2014/06/09

TESZT - Makeup Revolution Essential Mattes


Sok más bloggerhez hasonlóan engem is felkeresett a Pink Panda, és kaptam egy kis csomagot Makeup Revolution termékekkel tele. A márka hazánkban egyedül a Pink Panda kínálatában elérhető, és ami különlegessé teszi, hogy alacsony áron kíván versenyezni a nagy világmárkákkal, "smink forradalmat" teremtve. Többek között például mindhárom Urban Decay Naked palettához van egy-egy hasonmása. Nekem azonnal nagyon felkeltette az érdeklődésemet a márka, így lássuk hogyan vált be.


Az én csomagocskámban az Essential Mattes paletta lapult. Ahogy a neve is mutatja, ez egy természetes, matt árnyalatokból álló paletta. Megmondom őszintén elsőre nem jöttem annyira lázba tőle, mert bár a kedvenceim a természetes árnyalatok, de a mattért annyira nem vagyok oda, és a színösszeállítás sem nyert meg elsőre.

Maga a csomagolás egyszerű, letisztult. Nem túl jó minőségű műanyag, nekem a teteje szinte azonnal összekarcolódott. A szemhéjpúderek szélén kilátszódnak a tálcácskák, amit én nem szeretek túlságosan, mert kicsit "gagyi" hatást kelt. Jár hozzá még egy kétvégű applikátor is, amik általában nem a kedvenceim, de ennél a palettánál még jól is jött. Na de ne ítéljünk a külső alapján, nézzük mit tud!


A 12 matt árnyalat között nem csak barnákat találunk, hanem lila és kék színek is helyet kaptak köztük. Bár én leginkább a barnás árnyalatokat részesítem előnyben, örülök ennek az 1-2 extra színnek, hiszen így több variációs lehetőségünk van.

A festékek meglehetősen kemények, abszolút nem porzanak. Elég nehéz előcsalogatni őket a helyükről. Az ecsetet annyira nem is szeretik, vagy az ujjammal, vagy a hozzá kapott applikátorral szoktam őket felvinni. Egyébként ezeket az applikátorokat szinte mindig azonnal ki szoktam dobni, de azúttal jól tettem, hogy vártam vele. Miközben a swatchokat fotóztam, akkor fedeztem fel, hogy ez bizony most jobban beválik, mint bármelyik ecset.

A pigmentáltságuk eléggé eltérő. A sötétebb árnyalatokkal abszolút meg vagyok elégedve, de a paletta első 4-5 árnyala nagyon nehezen bújik elő. Őszintén szólva azt a néhány árnyalot nem is igazán értem, hiszen szinte teljesen ugyanolyanok, és majdnem megegyeznek a bőröm színével. Persze kell ilyen minden palettába, legyen belőle egy vagy maximum kettő, de azt a mennyiséget soknak érzem.


Mint említettem szeretem a barnás, természetes árnyalatokat. Mind hétköznapra, mind alkalmakra, így azért ez a termék sem fog porosodni. A fénylő, csillámos változatok még mindig jobban lázba hoznak, de az utóbbi időben egyre többször nyúlok ehhez a palettához. Lehet, hogy hétköznapra pont ezek a kicsit "uncsibb" árnyalatok kellenek.
Összességében 5/3.5


Ti próbáltátok már a Makeup Revolution termékeket?

2 megjegyzés

  1. Nemrég rendeltem pár Makeup Revolution terméket (egy highlightert, két pirosítót és egy lakkot), de vegyesek az érzéseim. Pontosabban a lakkal vegyesek, mert hihetetlenül borzalmas ecsete van, annyira csíkozott. Kis ügyeskedéssel azért sikerült szép eredményt elérni vele, de ettől függetlenül igencsak meglepett az elején, hiszen 690 Ft-nál olcsóbban vannak már nagyon jó ecsettel ellátott lakkok, nem is kevés. A pirosítókat még nem próbáltam ki, csak a highlightert fogtam be, azt mondjuk egy kicsit építgetni kell, de ezt leszámítva nincs gondom vele szerencsére, remélhetőleg a pirosítókkal sem lesz majd :)

    Fuhh örülök, hogy írtál erről a palettáról, mert ezt nézegettem múltkor a rendelés előtt és olvastam róla teszteket is, de csak egyet találtam, ahol a lány szintén írta, hogy az első öt szín, azért nem az igazi pigmentáltságot tekintve. Most már te is megerősítettél benne és így örülök, hogy végül kihagytam :) Amúgy szerintem jó, ha az embernek van pár matt színe is, hiszen azért velük is lehet jó dolgokat kreálni, pláne a hétköznapokra :))

    VálaszTörlés
  2. szívesen rendelnék,mert nagyon kíváncsi vagyok rá, de mivel szlovákiába nem szállitanak, ezért sajnos nem tudok :/

    VálaszTörlés