2016/02/07

AVON Nutra Effects micellás víz vs. arctonik


Arctisztítás szempontjából egyre szélesebb minden márka termékpalettája, így szinte már lehetetlen eltájékozódnunk, hogy mit is érdemes használni. Az arctonikok már hosszú ideje a köztudatban vannak, míg a micellás vizek csak 1-2 éve kezdték el hihetetlen népszerű pályafutásukat. Az AVON Nutra Effects termékcsaládjának mindkét változat a része. Használatuk nagyon hasonló, és a külsejük is szinte megtévesztő, de mégis különböznek. Hogy miben? Ez derül ki a mai cikkből!


AVON Nutra Effects Micellás arctisztító víz
Amióta a micellás vizek megkezdték térhódításukat, én élek-halok értük. Mindenkivel megesik, hogy estére valahogy túlságosan fáradt lesz a smink eltávolításához, ilyenkor mindig életmentőként szolgálnak ezek a termékek, ugyanis gyorsan és hatékonyan működnek, így akkor is eltávolítom a sminkemet, amikor más helyzetben a lustaság győzne, amiért nagyon hálás a bőröm.

Különlegességük abban rejlik, hogy ezek a vizek olyan molekulákat tartalmaznak, amik magukhoz vonzzák a sminket és minden más szennyeződést a bőrről, ezért tudnak sokkal hatásosabban működni hétköznapi arctisztító társaiknál.

Az AVON változata nálam a tisztításban rendkívül jó szolgálatot tesz, még a makacs szemsmink eltávolítására is abszolút alkalmas, ezen a területen sem irritál, nagyon gyengéd a bőrhöz. Jól eltünteti a szennyeződéseket, és kellemes frissítő érzetet hagy a bőrön. Fontos megjegyezni viszont, hogy önmagában nem nyújt tökéletes tisztaságot, így mindenképpen az arctisztításom kiegészítéseként, többnyire utolsó lépéseként használom (csak az extrém lusta estéken önmagában). Nem tapasztaltam még mellette semmilyen bőrirritációt vagy szárazságot. Minden bőrtípusra ajánlott, nem tartalmaz parabént, és színezőanyagot sem, emellett szappanmentes. 


AVON Nutra Effects Mattító tonik
Az arctonik használata az arctisztítást követően ajánlott, hiszen fő feladata, hogy visszaállítsa a bőr pH-értékének egyensúlyát, emellett frissítő és nyugtató hatása is van. Éppen ezért fontos szem előtt tartani, hogy bár egyre több arctonik rendelkezik tisztító tulajdonságokkal, mégsem ez a fő feladatuk, így kevésbé támaszkodjunk rájuk ebből a szempontból.

Azon AVON mattító tonikja felrázás után használandó. Chia magkivonatot tartalmaz, ami tömegénél akár 12-szer több vizet képes megkötni, így tartós hidratálást nyújt, de emellett megfelelően mattítja is a bőrt, ami nálam fontos szempont. 

Ami számomra gyengepontja ennek a terméknek, az az, hogy nagyon erősen alkoholos illata van (az összetevőknél is 2. helyen áll), ami enyhén csípja is a bőrömet, ezért a leírásával ellentétben, nem ajánlanám az érzékeny bőrűek számára. Szemkörnyéken nem használható, sőt, én tényleg jó alaposan el szoktam kerülne vele ezt a területet, ugyanis ha már csak kicsit is közel járok, azonnal irritálja a szememet, így mindenképpen óvatosan bánjatok vele. Ez a változat is szappanmentes és nem tartalmaz színezéket és parabéneket sem. Ha egy praktikus tisztító termékre vágytok, inkább a micellás vizet válasszátok.


Ti ismeritek ezt a termékcsaládot?

1 megjegyzés

  1. Nekem is megvan a micellás víz, és imádom. Nekem zsíros arcbőröm van és nagyon jól mattítja még a tisztítás mellett.

    VálaszTörlés