2011/08/31

Top 10: Must-have Wardrobe Pieces

Mindenkinek ismerős az az érzés, amikor reggel sietni kéne, de mégis hosszú perceket tölt a gardrób előtt kétségbeesetten, és csak egy dolog jár a fejében: Mit vegyek fel? Ilyenkor minden unalmasnak és agyonviseltnek tűnik. Még a kedvenc darabok sem elég csábítóak, mert nem tudjuk, hogy mivel párosítsuk. A következőkben bemutatom nektek Tim Gunn stílustanácsadó Top 10-es listáját az én tippjeimmel kiegészítve. Ezzel a néhány klasszikus darabbal garantáltan nem fogsz pánikba esni, amikor legközelebb kell időre elkészülnöd.

(Kattints a képekre a nagyobb méretért!)


#1 -  Alap fekete ruha
Elég annyit mondanom, hogy little black dress és máris mindenkinek eszébe jut, hogy miről is beszélek. Egy egyszerű vonalú, kis fekete ruháról. Ez az a darab, ami örök és nélkülözhetetlen egy nő gardróbjából. Jöhet bármilyen váratlan esemény, a kis feketével a szekrényünkben nem hibázhatunk.
How to: Napközben viseld apró köves kardigánnal. Éjszakára válassz hozzá feltűnő nyakláncot és extra magassarkút.




#2 - Trencskó
... vagy hívhatjuk ballonkabátnak.. viharkabátnak. Különösen nélkülözhetetlen darab átmeneti időben. Nincs is könnyebb, mint magunkra kapni egy trencskót az esős időben és máris napra készek vagyunk. Örök klasszikus a khaki és a bézs árnyalat, de a bátrabbaknak kötelező egy élénk színű piros, vagy pink darab.
How to: A trencskó előnye, hogy mindenhez passzol. Viselheted akár farmer-póló összeállításhoz, vagy épp alkalmi ruha fölé.


#3 - Alkalmi nadrág
Ugyan nincs kikötve, hogy fekete legyen, mégis ez tűnik a legjobb döntésnek, hiszen karcsúsít és mindehez passzol. Viselheted egy csinos toppal, vagy kardigánnal, de ha blézerrel passzintod bárhol megállja a helyét.
How to: Éjszakai kiruccanáshoz válassz hozzá egy lenge selyem topot és élénk színű magassarkút.



#4 - Klasszikus ing
Az egyszerű szabású, klasszikus fehér ing igazi kulcs darabja lehet ruhatáradnak, ha megtalálod a tökéletes darabot. Ne gondolj rá úgy, mint a kötelező irodai/sulis "egyenruhára". Megéri időt szánni a legjobb darab felkutatására, mert ha egyszer megtaláltad a megfelelőt, megnyílik előtted a lehetőségek tárháza.
How to: Ha teheted kerüld el a fekete-fehér összeállításokat (hacsak nem akarsz úgy kinézni, mint egy pincér). Válassz hozzá egy extra élénk színű szoknyát, vagy nadrágot és platform cipőket. Ha mégiscsak fekete-fehér összeállítást kell viselned játszadozz a kiegészítőkkel - egy korall, vagy türkiz nyaklánc csodákat tesz.


#5 - Farmer
Mindenki legjobb barátja (legalábbis az enyém biztos). Hatalmas a választék, nemcsak fazont, hanem mintát tekintve is. Örök klasszikusnak számítanak az egyenes szabású és szűk darabok, de visszatérnek a magas derekú, trapéz szabásúak is. A legfontosabb szabály farmervásárlásnál, hogy nem elég megnézni a cimkén a méretet, fel is kell próbálni! Mindenkinek más az alakja, másképp illeszkedik a testére az anyag. Soha ne spórolj az idővel vásárlásnál, hosszú távon meg fogja köszönni neked a nadrágod (és te is magadnak).
How to: A farmer előnye, hogy minden stílushoz passzol. Választhatsz hozzá egy sima pólót rohangálós napokhoz, de egy szép blúzzal és blézerrel elegánsabb alkalmakra is megállja a helyét.


#6 - Alkalmi top
Ennek a darabnak az a lényege, hogy egyaránt jól mutasson blézerrel és anélkül is. Egyfajta univerzális darab, amelynek a feladata, hogy rád vonzzon minden tekintetet és ellenállhatatlanná varázsoljon blézer nélkül, viszont amikor a kis kabátkáddal viseled ne legyen túl kihívó. Válogass a könnyed anyagok közül. Selyemmel és sifonnal nem tudsz mellélőni.
How to: Elegánsabb alkalmakra viseld alkalmi nadrággal és blézerrel, éjszakai kimaradozáshoz válassz hozzá  farmert és magassarkút.


#7 - Szoknya
Manapság a szoknyák egyre inkább háttérbe szorulnak a női ruhatárban, pedig talán nincs is ennél nőiesebb viselet. Légy büszke arra, hogy nő lehetsz és mutasd is ezt meg egy nagyszerű szoknyás szettel.
How to: Egyszerű szabású szoknya esetén jöhetnek a feltűnő felsők. Ha azonban élénk színű, vagy mintás szoknyát választottál, párosítsd egyszerű fehér inggel.




#8 - Nappali ruha

Ha már a nőiességnél tartunk nem maradhat ki az én személyes kedvencem: a ruha. Miért ne viselhetnél napközben is ruhát? Nincs annál nagyszerűbb (és egyszerűbb), mint magadra kapni a kedvenc rucidat egy szép szandállal és már kész is vagy. Ha hidegebb az idő, alulra harisnya vagy cicanaci, felülre blézer. Télen sem kell elrejtenünk ezeket a szuper darabokat.
How to: Ha szolid ruhát választottál viselj hozzá feltűnő cípőt, így biztos nem fogsz eltűnni a tömegben.



#9 - Blézer

Már annyit emlegettem őt eddig, persze, hogy ő is nélkülözhetetlen darab. Szoknyával, farmerral, alkalmi nadrággal, ruhával... Végtelen lehetőség. A legegyszerűbb póló-farmer szettet is csinossá és nőiessé varázsolja.
How to: Tényleg mindennel szuperül néz ki. Ha megvan a tökéletes darab nem kell útmutatás hozzá, saját magát öltözteti.



#10 - "Rohangálós" ruha
Néha elengedhetetlen, hogy kényelmes, hétköznapi ruhákba bújjunk. Ha egész nap rohangálnod kell és azt sem tudod, hogy hol áll a fejed, vagy éppen az egész napot otthon töltöd és nincs kedved kimozdulni, az még nem jelenti azt, hogy nem lehetsz csinos. Ilyenkor mondj le a szabadidő ruháról és a jól bevált farmerről. Válassz egyszerű szabású, könnyed darabokat. Ilyenkor jól jönnek az ingruhák, overálok és a háremnadrágok.



Remélem hasznosak találtátok ezt a cikket, mert megmondom őszintén eddig ezt volt a legélvezetesebb megírni, annak ellenére, hogy sok meló volt vele. (:

Egyetértetek ezzel a listával?
Van valami, amit hiányoltok, esetleg nem soroltatok volna a top 10-be?
Mik azok a darabok, amiket hiányoltok a ruhatáratokból? És persze mik azok, ami nélkül nem tudnátok élni? (:

12 megjegyzés

  1. Tök jól összeszedted a legfontosabb cuccokat.:) Hát a farmert én is imádom, szerintem nincs is ember aki nem.:D A farmer+blézer összeállítást én is előszeretettel hordom. A ruhák is nagy kedvenceim, nyáron sokkal szívesebben viselek ilyet, mint egy alsó és felső kombót.
    (Andi)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól összegyűjtötted h mi kell, én mostanság kezdem majd beszerezni/lecserélni az alapokat, jól fog jönni ez a lista. :)

    VálaszTörlés
  3. Jó cikk; ügyes vagy :)

    Nekem mind a lenge nyári, mind a téli (szövet) ruha a kedvencem.. Szeretem, ha térdig ér, ha takarja a combokat és ha nem feszül rá túlságosan a testre.
    A blézer is alapdarab nálam és nem csak ruhával, vagy elegánsabb dolgokkal viselem, hanem akár farmer-tornacipő kombóval is :)
    Az LBD és a ballonkabát is szerelem, a saját Top10-emet is ezzel a két darabbal kezdtem volna ;)
    Nálam viszont ami tuti kimaradna, az a klasszikus ing; egyszerűen nem kultiválom az ingeket, feszengek bennük.. Könnyedebb anyagú blúzok jöhetnek, de az ingekkel nem ápolok közelebbi barátságot :)

    VálaszTörlés
  4. mintás póló!!! :D hát nem a sportos típusnak találták ki ezt a listát. nekem a "rohangálós" ruha fogalma kimerül a farmer-póló kombóban, de talán be kéne szereznem egy blézert :)

    VálaszTörlés
  5. Én az atlétákat/ ujjatlan pólókat szeretem, mindenhez megy, télen-nyáron, pulcsi alá vagy simán...Kell nekem egy blézer!!Pink, vagy púderszínű ha valaki tud valahol kérlek írjon: bya13@freemail.hu

    VálaszTörlés
  6. Bibsy! Pink (és narancssárga) blézer: Zara; púderszínű: h&m. Ha olcsóbb árfekvésűre gondoltál, akkor púderszínűt bármelyik Háda darabáras turiban találhatsz :)

    VálaszTörlés
  7. oho nagyon joo lett ez a post:)))nekem a blézerek a kedvenceim, csomó színben van és imádom hordani őket:) még a cicanadrág, ami nekem nagyon kényelmes és sokszor hordom:) egy tökéletes fekete ruhát viszont nem ártana beszereznem, ahogy a legjobb farmer is még várat magára nálam:))

    VálaszTörlés
  8. Sima fehér/fekete póló,ami must have..Sok lánynál látom,hogy mintás pólót vesznek fel,ami néha túl sok.Egy sima pólót könnyebb kombinálni is.

    Meg nekem egy cipő is ide tartozik,valami olyan,ami kényelmes,mégis feldobja az összeállítást.
    Plusz egy leggings/jeggings,én szívesebben kapom fel,mint a farmert:) (szigorúan derék alatt végződő felsővel,normális anyagból)

    VálaszTörlés
  9. Fruh! nem hiszem el mennyire egy rugórajár az agyunk! ugyanezt kezdtem el írni és ma akartam befejezni!! :D
    imádom Tim Gunnt, majd keresek más okosságot tőle! :P
    egyébként tetszik aiket összeálltottál :)

    VálaszTörlés
  10. mindig tanulok valamit. Soha életemben nem hallottam a trencskó szót :D Egyáltalán nem tetszik a szó, de legalább most már ismerem :p
    A poszt tetszik, hasonlón gondolkodtam, de akkro ki kell találnom valami mást :D
    A kommentárjaid egyes ruhákhoz pedig nagyon jók, megmarad az emberben :)

    VálaszTörlés
  11. @VRG's secret
    hát ez vicces ... :D lelkitársak vagyunk :D :D hajrá Tim Gunn! :P

    @Viktória's style
    :D régen amikor kicsi voltam trencskóra azt hittem, hogy egy olyasmi kutya mint a tacskó.. XD

    VálaszTörlés