2014/12/21

TESZT - Coconutoil Cosmetics ajakbalzsam


A tél és a hideg idő igen erős hatással van a bőröm minden területére. Különösen a kezem és az ajkaim sínylik meg a hideg időjárásban. Szinte percenként kell kézkrémeznem, annyira "öregasszonyosak" lesznek a kezeim, és a szám is nagyon könnyen kicserepesedik. Szerencsére az utóbbi problémára már van egy nagyon jól bevált termékem, a Coconutoil Cosmetics ajakbalzsama, ami a világ első ehető kozmetikumai közé tartozik.

Ezzel azért gondolom sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket. Amikor megismerkedtem a márkával, nekem is elkerekedtek a szemeim, de tényleg erről van szó, és ami még jobb, hogy ez egy magyar fejlesztés. A márka kínálatában jelenleg ajakbalzsam és golyós dezodor kapható. Mottójuk: ,,Csak azt tedd a bőrödre, amit meg is ennél!". A készítmények NaTrue minősítéssel rendelkeznek, ugyanis kizárólag organikus, ehető, valamint génmanipuláció-mentes összetevőket tartalmaznak.

A Coconutoil Cosmetics ajakbalzsam csak természetes, ehető összetevőkből áll. 70 % felett tartalmaz kókuszolajat, valamint többek között méhviaszt, kakaóvajat és pálmaolajat is. Három illatban is kapható, argán, levendula és original változatban. Nekem az argános van meg, de én a kókusz mellett semmilyen más illatot nem fedeztem fel rajta, nagyon kellemes, tényleg evésre csábítja az ember. :)



A pici, 10 ml-s tégelyes kiszerelés nagyon aranyos - különösen a kis idézet benne -, de szerintem annyira nem higiénikus. Legalábbis én személy szerint nem szeretek napközben ilyenbe belenyúlni, és nem mindig tudok kezet mosni útközben, így főként otthoni használatra tartogatom.

Elsőre elég szilárd az állaga, így én egy picit rá szoktam lehelni, és ettől azonnal felpuhul a felső réteg, így sokkal könnyebb használni. Nagyon jól táplálja és hidratálja az ajkakat, egy enyhe fényt is ad nekik, amit különösen szeretek.

Nem csak kizárólag az ajkakra lehet használni, hanem bármilyen extrém száraz bőrterületre. Én például egy megfázás után a kicserepesedett orromra is ezt használtam, és rekord sebességgel jött helyre a bőröm.



A Coconutoil Cosmetics termékeket megtalálod a dm, a HerbaHáz és a MediLine üzletekben, valamint a márka webáruházában is.

Ti próbáltátok már?

4 megjegyzés

  1. Nekem a pixiboxban volt egy levendulás. Sajnos én azok közé tartozom, akik számára ez nem egy kellemes illat. Nagyon erős és jó pár percig érezhető így nem igazán nyúlok utána. Lehet, hogy az original vagy az argánolajos változatát majd kipróbálom. Ezen felül a záródása sem az igazi, bár ezt elnézem, mert a tégelyes ajakkencéket higiéniai okokból én is csak otthon használom.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos a kis üzenet!:) Több tesztet is olvastam már ezekről a coconutoil termékekről. Különösen tetszik, hogy natúr kozmetikumok. Mondjuk én is inkább máshogy oldottam volna meg a csomagolást. Így nem túl higiénikus. :/

    VálaszTörlés
  3. Még nem próbáltam. A kókuszos dolgokat nem szeretem. :-s

    VálaszTörlés
  4. Csak egy komoly gond van vele. Tartalmaz pálmaolajat. Ami egy gyilkos összetevő. Nem önmagában, hanem a származását tekintve. Ugyanis termesztéséhez vér kötődik. Az amazóniai őserdők kipusztításával ugyanis. Mely során az elmúlt 10 évben több mint 700 helyi lakos vesztette életét mikor csak a saját élethelyét szerette volna megtartani, valamit az ott élő állatpopulációk a kipusztulás szélére kerültek, így leginkább az orangutánok. Orangutánokról képeket lehet találni, ahogy a tűz égette meg őket. Ugyanis élőhelyüket felégetik, az erdőirtás első lépéseként machetével gyilkolják le őket a növényirtás közben szembejövőket. Hát, ilyen szomorú híreim vannak, amiről rettentő kevesen tudnak. Itt olvashattok erről szakszerűbben: http://www.greenpeace.org/hungary/hu/Mivel-foglalkozunk/Erdk/Amazonia/

    VálaszTörlés