2015/06/13

TESZT - Avon nutraeffects Balance arckrémek


Mint tudjátok arckrémek terén teljesen elégedett voltam a Nivea anti-blemish termékével, ami nagyon jól mattította a bőrömet, és visszafogta a pattanásaim mennyiségét. Azonban észrevettem, hogy az utóbbi időben több száraz terület is megjelent az arcomon a zsíros részek mellett, viszont ezekkel ez a termék már nem igazán tudott mit kezdeni. Sokszor éreztem húzódónak az arcom bizonyos részeit, míg egyes területek túlságosan fényesek voltak. A másik ok, amiért elkezdtem új termékeket is próbálgatni, az a nyár volt, hiszen ilyenkor fontos, hogy olyan krémet használjunk, ami fényvédőt is tartalmat. Így az Avon nutraeffects Balance arckrémeit vetettem be.


A Balance termékcsalád a zsíros és a vegyes bőr ápolására lett kifejlesztve. Ahogy a neve is mutatja, kiegyensúlyozza a bőr vízháztartását, egyenletes hidratálást nyújt mindenhol, miközben mattítja a zsíros területeket. Hidratáló nappali krém, hidratáló gélkrém és arctonik tartozik a termékcsaládba. 


Hidratáló nappali krém
Amikor először vettem használatba ezt a krémet, egy kicsit megijedtem az állagától, ugyanis a nálam megszokott, nagyon könnyed formulájú mattító krémeknél, jóval gazdagabb, kicsit nehéz textúrája van. Szerencsére könnyen beszívódik a bőrbe, és jól végzi a mattító hatását is, megfelelő hidratálást nyújt a bőröm szárazabb részeinek. A 15-ös fényvédő nagyon jól jön a forró nyári napokon, ezt nagyon szeretem benne. Bár nappali krémről van szó, én sokkal szívesebben használnám éjszakánként, ugyanis akkor szeretem a gazdagabb formulájú krémeket felvinni az arcomra.


Hidratáló gélkrém
Na ez az a termék, ami tökéletes a reggeli rohanásban. Nagyon könnyű, vizes állaga van, ami borzasztó hamar beszívódik a bőrbe, és kellemesen hűsít is. A reggeli készülődés során nagyon jól felfrissíti a bőrt, de az arcom szárazabb területei az előző krémet jobban szeretik. Sajnos ebben fényvédő nem kapott helyet, amit nagyon hiányolok, mert úgy valószínűleg ez lenne a kedvenc nyári  hidratálóm. Reggel és este is használható.


Összességében mindkét krémet nagyon szeretem, mindenki döntse el, hogy melyik a jobb az ígényeinek. A nappali hidratáló fényvédőt tartalmaz, egyaránt jól bánik a száraz és a zsírosabb területekkel is, de a forró időben kicsit túl nehéz. A gélkrém nagyon könnyű, frissítő hatása van, gyorsan beszívódik, viszont nem tartalmaz fényvédőt. 


Mit szóltok? Ki melyiket választaná? Próbáltátok már valamelyiket?

1 megjegyzés

  1. Ezek közül még nem próbáltam egyiket sem, bár én is nagy hódolója vagyok a Nivea arckrémeknek :) De jó kérdés, hogy megpróbálkozzam-e velük :)

    VálaszTörlés