós képet alkottál a termékről, nem állítottad, hogy hűű ezt kell mindenkinek megvenni, mert ez Chanel, és ez tök jó, mert látszik, hogy nem vagy elfogult az ajándékba kapott termékekkel. :)

      Törlés
    2. Nagyon tetszik a Chanel puder, olyan természetes hatást kelt :).....észre se vettem a ,,tálat" szerintem nem azon van a hangsúly :) és ne keseredj el ,hisz FANTASZTIKUS a blogod :D

      Törlés
  6. Mindegyik hozzászólásban volt vélemény a termékről is, szóval nem tudom miért keseredtél el :)
    Egyébként szerintem elég természetellenes hatása van ennek a púder alapozónak, nekem nem igazán tetszik.

    VálaszTörlés
  7. Lehet, figyelmetlen ember vagyok de en abszolut nem szoktam figyelni a kepeket, najo... nyilvan megnezem a termeket de nem fogok leragadni a kep elemezgetesenel. Engem sokkal inkabb az erdekel, hogy mit is tud a termek es mik a tapasztalatok a tobbi mar csak a felszinesseg (SZERINTEM)

    Chanel szempontjabol szerintem abszolut jo termekekrol beszelhetunk. Ez az alapozoja is szerintem fantasztikus es semennyire nincs maszkos hatasa, egyszeruen csak tokeletesen egysegesiti a bort :)

    VálaszTörlés
  8. Szerintem is eleg termeszetellenes, amolyan "koszos" hatast kelt, vannak ennel fenyevekkel szebb osszhatast nyujto alapozoid, pudereid, amik nem mellesleg joval olcsobbak is.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem az ilyen nagy divatházak nem fektetnek elég hangsúlyt arra, hogy a kozmetikumaik is megfelelő minőségben kerüljenek a vásárlókhoz egy elég borsos ár kifizetése után. Itt csupán a nevet, és nem pedig a minőséget kell megfizetni, és azért néha kiábrándító ha például egy Lancome és egy Maybelline szempillaspirál közül a Maybelline-t választanám. Nem mondom, hogy minden termék sokkal rosszabb mint az alacsonyabb árkategóriájú, de nem is nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, tíz-, vagy több tízezer forintért. Ez az ecset viszont abszolút plusz pont! :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem teszik, a képen is olyan könnyednek tűnik, és szépen egységesíti a bőrszínt :) Egyébként mennyire tartós? Szárazabb bőrtípusra is ajánlanád, vagy inkább zsíros-kombináltra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tartóssága közepes. Szépen mattít, de nem szárítja a bőrt, így szerintem minden bőrtípusra jó, de mivel én zsíros-kombinált vagyok, ezért nem merem 100%-osan ajánlani. :)

      Törlés
  11. Nagyon tetszik a Chanel puder olyan természetes hatást kelt :)...észre se vettem a ,,tálat" de nem is azon van a hangsúly szerintem :) u.i. ne keseredj el hisz FANTASZTIKUS a blogod :D

    VálaszTörlés