2014/06/27

TESZT - Hansaplast Foot Expert vízhólyag tapasz



Azt hiszem már számtalan videómban említettem, hogy ha cipőkről van szó, nekem biztos, hogy mindig feltörik a lábamat. Hiába próbálom fel, és érzem tökéletesen kényelmesnek, minden új cipőtől  vízhólyagot kapok. Ami a legfurább, hogy valamikor olyan cipő kezdi törni a lábamat, amit már hónapok óta hordok. Emiatt a táskámban mindig van jó néhány sebtapasz, de nem olyan régóta egy új apróság költözött melléjük, ami nem más mint a Hansaplast SOS vízhólyagtapasz.



Vészhelyzetben jó a sebtapasz, de csúnya, gyorsan lejön, és nem igazán segíti elő a gyógyulást. Ekkor jön képbe a Hansaplast tapasz. Ez ugyanis tökéletesen átlátszó, így sokkal kevésbé észrevehető. Engem például személy szerint mindig zavar, hogy ha csinosan felöltözök, felveszek egy szép magassarkút, és ott virít a sarkamon egy sebtapasz. Ezentúl ez már nem jelent gondot. A tapasz egész felülete ragasztós, és nagyon erősen tart, emellett vízálló is, és több napon át fent marad.


A termék azt ígéri, hogy különleges hidrokolloid tapasz-technológiájának köszönhetően (jelentsen ez bármit is :D) elősegíti a sebgyógyulást. Én ezt a tulajdonságát nem igazán érzékeltem, viszont ami nagyon jó benne, hogy használatával sokkal kevésbé érzem a cipő okozta dörzsölést a seben, amit nekem a sebtapasz legtöbbször nem szokott megszüntetni. Továbbá véd a baktériumoktól és a szennyeződésektől is.

Ami igazán praktikussá teszi, az a szuper kiszerelése. Ugyanis egy nagyon aranyos kis műanyag tokban érkezik, így tényleg abszolút táska-kompatibilis. Összesen 5 db tapaszt tartalmaz, ami elsőre kevésnek tűnhet, de én minden használatnál félbe szoktam vágni, mert még az a nagyság is bőven elég egy vízhólyag elfedésére.

Összességében szerintem ez egy nagyon praktikus termék. Akinek gyakori gondot okoznak a vízhólyagok, annak érdemes beszereznie. :)

Ajánlott fogyasztói ára: 1415 Ft

Ti próbáltátok már? Van valami fegyveretek a vízhólyagok ellen?


A terméket tesztelésre kaptam, de ez semmilyen formában nem befolyásolta a véleményemet.

6 megjegyzés

  1. Szerintem ez baromira túlértékelt cucc, ráadásul nem használható ahogy elnézem csak sík felületre /de nyugodtan javítsatok ki/ pl nekem a girbe-gurba ujjaimat gyakran törik fel a cipők, gyakrabban mint a sarkam. Nem értem azt a koncepciót sem, hogy több napig fenn marad. Ha nekem feltöri a cipő a lábam akkor azt másnap nem veszem vissza és tuti egy jól kitaposott, bejáratott cipőt veszek fel illetve a feltört részt levegőztetem, hogy hamarabb gyógyuljon. Ha le van tapasztva akkor nem fog tudni gyógyulni.
    5 db közel 1500 ft-ért, nonszensz. Nekem a Rossmannból van egy saját márkás leukoplast-szerű tekercses átlátszó ragasztó, ami negyed ennyibe került és kb 50szer ennyi mennyiséget lehet letépni belőle akkora méretben amekkora kell. Atom biztosan tart is és a kutya sem látja szintúgy.
    Nehogy megsértődj Fruzsi, szeretem a postjaidat és nem veled van a gond, hanem a termékkel. Én szigorúbb vagyok az biztos :) Amúgy a csomagolásában egyetértünk :)

    H

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi gond, mindenkinek megvan a maga véleménye. :)
      Az árát én is kicsit borsosnak tartom, így valószínűleg magamtól nem venném le a polcról.
      Miért ne lehetne az ujjakra is felrakni? Pont ez a jó benne, hogy nagyon erősen tart, így az ujjakra is tökéletes.
      Ha valami feltöri a lábamat, én is mindig másik cipőt veszek, de mivel már ott a seb, azt a régi jól bevált cipő is ugyanúgy dörzsölni fogja, hiába nem töri a lábat normál esetben, legalábbis ez nálam így van. Van olyan egy hétig nonstop sebtapaszban jártam... :D

      Törlés
  2. Még kisebb koromban volt egy olyan szandálom ami feltörte a lábamat, de nagyi odaragasztott egy sebtapasz darabot a szandál belsejébe, és onnantól kezdve már nem volt vele gond ;))))

    VálaszTörlés
  3. Szia Fruzsi! Olyan szép a piros cipőd, el árulod hol vetted? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az Ázsia Centerben vettem, de egyébként élőben korall színű. :)

      Törlés
  4. Szia Fruzsi! Olyan szép a piros cipőd, elárulod hol vetted? :)

    VálaszTörlés