2014/03/07

TESZT - Vichy Teint Idéal alapozó

Vichy Teint Idéal alapozó

Folyamatosan harcolok a bőrömmel, hogy minél tökéletesebbnek tűnjön, mert a szép bőr azonnal megdobja az önbizalmamat és ezzel együtt a jókedvemet is. Több mint egy hónapja kezdtem el használni a Vichy Teint Idéal alapozó fluid változatát, ami a normál és kombinált bőrre ajánlott különösen. Nézzük mit kell tudni róla, és nekem hogyan vált be:


Amikor elkezdek próbálgatni egy terméket, mindig utánaolvasok, hogy pontosan mit is ígér, majd a tesztelés után összehasonlítom velük a tapasztalataimat. A Vichy ezt mondja erről az alapozóról:

A TEINT IDÉAL új alapozó termékcsalád megújítja, egységesíti és ragyogóvá teszi az arcbőrt - mindezt úgy, hogy az arcbőr szabadon lélegezhet. A termékcsalád három pillére:

1. Fény – „folyékony fény“ (Liquid Light) technológia a maximális ragyogó hatásért.                                                                                                                                     
2. Az arcbőr megújulása – az aktív hatóanyag-együttes napról napra segít javítani az arcbőr minőségét                                                                                                         
3. Természetes hatás – az összetétel hosszan tartó természetes hatást ad az arcbőrnek

TEINT IDÉAL FLUID alapozó  normál és kombinát bőrre. A három aktív hatóanyagból álló együttest tartalmazó, víz alapú, ultra könnyű textúra intenzíven ápolja az arcbőrt és természetes hatást ad. A pórusok kevésbé látszanak, az arcbőr bársonyosabb, a bőrfelszín finomabb lesz.

Vichy Teint Idéal alapozó - fluid

Ami azonnal szembeötlik, az az alapozó állaga, mely - ahogy a neve is mondja - sokkal folyékonyabb, ezáltal könyedebb is, mint az eddig általam próbált alapozók többsége. Én legtöbbször   közvetlenül az ecsetre szoktam pumpálni az alapozóból, de ez tényleg annyira folyékony, hogy először a kézfejre kell felvinni, és ezután jöhet az ecset, majd az arc.

Fedés szempontjából teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, 1 teljes pumpányi bőven elég az egész arcomra, sőt valamikor még kevesebbet szoktam használni, annyira jól takar. A fluid formulája miatt sokkal könnyebben szét lehet oszlatni az arcon, és nagyon természetes, szinte láthatatlan lesz a végeredmény, mintha nem is viselnénk alapozót.

Mivel egy ragyogást fokozó termékről van szó, a végeredmény nem lesz matt, hanem enyhén "fénylő", ami talán nem is a legjobb kifejezés rá, hiszen erről mindenkinek a zsíros bőr jut az eszébe, de egyáltalán nem erről van szó, hanem tényleg a bőr természetes ragyogását fokozza, amitől sokkal egészségesebbnek tűnik a bőr.

Tartósság szempontjából is teljesen megállja a helyét, nemcsak hétköznapokra, de különleges alkalmakhoz is tökéletes választás lehet. Használatával tényleg sokkal puhábbá és kellemesebb tapintásúvá vált a bőröm, viszont a pórus összehúzó tulajdonságát nálam nem igazán mutatta meg, sajnos ugyanolyan tágak maradtak, mint előtte.

Választásnál érdemes alaposan kipróbálgatni az árnyalatokat, mert szerintem a nagyon világos bőrűeknek lehet, hogy kicsit gondot fog okozni a választás. Az én bőröm közepes, és a Sand árnyalatot válaszottam, amit épp határesetnek mondanék, hogy nem túl sötét, így erre érdemes odafogyelni.

Összességében szerintem egy nagyon jó alapozóról van szó, ami nekem tökéletesen bevált, így 5/5-re értékelném.

(Száraz bőrűeknek a Vichy Téint Ideal Krém alapozó ajánlott.)


előtte - utána (korrektor és púder nélkül, csak alapozóval)

Ti próbáltátok már?

5 megjegyzés

  1. Elég meggyőző, mennyibe kerül ez a termék? Egy csomó tesztet olvastam már róla de az árát sosem áruljátok el :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajánlott patikai ára 6000 Ft, de a Vichy honlapján olcsóbban is be tudod szerezni:
      http://www.vichyonline.hu/index.php?vichy_teint_ideal_alapozo_fluid_15_ivory&id=164

      Törlés
  2. Ajánlom neked a La Roche Posay Effaclar Duo krémet, amit kifejezetten a problémás bőrre ajánlanak...Nekem sok pattanás utáni foltom volt és ez a krém rövid idő alatt szinte teljesen elhalványította...Szerintem próbáld ki :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Használom, és nagyon szeretem! De köszi a tippet! :)

      Törlés