2014/07/01

TESZT - Guerlain Shine Automatique rúzs


Ma egy egészen különleges sminktermékkel ismerkedhettek meg, ami nem más mint a Guerlain Shine Automatique rúzs. Megmondom őszintén, eddig ez az első Guerlain termékem, és valószínűleg eddig a legelegánsabb és legkifinomultabb külsejű darabom is egyben. Amióta megvan, egy jól látható helyen az asztalomon csücsül, mert annyira jó érzés gyönyörködni benne. Na de nem a külcsín a lényeg, ismerkedjünk meg közelebbről a rúzzsal.



Ha már a bevezetésben különlegesnek neveztem a rúzst, nézzük meg, hogy mitől is az. Már a neve is mutatja, hogy ez bizony egy automata rúzs. Lehet, hogy csak nekem rossz a képzelőerőm, de őszintén szólva először fogalmam sem volt, hogy mitől lehet egy rúzs automata. Attól, hogy nem rendelkezik, kupakkal, hanem a rúzs oldalán lévő G-betű fel és le tologatásával lehet nyitni és zárni a rúzst. Egészen érdekes megoldás, ami például útközben, ha csak az egyik kezünk szabad, igazán jól jöhet. Ezt egyébként a márka 1936-os Rouge Automatique terméke inspirálta, ami akkoriban forradalmi újdonságnak számított.


Nézzük meg a színt kicsit közelebbről. A 12 árnyalat közül ez a 761-es kódot viseli, egy egészen különleges bordó árnyalat, aminek egy kicsit lilás tónusa is van (bár ez sajnos annyira nem jön elő a képeken). Maga a rúzs nagyon krémes, olyan érzetet hagy az ajkakon, mintha egy ajakbalzsamot használnánk, emellett a hatása is olyan, mert nagyon jól hidratál. Pigmentáltsága kiváló, és elég fényes is, így olyan mintha nem csak egy rúzst, hanem egy visszafogott szájfényt is viselnénk egyszerre.

Tartóssága megfelelő, még az evést, ivást is meglepően jól bírta. Viszont a kopásnál érdemes odafigyelni arra, hogy nem egyenletesen halványul el, hanem az ajkak belseje felől kezd el kopni, így érdemes többször tükörrel ellenőrizni, hogy ne csak az ajkak körvonalában maradjon fent.


Összességében számomra nagyon meggyőző volt ez a rúzs. A fényűző külső mellett a beltartalom is abszolút meggyőző. Egyedül a tartóssága lehetne picit jobb, így 5/4.5

Ti szeretitek a Guerlain termékeket?


A terméket tesztelésre kaptam, de ez semmilyen formában nem befolyásolta a véleményemet.

7 megjegyzés

  1. Hát szerintem higiéniai és tartóssági szempontból roppant hülye ötlet ez a "nincs kupak" dizájn, a táskámba csak úgy bedobni biztos nem lenne jó, de kinézetre, meg praktikumra nagyon szuper. A szín is tetszik, csak ne lenne ilyen fényes, irizáló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy így látatlanban nehéz elképzelni, hogy hogyan nyílik. De a tok abszolút zárt. Ha letolod a kis négyzetet, a tok teteje megnyílik, és így használhatod, tehát zárt formában abszolút biztonságos. :) Majd Instagramra felrakok róla egy videót, hogy lehessen látni, hogy működik. :)

      Törlés
  2. Nagyon szép rúzs, igazi kis kincs. A szín pedig csodásan áll neked. :)

    VálaszTörlés
  3. Huu ez de szép!*.* Ez a szín telitalálat!

    VálaszTörlés