2011/09/01

Weekly Beauty Tip #5 - Gőzölés

Bármennyire is jól tudom, hogy milyen jótékony hatással van a bőrömre a gőzölés, mindig kicsit félve ülök be a forró gőz fölé, hiszen egyből eszembe jut, mikor kiskoromban anyukám így akarta "kidugítani" az orromat egy-egy  jó kis megfázás után. Nem árt tudni azonban, hogy a gőzölés a bőrre is jótékony hatással van.Gőzöléssel könnyen felpuhíthatjuk a bőrt az arcunkon, a pórusok kitágulnak és kitisztulnak. Ezután sokkal könnyebb a pattanások és mitesszerek eltávolítása. Jobban érvényesülnek a bőrtápláló készítmények, maszkok. Nyugtatja az irritált bőrt.
Különösen azoknak ajánlom, akik nem elégszenek meg azzal, hogy minden problémára más készítményt kenjenek az arcukra. Könnyebb (és olcsóbb) a természet adta lehetőségből építkezni).Hogyan is álljunk neki?
Tegyünk fel egy lábasban vizet forrni, majd adjunk a vízhez gyógynövényes teafiltert (így sokkal hatásosabb  a "kezelés"). Én a kamillás változatot szeretem a legjobban. Ezután várj kb. 5 percet, hagyd, hogy kicsit kihűljön, de pont csak annyira, hogy ne legyen tűzforró. Ezután helyezd az edényt egy alacsonyabb asztalra, dőlj a gőz fölé, a fejedre pedig rakj egy törölköző, hogy teljesen betakard magad és tálat is. Így érvényesül legjobban a gőz hatása. 5-10 percet tölts el így, majd mosd meg az arcod hideg vízzel. Utána pihentesd a bőröd.

Ismertétek/ használtátok már ezt a módszert?
Ki fogjátok próbálni?
Mennyire vált be?

képek forrása: google

16 megjegyzés

 1. Pont ma délután gőzöltem, bár én zsályával :)

  VálaszTörlés
 2. igen ez tényleg jó, csak sajnos lusta vagyok hozzá. nem is tudom mikor csináltam ilyet utoljára... de hosszú távon hatásos az biztos, én imádom a gyógynövényeket :)
  amúgy a gőzölésről nekem is az jut eszembe :p

  VálaszTörlés
 3. zsályára még nem is gondoltam... kipróbálom (:

  VálaszTörlés
 4. tetszik, hogy ilyenekről is írsz:)
  viszont arra vigyázni kell, hogy pl. érzékeny bőrűek hanyagolják és túl sok időt amúgy se töltsünk a gőz alatt, mert nagyon elvonja a vizet a bőrből!

  VálaszTörlés
 5. @Viktóra's style
  ugye?? egyből betegnek érzem magam tőle, de azért csak végigszenvedem azt a pár percet.. :D

  VálaszTörlés
 6. @VRG's secret
  igen ez kimaradt, én pl. havonta max 1-2x gőzölök... ( erről a szóról miért képzelem el azt, hogy a fülemből jön ki a gőz? XD )

  VálaszTörlés
 7. Én is szoktam, jó dolog. :)
  "erről a szóról miért képzelem el azt, hogy a fülemből jön ki a gőz?" - na itt végem lett, ettől a mondatodtól.. :D:D:D

  VálaszTörlés
 8. a kozmetikusnál a kedvenc részem a gőzölés, gőz alatt jobban megy a relaxálás.=) itthon még nem próbáltam, de vevő vagyok rá, ki fogom próbálni mindenképp.

  VálaszTörlés
 9. @Vick
  :D :D de most nem olyan? :D :$

  @apolka *.*
  minden tiszteletem a tiéd, ha neked gőzölés közben megy a relaxálás.. :D

  VálaszTörlés
 10. FRuh, de, tényleg olyan...és most már mindig ez fog eszembe jutni! :D :D

  VálaszTörlés
 11. XD terjesztem mint a náthát... *büszkefej*

  VálaszTörlés
 12. Én is kamillateával szoktam gőzölni, mikor beteg vagyok.:D De lehet megpróbálom csak úgy is...
  (Andi)

  VálaszTörlés
 13. I love these photos ! So relaxing  If you like french fashion, you should check out my blog, and maybe follow it if you like it and wanna be the first to know when i post ;)
  xx
  www.coralieslooks.com - FRENCH FASHION BLOG

  VálaszTörlés
 14. Ezt én is mindig akkor csinálom, ha meg vagyok fázva - mint most. :) Megyek is, inhalálok egy kicsit. :D

  VálaszTörlés
 15. Nekem bevált, főleg ha mitesszer eltávolítás előtt alkalmazom, kitágulnak a pórusok, és könnyebben kijönnek a kis fekete izék :)

  VálaszTörlés
 16. Allergiás vagyok a porra, a pollenekre.. Én ezt használom akkor is, amikor egy-egy takarítás után a portól kijön az allergiám,és a gyógyszer nem használ. Van,hogy kerekrepkényfuvet rakok a vízbe, mert az tisztítja a légutakat (már a gőz alapjába véve is). De általában én is a kamillateát választom. Pihentető:)

  VálaszTörlés