2015/03/14

TESZT - Matt szájfények ebayről


A matt ajkaknál nincs nagyobb kedvenc számomra, mégis nehéz megtalálni a tökéletes terméket, ami jól pigmentált, nem szárít és tartós is. Én tettem egy próbát ezekkel az ebayen is fellelhető alacsony árkategóriás darabokkal, nézzük, mire jutottam. :)


Én a wholesalebuying.com oldalról rendeltem őket, de ebayen is kaphatóak, talán még jobb áron, így én inkább azt ajánlom. Ha beírjátok a keresőbe, hogy "matte lipstick", azonnal ezeket fogjátok találni, egész pontosan 38 árnyalatot. Elsőként négyet szereztem be belőlük. Két sötétebbet, mert az ehhez hasonló árnyalatok eddig hiányoztak a "kollekciómból", egy élénk pinket, ami nálam all-time favorite és egy visszafogott nude változatot. 


Maga a szájfény (olyan fura valamit szájfénynek hívni, ami matt) nagyon krémes és viszonylag sűrű. Maximálisan pigmentált, elég egy picit hozzáérinteni az ajkakhoz, már azonnal nagyon intenzív színt kapunk. A szokásos szájfényes applikátor ellenére elég könnyen tudunk vele precízen dolgozni. Elsőre egy kicsit fényes, de tökéletesen mattra szárad meg.

Használat előtt mindenképpen érdemes bőrradírozni és ajakbalzsamot használni, mert ha picit is száraz a szánk, ez csak rátesz egy lapáttal, és azonnal kihoz minden tökéletlenséget. Viszont ha szép és hidratált az ajkunk, nincs különösebben szárító hatása. Ami számomra kellemetlen tulajdonság, az az, hogy meglehetősen ragadós. Nem a szokásos szájfényes ragacsosságra kell gondolni, de amikor egymáshoz érintem az ajkaimat, elég kellemetlen érzést ad, de ez az egyetlen hibája számomra.

Tartóssága szerintem verhetetlen, szinte már a leszedése okoz problémát. Azt nem mondom, hogy egész nap tökéletesen bírja, de elég egyszer ráfrissíteni. Abszolút evés-ivás kompatibilis.

Nálam egyedül a ragacsosság okoz problémát, egyébként egy nagyon szuper termék - főleg az árát tekintve, így egészen biztosan be fogok még szerezni belőle más árnyalatot is. 5/4

13-as árnyalat

26-os árnyalat

32-es árnyalat

33-as árnyalat

Fentről lefelé: 33, 32, 13, 26


Nektek hogy tetszenek? Van kedvenc matt ajak terméket?

8 megjegyzés

  1. az elején szkeptikus voltam, mert mindenkinél ugyanazt olvasom, a nálad is fennálló "ragacsos" problémát, de ennyi pénzért szerintem beruházok pár árnyalatra. pedig hős vagyok, 1 hónapja nem rendeltem eBayről! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, akkor Te tényleg valami díjat érdemelnél... Nekem is ki kellene találnom valamit, hogy leálljak... :D
      Ennyi pénzért szerintem abszolút megéri kipróbálni. :)

      Törlés
  2. Én az előző haul videód alapján már berendeltem egy ilyet! :)

    VálaszTörlés
  3. Wow! Hallottam már, hogy beszélsz róluk, meg láttam is már, de aztaaa!
    Nekem a nude árnyalatok jönnek be inkább, vagy a semmi, mert hihetetlenül rászoktam a szájharapásra... :/
    Azonban neked sokkal jobban állnak a sötétebb, élénkebb ajkak!
    <3

    VálaszTörlés
  4. Nekem is megvan egy szín, és még tervezek egy nudosabb szín és talán ezt a 33-as színt néztem ki magamnak. :) A ragacsosság nálam is fennáll, de azon gondolkodom, hogy egy átlátszó púderrel vagy egy kis hintőporral átmegyek rajta, hátha eltűnik ez a a ragacsos érzés. :)

    VálaszTörlés
  5. Hú ezek szuperek!!!Most azonnal megyek vásárolni az ebayre!:)Csodaszép vagy,és csak azt szeretném kérdezni,hogy hol lehet képet küldeni neked?Instagram vagy facebook?köszi előre is!!!!

    VálaszTörlés
  6. Szia Fruzsi!
    Nekem ezek közül a 60-as és a 18-as árnyalat van meg! A 60-as árnyalat egy narancssárgás árnyalat, a 18-as viszont egy nagyon szép Nude árnyalat. A ragacsosságával nekem is volt problémám, de én ezt úgy oldottam meg, hogy amikor "bemattosodott" egy nagyon kevés kis átlátszó púdert vittem fel rá, de tényleg csak egy nagyon kicsit!

    VálaszTörlés