2013/10/28

Ami nekem sokat segített - La Roche Posay Effaclar arctrisztító és krém

Image Hosted by ImageShack.us

Az utóbbi idők bőrápolásos bejegyzéseiben már elég részletesen kifejtettem, hogy milyen rossz irányú változáson ment keresztül a bőröm az utóbbi fél évben. Ha nagyon röviden akarnám összefoglalni, akkor annyit tudnék mondani, hogy erősen zsírosodásra és pattanásosodásra hajlamos, különösen a homlokom. Az arcom többi részével nincs is igazán gondom. Rengeteg terméket próbáltam ki, majd a poszt végén belinkelem azokat a teszteket, amikben olyan termékekről írok, amik ezek mellett beváltak. Ugyanis a mai posztom két főszereplője a bőröm megmentőjének szerepében tetszeleg. Ezek nem mások, mint a La Roche-Posay Effaclar termékcsalád két terméke, a habzó arctisztító zselé és az Effaclar duo bőrjavító krém.


La Roche-Posay Effaclar habzó arctisztító gél zsíros, érzékeny bőrre

- La Roche-Posay termélvízzel
- Szappanmentes - pH 5.5
- Aknéra hajlamos bőrön tesztelt tolerancia
- Parabenmentes

A habzó arctisztító 200 ml-s tubusos kiszerelésben kapható. Maga a termék egy zselés, átlátszó készítmény. Számomra kicsit erős, kemikáliás illata van, ez használat közben is érezhető, de utána  már egyáltalán nem. 

Reggel és este közvetlenül arcmosás után szoktam használni, az arcápolási rutinom legelső lépése ( a sminlemosás után). Egy diónyi mennyiséget szoktam felvinni az egész arcomra, majd a benedvesített kezemmel alaposon eldolgozom, ettől lesz habzó az állaga. Használata során azonnal érzem, hogy alaposan megtisztítja a bőrömet, majd miután szárazra törlöm az arcomat, teljesen matt és sima lesz tőle a bőröm. Egy kicsit sem akar fényesedni, sőt, már-már húzódik tőle az arcom, így annak, aki küzd a zsíros bőrrel, mindenképp ajánlom!

La Roche-Posay Effaclar Duo  - Bőrjavító és eltömődést megszüntető bőrápoló 

- La Roche-Posay termálvízzel
- Parabenmentes
- Nem komedogén
- Alkalmas a helyi bőrhibák és a faggyú által eltömődött pórusok ellen

A bőrjavító krémet a arctisztító zselé után szoktam használni. Szinte szomjazik rá a bőröm, hogy az intenzív mattítás és tisztítás után egy krémmel jó alaposan hidratáljam, így nektek is ajánlom a két termék együttes használatát. Az illata ugyanolyan mint az gélnek, de már sokkal kevésbé erős, és használat után szintén nem érezhető. 
Három nagyon kicsi mennyiségben szoktam felvinni, és az teljesen elég az egész arcomra. Az állaga könnyed, egyáltalán nem zsíros. Könnyed szét lehet oszlatni a bőrön, és nagyon gyorsan be is szívódik.

Amióta ezt a két terméket használom a bőröm egész nap matt marad, és a pattanásaim is meglehetősen lecsökkentek. Sokkal ritkábban alakulnak ki, és ha mégis megtalálna egy-két patti, azok is sokkal gyorsabban eltűnnek (ami nálam óriási gond volt), és az utánuk maradó foltok és hegek is sokkal gyorsabban gyógyulnak. Ha nincs túl sok időd az arcápolásra és nem akarsz ezer különböző terméket használni, szerintem ez a kettő lehet a leghatásosabb. Legalábbis ha nekem most az összes általam használt készítmény közül választanom kellene, ezek mellett döntenék.

Összességében kezdem úgy érezni, hogy a bőröm nemcsak, hogy elindult, de már az út jelentős részét megtette a gyógyulás felé, így én mindenképp ajánlom nektek ezt a két terméket!


Amik nekem még beváltak:

Image Hosted by ImageShack.us

6 megjegyzés

  1. Hol lehet ezeket beszerezni és milyen árban vannak? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A La Roche-Posay termékeket gyógyszertárakban lehet kapni. A krém 4000, az arctisztító 2500 Ft körüli áron mozog. :)

      Törlés
  2. Nekem ami bevált az az Eucerin problémás bőrre kapható termékei és nem is olyan drágák. Olcsóbb mint a Vichy.

    VálaszTörlés
  3. Recept nélkül kaphatóak ezek a termékek?:)

    VálaszTörlés

  4. Szia Fruzsi! Nagyon sürgős kérdés. Mi tegnap megrendeltük a La Roche-Posay Effaclar k-t, és az lenne a kérdésem hogy mennyibe különbözik az Effaclar Dou-tól? Mert Effaclar Duo-t nem találtunk egyik gyógyszertárban sem. Szóval ha esetleg tudod mi a különbség a kettő között akkor előre köszönöm a válaszod :D

    VálaszTörlés
  5. Szia Fruzsi! Nemrég kezdtem el használni a gélt és a krémet is, és egy kicsit elkezdett hámlani a bőr az arcomon. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális vagy inkább csak a krémet használjam ezután?

    VálaszTörlés