2014/06/29

TESZT - essence how to make smokey eyes paletta


Mint ahogyan már biztosan tudjátok, június 21-én az országban elsőként a Corvin Müller essence állványa egy harmadik méterrel bővült, majd a napokban folyamatosan eljutnak az újdonságok az ország más Müllereibe is. Ami az új termékek közül engem a legjobban érdekelt, azok a how to  make paletták voltak. Ezek összesen 5 változatban kaphatók: how to make smokey eyes, nude eyes, bright eyes, your face és how to make your brows. Szerintem mindegyik paletta nagyon praktikus, és a csomagolás teljesen levesz a lábamról. 1890 Ft-os áron kaphatóak a 3. méterrel rendelkező Müller üzletekben.


Nézzük meg kicsit jobban a kiszerelést. Nagyon fiatalos, bohókás, és engem a szövegbuborékos motívumok miatt a pop art stílusra emlékeztet. A teteje mágnessel záródik, ami nagyon jól tart, nem kell félnünk, hogy véletlenül kinyílik a nesszeszerünkben. Egyébként maga a doboz kartonból van (bár valószínűleg nem ez a szakszerű elnevezése), ami viszonylag massszív, de hosszútávon nem a legjobb megoldás. Ha gyakran használjuk, a sarkok egy idő után betörnek, és a sok nyitogatástól is be fog repedezni az a rész, ahol hajlik a teteje, így tartósság szempontjából nem biztos, hogy a legpraktikusabb, de ilyen árért végülis ne legyenek minden szempontból maximális elvárásaink.


A smokey eyes paletta hat különböző szürkés árnyalatot tartalmaz.  Közöttük egy kétvégű ecset foglal helyet, aminek az egyik vége applikátor. Ezt teljesen feleslegesnek tartom, mivel sem az ecset, sem az applikátor rész nem jó minőségű, sőt az ecset kifejezetten gagyi hatású, mert nagyon műanyag szálakból van. Engem ez a hiba nem zavar túlságosan, mert soha nem használom azokat az ecseteket, amik a palettákhoz járnak (bár ez valószínűleg a minőségük miatt van). A fedőlap belső oldalán találunk egy tükröt is, ami szerintem nagyon praktikus. Szerencsére a mérete is szuper, mert egyszerre láthatjuk benne mindkét szemünket.

Az essence márka célközönsége alapvetően a fiatalabb koroszály, ezzel is magyarázható, hogy a tükör mögé elbújtatatva segítő kártyákat találunk. Ezeken két különböző smink elkészítését mutatják be lépésről lépésre, ami nagy segítséget nyújthat azoknak, akik csak most kezdenek ismerkedni a sminkeléssel.



Nézzük meg az árnyalatokat kicsit közelebbről. Mind a hat szín saját névvel rendelkezik, amit nagyon jó ötletnek tartok. Én valamiért mindig sokkal közelebb érzem magamhoz azokat az árnyalatokat, amiknek saját nevük van. Illetve praktikus is, abban az esetben, ha másnak próbáljuk elmagyarázni, hogy milyen színt használtunk a sminkünkhöz (ez a videóimnál is jól fog jönni :D).

Az árnyalatok jól építhetők, nincs gond a pigmentáltságukkal sem, bár nem kiemelkedő. A képen látott swatchoknál 2-3 alkalommal nyúltam bele a festékbe, hogy ezt az intenzitást érjem el, ami szerintem nem rossz. Persze jobb lenne, ha már elsőre brutál pigmentált eredményt kapnánk, de szerintem így sem lehet panasz.


Egyik árnyalat sem porzik. Találunk közöttük nagyon erősen csillámos és kevésbé csillámos változatot is. A glam up! és a spotlight nekem elsőre teljesen mattnak tűnt, de abban is vannak apró csillámok, de ezek nem annyira szembeötlőek. Számomra a paletta abszolút kedvenc árnyalata az oh la la lilac, ami elsőre egy egyszerű szürkés lila árnyalatnak tűnik, de használat során kéken irrizál, amitől szerintem hihetetlenül különleges lesz a végeredmény. A tartósságukra sem lehet panasz, a képen látható sminket dél körül készítettem, és egészen estig tökéletesen bírta.

A sminkhez a cool grey árnyalatot használtam az egész szemhéjon, amit a külső szemzugban és a mélyítővonalban az oh la la lilac árnyalattal satíroztam el. Kiemeléshez a spotlight árnyalat került a szemöldökcsontra és a belső szemzugba.


Összességében szerintem egy nagyon szuper paletta. Az essence palettákhoz képest picit drágának érzem, pár száz Forinttal lehetne olcsóbb is, de ha belegondolunk, hogy más márkák hasonló minőséget milyen áron kínálnak, teljesen korrekt. Egy jól kihasználható, praktikus termék. :)


Az alábbi Müllerekben találkozhattok majd az essence állvány 3. méterével:



Ti próbáltátok már ezt a terméket? Melyik how to make paletta kedvencetek?
Mire vagytok leginkább kíváncsiak az essence újdonságai közül?

13 megjegyzés

  1. 1890 Ft nekem baromi soknak tűnik egy 6 színből álló essence palettáért, és a tesztek sem túl meggyőzőek róluk. A csomagolás persze tetszik, promo képek alapján kívánságlistás lett a nude változat, de élesben látva + az árat ismerve gyorsan letettem róla.

    VálaszTörlés
  2. A smink szép, amit készítettél vele, nagyon jól áll. De ehhez az árhoz hozzáteszek 500 ft-ot kb. és veszek egy minőségi sleek palettát, illetve most vannak újra nyx termékek, annak a szemöldökárnyalója valami csoda, 2200 ft-ért. Nekem nem jött be ez az essence frissítés most.

    VálaszTörlés
  3. Kb. ennyibe kerülnek a Make up revolution paletták is, amik szerintem jobb minőségűek, mint az Essence boxok....

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek az előttem szólókkal. Szép sminket készítettél vele (bár neked bármi jól áll :D), viszont a swatch-ok nem túl meggyőzőek. Sajnos az essence számomra továbbra is az a márka marad, aminek nagyon jó a marketingje, de rémesen gagyi a minősége. És igen. Pár száz forint ráfizetésével egy Sleek paletta milliószor jobban megéri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ár szempontjából egyet értek az előttem szólokkal, tényleg kicsit borsos egy 6 színből álló palettáért, akkor már valóban egy Sleek vagy egy MUA jobban megéri.
      Amikor más márákhoz hasonlítottam az árat, akkor ilyen makeup boxra gondoltam, nem sima palettára, azok egyértelműen jobb áron is kaphatóak, mint ez az essence.

      Törlés
  5. Nagyon szép ez a smink, de a paletta sajnos nem győzött meg. Hasonló árért, vagy picivel többért már jobb minőségű terméket kap az ember, ha kicsit utána keresgél. Persze azért szépek a színek és a csomagolás is nagyon bohém, de csak ezért azt hiszem nem venném meg a palettát.

    VálaszTörlés
  6. Egyébként érdekes, mert az Essence vízálló tusa pl. nagyon bejött. A régi lakkokat szintén imádtam, a mai napig használom őket. A szemceruzáik is ár-érték arányban szuperek. De a többi termékük valamiért nem a szívem csücske.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A régi lakkok tényleg nagyon jók, sajnos az újítás nem vált a javukra... :S

      Törlés
  7. Alig várom már, hogy Szombathelyen is felavassák a 3 méteres állványt, szeretnék beszerezni pár ecsetet :) Nagyon kíváncsi vagyok a How to make your face-re :) Nagyon szép sminket készítettél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Bloom me up ecsetek úgy tudom csak a Corvinban lesznek elérhetők...

      Törlés
  8. Nem négy hanem két smink elkészítése van a kártyákon, csak két különböző nyelven ;)

    VálaszTörlés
  9. Köszi h megmutattad a palettát,én szeretném kipròbálni de nem pont ezt smonkey eyes-t.
    Nagyon jól áll neked ez a smink is:-)
    azért nyilván a többieknek is igazuk van ,mert tényleg elég hùzôs az ára de ezt igy kell elfogadni:-)
    Pl nekem az egyik kedvenc márkám az essence:-) (én azért szeretem mert aránylag jó áron van és jò a termék:-))

    VálaszTörlés