2015/04/08

TESZT - Schüssler balzsam szett


Már egy korábbi bejegyzés alkalmával írtam Nektek a Schüssler termékek érdekességeiről, de mielőtt belevágnék a mai tesztbe, megpróbálom egy mondatban összefoglalni most is, hogy miről van szó pontosan. A Schüssler termékek mindegyike valamilyen ásványi sót tartalmaz, és ezek segítségével célozzák meg a különböző bőrproblémákat, mint például az ekcéma, a rosacea vagy a pattanások. Ezúttal egy ajakbalzsamról és egy halántékbalzsamról lesz szó.

Mindkét termék egy aprócska, 10 ml-s tégelyben kapott helyet, ami nagyon praktikus, hiszen így könnyen elférnek a táskánkban, és bárhová magunkkal vihetjük őket. Minden összetevő 100%-ban természetes, nem tartalmaznak kőolajszármazékot, állati eredetű összetevőt és parabént sem.


A Relax halántékbalzsamot érdemes tényleg magunkkal hordani, ugyanis bármikor hasznát vehetjük, mivel segítséget nyújt a fejfájás, kimerültség, koncentrációs zavarok és álmatlanság esetén is. Nekem kifejezetten jól jön egy-egy szünet nélkül áttanult vizsga előtti napnál. Ilyenkor lefekvés előtt belemasszírozok egy kis mennyiséget a halántékomba, és tényleg nagyon jól ellazít, segít, hogy könnyen ki tudjak kapcsolni. 

Nr. 2-es és Nr. 5-ös sót is tartalmaz, melyek nyugtató és koncentrációt elősegítő hatásokkal rendelkeznek. A balzsamnak erősen levendulás illata van, ami bennem nagyon jól erősíti ezt a relaxációs élményt, de aki nem szereti a levendula illatát, annak egyértelműen túl sok lesz. Textúrája erősen zsíros, így elég belőle egy nagyon pici mennyiséget használni.



A narancsos ajakbalzsam esetében is nagyon komolyan vették az illat használatát, mert tényleg olyan, mintha egy lédús narancsba harapnánk bele. Ennél a terméknél kevésbé szeretem a kiszerelést, mert ha nem otthon vagyok, ha tehetem, inkább elkerülöm, hogy belenyúljak egy termékbe, amit azután felviszek a számra, mivel nem túl higiénikus.

Ez az ajakbalzsam Nr. 1-es és Nr. 8-as sót tartalmaz, amik kötőszövet erősítésért és a mély hidratálásért felelnek. Összetevői között megtalálható még a kókuszolaj, a kakaóvaj és a méhviasz is. Az utóbbi jól jellemzi a textúrát, ugyanis egy nagyon szilárd, nehezen kenhető balzsamról van szó, amit emiatt én már nem is tudok balzsamnak nevezni. Sajnos az ujjam melegének ellenére sem puhul fel kellően, hogy könnyű legyen a használata. Egyébként nagyon kellemes és könnyed érzés a termék az ajkakon, ami nagyon jól hidratál is, de egyszerűen borzasztó nehéz egy kicsi mennyiséget is előcsalogatni a tégelyből.

Összességében a két termék közül nekem egyértelműen a halántékbalzsam a kedvenc. Megveheted őket akár külön-külön, de szettben is, ITT.


Ismeritek a Schüssler termékeket?

Megjegyzés küldése