2014/09/26

Mi van az arcomon #4 + Tesztek


Ahogy elnézegettem a blogot, a legutóbbi Mi van az arcomon bejegyzés majdnem fél éve volt. Nem semmi kihagyás, de ebben közrejátszott a nyári hőség is, mert a nagy melegben nincs igazán kedve az embernek a hétköznapokon sminket viselni, és a Mi van az arcomon sorozatnak pedig az lenne a lényege, hogy a teljesen hordható, mindennapi sminkeimet örökítse meg.


Ez a legújabb változat is egy rohangálós, sulis nap előtt készült. Teljesen visszafogott, mégis ad egy kis pluszt a külsőnkhöz. Ritkán szoktam szemhéjpúdert viselni hétköznapokon - ez főként azért van, mert lusta vagyok korábban felkelni reggelente -, de így mindig sokkal teljesebbnek érzem a sminkemet, és ez a változat aztán tényleg nem igényel sok időt.


Mi van az arcomon?

Chanel Vitalumiere Powder Foundation
Born Pretty Store pirosító és bronzosító
elf folyékony korrektor

Oriflame szemöldökárnyaló
essence I love stage szemhéjalapozó
essence how to make nude eyes paletta
S-he stylezone dip szemhéjtus
Rimmel Wonder'full szempillaspirál 

essence rúzs - all about cupcake 

Mivel ehhez a sminkhez több olyan terméket is hasznátam, amiről még nem volt szó a blogon, ezért úgy gondoltam, hogy kiegészítem a bejegyzést pár rövid teszttel is. 




Elsőként nézzük meg kicsit közelebbről az essence how to make nude eyes palettáját. 

Mint tudjátok rólam, imádom a természetes, föld színeket tartalmazó nude palettákat, így nem is volt kérdés, hogy ez is sokszor elő fog kerülni a fiókomból. Érdekes viszont, hogy miután kipróbáltam, jó pár hétig csücsült még érintetlenül, valamiért nem használtam. Most viszont, hogy újra itt a suli szezon, szinte minden nap ehhez nyúlok.

A jól bevált rutinom, és amit ennél a sminknél is alkalmaztam, az a go for gold árnyalat az egész szemhéjon, majd a külső v-be a team nude vagy az all about nude árnyalat kerül, attól függően, hogy barnás vagy lilásabb tónusra vágyom. Ezúttal a team nude-ot választottam.

Én a nude palettákkal alapból elfogult vagyok, így számomra ez is egy kedvenc lett, viszont az árnyalatok választása lehetett volna kicsit körültekintőbb is. Az eye light beige és az an eye on apricot árnyalat szinte teljesen megegyezik, és az ehhez hasonló highlight színekből szerintem elég lett volna egy is. A go for gold árnyalat az abszolút kedvencem, mert tökéletes "láthatatlan" arany. Annyira szép és természetes, de mégis ad egy kis pluszt. A nude night out árnyalat helyett választhattak volna valami más, jobban viselhető barna tónust, mert szerintem ez egy kicsit sötét lett egy nude palettához képest, és én személy szerint szinte mindig elkerülöm.

Összességében nagyon megszerettem ezt a palettát és rengeteget használom. Viszont az 1890 Ft-os ár elég borsos egy 6 színt tartalamazó palettához képest, főleg úgy, hogy ebből csak 4-et használok ki igazán.




Másik tesztalanyunk a Rimmel London Wonder'full szempillaspirál, ami nálam egyértelműen átment a vizsgán. Szilikon feje az ecset tövénél lévő elvékonyodásnak köszönhetően meglehetősen hajlékony. A sörték viszonylag vékonyak, nem helyezkednek el egymáshoz túl közel, és nem vesznek fel egyszerre sok festéket.

Használat során is teljesen meggyőzött. Szépen elválasztotta és ívelte a pillákat, nem lett csomós a végeredmény. A belső szemzugban és az alsó szempillákon egyaránt kényelmesen lehetett használni.



Az utóbbi időben valamiért a tusfilcek felé vettem az irányt, de egyre többet használom mostanában a s-he stylezone folyékony szemhéjtust. Nálam az ilyen termékeknél elsősorban az dönti el, hogy szeretni fogom őket vagy sem, hogy milyen a tus hegye. A könnyen elhajló, ide-oda mozgó változatokkal számomra lehetetlenség szép, precíz vonalat húzni. Ez szerencsére ezt a próbát azonnal kiállta, mert jó kis stabil, elkeskenyedő hegye van, így szuper könnyű használni.

Én használat előtt kicsit le szoktam húzni a festéket az ecsetről, így nagyobb kontrollt kapok a tus felett. A színe nagyon szép mélyfekete, és szerencsére gyorsan meg is szárad (matt végeredményt kapunk), így nem kell félnünk, hogy a fekete vonalból máshova is kerül.


Remélem tetszett nektek ez a kicsit rendhagyó poszt, és úgy összességében is támogatjátok a Mi van az arcomon bejegyzéseket, remélem több is lesz belőle a jövőben (bár ez így furán hangzik,  mert ugye rajtam múlik). :)

8 megjegyzés

  1. Jó lett!! :) Egy Fruzsinátor:)

    VálaszTörlés
  2. A Chanel alapozórol miért nem beszélsz? Egyébként én most vettem meg az első Lancome alapozóm miracle air teint a neve nagyon könnyű alig érezni a börön és mégis jól fed szinte megsem mondani hogy alapozó van rajtam. De látom neked is nagyon szép a böröd ezzel az alapozóval.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért mert eddig kb. 2-3 alkalommal használtam még, és ahhoz, hogy részletesen tudjak beszélni egy alapozóról, szeretem pár hétig használni, természetesen utána majd lesz róla részletes teszt. :)

      Törlés
  3. Nagyon szép a smink, a spirál egészen meggyőző :)

    VálaszTörlés
  4. A Müllerekben, amióta megérkezett az új szortiment, 2250 Ft-be kerülnek a How to make... paletták. Pofátlanul drága!

    VálaszTörlés
  5. Szia díjat kaptál tőlem :)
    http://fruzsistyle.blogspot.hu/2014/10/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés