2014/05/01

TESZT - Garnier Micellás víz


Eljött az ideje, hogy végre közelebbről is bemutassam nektek a Garnier Micellás vizet. Azt hiszem már több mint két hónapja használom minden nap, így nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az egyik kedvenc arcápolási termékem lett. 

Amikor megvettem, kifejezetten micellás víz miatt tértem be a Rossmannba. Sokat vaciláltam, hogy a Garniert vagy a L'orealt vegyem meg, de mint szinte mindenkinek, elsőre nekem is a Garnierre esett a választásom, ugyanis szinte ugyanannyi árért kétszeres mennyiséget, 400 ml-t kapunk. Én épp akciósan jutottam hozzá, ha jól emlékszem olyan 1300 Ft volt, míg teljes áron 1800 Ft körül kapható.

De először is nézzük, hogy mitől is micellás a micellás víz?

,,A micella egyfajta molekulacsoportot jelent. A molekulák mindegyikének egyik vége szereti a vizet (hydrophilic), még a másik vége utálja (hydrophobic). Víz oldatban gömb alakba csoportosulnak ezek a vízvonzó külső, illetve a víztaszító belső molekulák. Amikor a micellás oldatot, lágyan egy felszínen alkalmazzuk - mi esetünkben az arcbőrön - a micella gömbök kettéhasadnak ezzel a felszínnel szemben. Amikor a felvitel nyomása csökken, a molekulacsoport megint bezáródik és ennek folyamatában megragad mindent (ami nem víz) a bőr felszínéről. Így rendkívül hatékony a sminkeltávolításban, a faggyúmirigy túlműködésben vagy csak egy napi bőrtisztító rutinnál. A micellás oldattal az arctisztítást és a tonizálást egyesíthetjük egy lépésben a normál vagy kombinált bőrtípusnál. "



Ez a termék egyszerre szolgál sminklemosóként és általános arctisztítóként is, így segít lecsökkenteni az arcápolási rutinunk során használt termékek számát. Amire az utóbbi időben rájöttem, hogy az arcápolásban az a legfontosabb, hogy ne váltogassuk folyamatosan a termékeket, és próbáljunk minél kevesebb különböző dolgot használni. Én sokszor hetente vagy akár 2-3 naponta váltogattam a termékeket, mert annyira vártam már a javulást, de ezzel csak több rossznak tettem ki a bőrömet, mintha semmit nem használtam volna. Legyetek Ti is türelmesek, és várjátok meg, amíg egy termék hosszútávon is el kezd hatni!

Ezt a micellás vizet minden nap reggel és este is használom. Esténként a sminkemet is ezzel távolítom el. Szerintem abszolút jól elvégzi a munkáját, a szempillaspirál leszedésével van kisebb gondja, de azt hiszem a legjobb sminklemosóknak ez a gyengepontja. Kicsit többször kell a szemek környékén végigmenni a vattakoronggal, és utána nincs gond. 

Használata után azonnal tisztának és frissnek érzem a bőrömet, egyáltalán nem irritál. 1-2 percig még enyhe ragacsos érzet marad a bőrön, de amikor teljesen beszívódik, ez már egyáltalán nem érezhető. Hosszútávon szerintem sokkal szebb lett a bőröm, amióta használom. Könnyen és kíméletesen távolítja el a sminket és szennyeződéseket egyaránt.

Összességében én nagyon megszerettem ezt a terméket, bátran ajánlom nektek is. Már tartalékot is vettem belőle. 5/5


Ti szeretitek a micellás vizeket?

13 megjegyzés

  1. Én is használom már egy hónapja, teljesen meg vagyok vele elégedve.:) Sokkal tisztább a bőröm, nekem még bőrradírért is ritkábban kell nyúlnom, amióta használom.

    VálaszTörlés
  2. Ha az itthoni micellás vizek végére érek (Bioderma, La Roche-Posay, Yves Rocher), akkor a Garnier lesz a következő, mert már nagyon birizgálja a fantáziámat, mit tud ez az árban és mennyiségben szinte verhetetlen drogériás termék :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Én elsőnek a L'Oréalt vettem meg, majd 2 flakon után áttértem erre a Garnieres változatra. Mindkettő nagyon jó, de nekem a bőröm valahogy szebb lett a L'Oréal használata során, szóval legközelebb azt fogom ismét megvenni és annál is maradok.

    VálaszTörlés
  4. Nekem most L'oréal van, de ha elfogy, tuti kipróbálom ezt is.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is ez van most itthon. Nagyon szeretem, előtte az Yves Rocher micellás vizét használtam, de az nem szedett le semmi. :(

    VálaszTörlés
  6. Nekem is bejött, jobban mint a L'Oréal. :)

    VálaszTörlés
  7. Mint sokan, én is a L'oréal micellás vizét használom. Nekem bejött, bár a szempillaspirált nem szedi le sajnos. Ha elfogy, akkor a Garnier termékét fogom kipróbálni, mert már nagyon régóta kinéztem azt is. :D

    VálaszTörlés
  8. Még pár hónapja az Ázsia Centerben vettem egy Nivea terméket, tonikot akartam venni, de nem igazán találtam semelyiken magyar leírást. Egy Nivea Visage Gentle Toner-t vettem, és az angol leírás alapján ez is hasonlít egy micellás vízhez. A micellás vízek használhatóak tonikként is, ha nem kimondottan problémás a bőröm? Köszi :)

    VálaszTörlés
  9. A micellás vizek használhatóak tonikként, ha nem olyan problémás a bőr? :)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! Én is megvettem a Garnier Micellás vízet, de még van a Loréal ba egy kevés . Én azt vettem észre ,h a Loréalbol jobban kijönmint Garniéből mikor öntjük ki a vattára meg nem tudom hova lett belőle a fele nincs meg.elpárolog? Ha ilyen lesz a Garnier is h elpárolog akor maradok a eveline purénál,annak csak az illata irritál,

    VálaszTörlés
  11. En a Mixa termeket hasznalom! Nekem bevallt!:) semmilyen ragacsos erzet.friss es tiszta eredmeny :)

    VálaszTörlés
  12. Nekem nincs problémás bőröm, szóval nyugodt szívvel próbáltam ki a Garniert, amit az egyik ismerősömtől kaptam ajándékba. Egyik este használtam, és másnapra azon kaptam magam, hogy a bőröm kiszáradt és kipirosodott, rendesen égett, ha megérintettem. Következő napra már annyira kiszárította, hogy súlyosan ekcémás lett az arcom és be is dagadt; égetett és viszketett egyszerre... Annyira megijedtem, hogy elmentem bőrgyógyászhoz, aki felírt egy nyugtató kenőcsöt, ami másfél hét után hozta helyre a hámló, vörös arcomat... Alig mertem kimenni az utcára, úgy szégyelltem... Utána olvastam több helyen is a terméknek, és sajnos nem csak én voltam az egyetlen, akinek a Garnier micellás víz hasonló problémákat okozott. Ennek ellenére tudom, hogy sokaknak nagyon bevált és minden nap boldogan használják. Remélem, egyikőtöknek sem lesz olyan problémája vele, mint nekem.

    VálaszTörlés