2012/06/30

Füstös smink ( step by step)

A füstös smink minden nő titkos fegyvere, hiszen nincs olyan akinek ne állna jól. Megfelelő választás minden alkalomra, hiszen ba szolídabb változatot akár a hétköznapokon is viselhetjük, míg a dögös cicás kivitelezés tökéletes viselet különleges alkalmakon.
Most megmutatom, hogy hogyan is készíthetjük el könnyedén ezt a sminket.






Első lépésként lealapozzunk a szemhéjunkat. Ez azért fontos, mert így tartósabb lesz a sminkünk, és a színek is erőteljesebben lesznek. Ne feledkezzünk meg a szemöldökünkről sem, mert ez foglalja keretbe a szemünket. Először igazítsuk meg a szálakat, majd egy szemöldökceruza (1) segítségével erősítsük meg a természetes vonalát.  A szemöldökcsontunkra, és a belső szemzugba csillogós fehér árnyalat kerül, ami kiemeli a szemünket, és frissé teszi a tekintetünket. Én az essence colour & shine milky way árnyalatát használtam.






Következő lépésként a szemhéjünk teljes felületére ezüst árnyalatot viszünk fel egy ferde ecset (3) segítségével. Én a 02 számú essence quattro-t (4) használtam, ami egy nagyon szép szatán árnyalat, szépen kiemeli a szemem színét.




Ezután alakítjuk ki a smink füstös részét. Sötétebb szürke, vagy fekete árnyalatot viszünk fel a külső szemzugba. A megfelelő ívet, úgy tudjuk meghatározni, hogy cellux-szal összekötjük a szemöldökünk és a szemünk legszélsőbb pontját. Ezt a vonalat követve visszük fel a sötét árnyalatot (5), majd a szemöldökcsont íve mentén is halványan eldolgozzuk (6). Ne feledkezzük meg a szemhéjunk alsó részéről sem. A külső felében sötét árnyalatot, míg a belső felében az alap ezüst színt használjuk (7).




Utolsó lépés a szemünk keretezése, így érhetünk el intenzív tenkintetet. A felső szemhéjat az Oriflame eyeliner stylo szemhéjfilccel (9) emeltem ki, a vízvonalra a Max Factor Kohl Pencil-t (10) használtam. A tökéletes szempillák eléréséhez használjuk a Max Factor 2000 Calorie (11) szempillaspirált.


Íme a végeredmény. Remélem tetszik. (:

10 megjegyzés

  1. Eszméletlen jó lett! :D

    http://lifelikevision.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Húúú, nagyon szép! Bárcsak én is ilyen szépen megtudnám csinálni... :)
    roseballerina.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  3. Köszi a step by stepet,most màr vègre tudom,hogy kell a celluxot hasznàlni.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett a sminked! :)

    (Mindig rácsodálkozok, hogy milyen szép hajad van!)

    VálaszTörlés
  5. Tök jól áll! Egyszerűnek tűnik, de nekem akkor sem sikerül. :(

    VálaszTörlés
  6. gyönyörű:)(mint mindig)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett és a hajad is meseszép! :)

    VálaszTörlés