2014/06/02

TESZT - Nivea Micellás víz


A Nivea micellás víz a márka egyik nagy újdonsága, ami a Sensitive termékcsalád tagjaként került a polcokra a nappali és az éjszakai krém mellett, melyek az érzékeny bőr három tünetét célozzák meg: a kipirosodást, a feszülő érzést és a bőrszárazságot. Nekem nincs kifejezetten érzékeny bőröm, de mivel a Garnier micellás víz (ITT) "forradalmiasította" az arcápolásomat, így nagy kíváncsisággal kezdtem el próbálgatni a Nivea változatát is.

A Sensitive termékcsalád három fő hatóanyaga az édesgyökér kivonat, mely csökkenti a bőrirritációt, a dexpantenol, ami a hidratálásért felelős, és a szőlőmag olaj, ami rendkívül gazdag antioxidánsokban.

A micellás vizek "lényege", hogy micellás részecskéket tartalmaznak, amik magukhoz vonják a szennyeződéseket, majd megkötik a vattakorongon. Éppen ezért tudnak hatékony működni nem csak sima arctisztítóként, de sminkeltávolítóként is.




Reggel csak sima arctisztítóként használom, de este a sminkemet is ezzel mosom le. Még a szempillaspirál eltávolításánál is meglepően jól működik, ami hatalmas pluszpont. Használat közben nem csíp, nem irritál (bár több helyen olvastam az ellenkezőjét), és nem hagy maga után semmilyen ragacsos érzetet. Mint már említettem, nincs érzékeny bőröm, így a három tünetnek csak az  egyikéről tudok nyilatkozni, ami a kipirosodott bőr. Nekem az orrom körül szokott elég erősen kipirosodni a bőröm, de a Nivea micellás víz használata után már nem olyan intenzíven.

Egy kis összehasonlítás a Garnier micellás vízzel:
+ A Nivea nem hagy maga után ragacsos érzetet
+ Segít a kipirosodás eltüntetésében
+ Könnyebben eltávolítja a sminket
- A Garnier használatával hosszabb ideig marad matt a bőröm
- A Garnier a pattanások visszaszorításában is segít

Összességében akinek problémás vagy kombinált bőre van, annak inkább a Garniert javaslom, viszont normál és érzékeny bőrre a Nivea lehet a jobb megoldás. Nekem mindkettő termék nagyon tetszik, de a Garnier az én problémáimra több segítséget nyújt, illetve ár/érték arányban is jobb, így valószínűleg annál fogok maradni.

Ti próbáltátok már? Melyik a kedvenc micellás vizetek?


A terméket tesztelésre kaptam, de ez semmilyen formában nem befolyásolta a véleményemet.

4 megjegyzés

  1. Nagyon hasznos kis post ;) ♥♡♥

    VálaszTörlés
  2. Én most a Garnier-t használom és nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  3. En azt hiszem, tovabbra is maradok a Biodermanal:) Engem nem tudnak felcsigazni az ujabbnal ujabb micellas vizek, mert a Biodermanal jobbat nem tudnak kitalalni. Sokaig is eleg, mert keves kell belole es a leghatekonyabban tavolitja el a sminket. All time favourite:)
    Mia

    VálaszTörlés
  4. nekem megvan a garnier , nekem nagyon bejön , direkt miattad vettem meg mert nálad olvastam hogy nagyon jó , de én még nem próbáltam ki a niveát majd szerintem miután az elfogyott
    lisa xx

    VálaszTörlés