2014/12/08

TESZT - Balea olajos bőrradír tengeri sóval


Már jó ideje bőrradír vadászaton voltam, mire ráleltem erre a termékre. Még évekkel ezelőtt volt egy Avon algás bőrradírom, de nem mondhatnám, hogy túlságosan megszerettette velem a bőrradírozást, így viszonylag hosszabb ideig alábbhagyott a lelkesedésem. Aztán most, ahogy sorra jöttek az egyre hidegebb hónapok, nem mondhatni, hogy a bőröm túl szépen reagált volna az időre. Nagyon kiszáradt, és sok helyen szinte krokodilbőr szerűen hámlani kezdett, így az intenzív testápolók használata mellett nagy bőrradír kutatásba is kezdtem, ekkor találtam rá erre a Belea olajos, holt tengeri sós bőrradírra.


Érdekes, hogy egy egész dm-et végignézve - tegyük hozzá, hogy kicsi dm volt - csak ezt az egy bőrradírt találtam. Elsőre nem is voltam annyira elájulva tőle, mert túlságosan hígnak tűnt, és én kifejezetten nagy szemcsés, "tömény" változatot kerestem, de mivel már tényleg SOS-ben szükségem volt rá, ezért emellett döntöttem. Szerencsére az első használatnál azonnal kiderült, hogy szó sincs híg állagról, csak az volt a helyzet, hogy a tengeri só teljesen leülepedett a tégely aljára, és a tetején fent maradt a folyósabb állagú, olajos rész, ezért tűnt elsőre túlságosan folyékonynak. Emiatt egyébként mindenképp ajánlatos, hogy egy kiskanál vagy bármilyen keverő eszköz legyen kéznél nálunk használat előtt, mert másképp lehetetlen egységes állagot elérni, ugyanis tényleg annyira tömény a só, hogy simán az ujjammal képtelen vagyok összekeverni a két réteget.


Ahogy említettem a tengeri só miatt viszonylag nagyok és durvák a szemcsék, de az olajok (olíva, jojoba és napraforgó) miatt egy lágy, mégis tömör masszává alakul, így a használata nagyon kellemes, abszolút frissítő érzés a bőrnek. A citromos illatt mellett még érezhető rajta valami érdekes szag - számomra nem kellemes, ezért írom szagnak -, de használat után nem marad jellegzetes, így ez nálam abszolút nem jelent gondot.

Maximálisan eltávolít minden elhalt hámsejtet. Heti egyszer használom, és ez tökéletesen elég ahhoz, hogy a bőröm babapopsi tapintású és szuper selymes legyen. De tényleg! Sok bőrradír okoz húzódó érzést a bőrön, de az olajoknak köszönhetően egyszerre válik hihetetlenül hidratálttá is a bőrünk, így használata után a testápoló sem kötelező lépés.

Összességében nagyon örülök, hogy ez a Balea bőrradír jött velem haza. Tökéletesen ellátja a feladát, bársonyosan sima, puha és táplált bőrt eredményez. 5/5

Ti próbáltátok már?

5 megjegyzés

  1. Nem próbáltam még, de én is gondban voltam mikor legutóbb bőrradírt keresgéltem drogériában, elég szegényes a kínálat :S Erről például nem is hallottam még, de örülök a tippnek, mert gondolom nem is a legdrágább árkategória, szóval ha kifogy a jelenlegi bőrradírom mindenképpen meglesem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon meglepő volt, hogy mennyire nem volt választék... Azt hittem, hogy nem fogok tudni dönteni a sok alternatív között..

      Törlés
  2. Nézegetem egy ideje, most eldöntöttem, hogy kell nekem.

    VálaszTörlés
  3. arcra is használható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arcra nem használnám, mert ahhoz túl durva, és zsíros érzetet hagyna. :)

      Törlés