2013/08/07

The Shopping TAG

Image Hosted by ImageShack.us

A Bikira Blogon láttam ezt a szuper TAG-et, ami a vásárlási szokásokkal kapcsolatosan. Gyakran szoktátok kérni, hogy legyen több személyes poszt. Ez féligmeddig az is. Félig személyes, félig témába vágó. Remélem tetszik nektek, ha van kedvetek válaszoljátok meg a kérdéseket Ti is! :)

1. Van olyan sminkmárka, amit egy időben sokat használtál, de ma már szinte eszedbe sem jutna utána nyúlni az üzletben?
Sminkmárkából nincs ilyen, viszont régen nagyon szerettem a Clean & Clear márkát. Többszöri csalódás után, most már meg sem nézem a termékeiket. 

2. Ha a piacon találsz egy ügyesen lemásolt "márkás" táskát hihetetlenül jó áron, akkor megveszed? 
Nem! Márkás táskára csak úgy adok/adnék ki több pénzt, hogy nem az árát, hanem a minőségét fizetem meg. Ha nincs rá pénzem, inkább veszek egy no name darabot, de a gagyi koppintásoktól kiráz a hideg. Nagyon max. akkor vennék így táskát, ha a márkajelzés nem lenne rajta, csak a formája hasonlítana, ami nagyon tetszik.

3. Szoktál kozmetikumot, parfümöt ajándékba vásárolni másoknak?
Kozmetikumot igen. Szerintem a legtöbb lánynak, aki szeret ilyenekkel foglalkozni ez igazi jolly joker ajándék. Parfümöt nem igazán, maximum akkor, ha tudom, hogy az illető melyik darabot szeretné.

4. Van olyan holmi amit  betegesen gyűjtesz, függetlenül attól, hogy kitudod e használni?
Szerintem nincs ilyen. Bár valószínűleg a körömlakkjaimra egy páran azt mondanák, hogy már túl sok, de még így is "le vagyok maradva" néhány emberhez képest. De igazából ezeket sem gyűjtöm, csak ha tetszik, és még nincs az adott árnyalatból akkor megveszem. Nyakláncokra szintén igaz az utóbbi időben, bár még így is kevésnek érzem őket.

5. Inkább tervezgetős vagy spontán vásárlónak tartod magad?
Szeretem mindig eltervezni, hogy mire van szükségem, és azokat a darabokat szerzem be elsődlegesen, de persze néhányszor becsúszik egy-egy spontán vásárlás, de ezek leginkább kis összegű dolgok, amiknek nem tudok ellenállni.

6. Vettél valaha drágább dolgot, amit utólag nagyon megbántál?
Lehet, hogy ez sok embernek nem fog drágának számítani, de tavaly vettem a H&M-ben egy kabátot kb. 18 ezerét, ami még egyszer sem volt rajtam. :( Soha nem szoktam ennyiért kabátot venni, de akkor valahogy nagyon megtetszett. Még bízok benne, hogy idén télen ki fogom használni. :D

7. Szoktál lelkiismeret furdalást érezni egy-egy shopping után?
Nem igazán, inkább boldogságot érzek. Például legutóbb a C&A-ban vettem 5 fülbevalót, darabját 250 Ft-ért. Hogy én milyen boldog voltam utána.. :D

8. Kérdeztél már meg vadidegeneket vásárláskor, hogy szerintük jól áll-e neked az amit éppen próbálsz?
Nem, és kicsit beteg dolognak tartom, ha valaki ezt teszi. :D Nem idegeneknek akarok tetszik, nekem kell jól éreznem magamat a bőrömben.

9. Ha az utcán megpillantasz egy lányt hihetetlenül szép cipővel a lábán, lemered szólítani megkérdezni, hogy hol vette a cipőjét?
Még soha nem csináltam ilyet. Inkább ámulok egy sort, hogy hú de gyönyörű, de eszembe sem jut megkérdezni.

10. Vittél már vissza nem tartós fogyasztási terméket az üzletbe azért, mert nem azt kaptad, amire vártál?
Nem igazán Rossz szokásom, hogy szinte azonnal eldobom a blokkot, így ha szükség is lenne rá, nem tudom visszavinni.

11. Ha egy üzletben udvariatlanul bánnak veled, panaszt teszel, terjeszted az infót vagy nem tulajdonítasz neki nagy jelentőséget?
Panaszt biztos nem teszek. Viszont elképesztőnek tartom, hogy néhány eladó mit meg nem enged magának. Ők elvégre fizetést kapnak ezért, és nekem mindegy mennyire nincs jó napjuk, erőltessenek mosolyt az arcukra, és értelmes ember módjára válaszoljanak vissza.
12. Tervezel most valamilyen nagyobb összegű kiadást? 
Pénteken érkezik meg az új laptopom, amire már igen régóta spóroltam. Így most egy jó ideig shopping stop van. :D
13. Ért már valamilyen kínos szituáció vásárlás közben?  
Néhány próbafülkében nagyon zavaró, hogy nem lehet teljesen behúzni a függönyt. Mindig különös körültekintéssel próbálom a lehető legtöbbet kihozni belőlük, hogy minél jobban takarjanak. Viszont egyszer éppen melltartó-próba közben, a mellettem lévő próbafülke előtt várakozó drága férjecske simán bámult rám, a tükörben még a szemünk is összetalálkozott. Ezután hangosan elkezdtem beszélni a fülkében, hogy nem hiszem el, hogy milyen emberek vannak, hogy még próbálni sem lehet. Remélem a feleség is meghallotta, és otthon lerendezte a dolgot.
14. Hol vásárolsz a leggyakrabban?
Az utóbbi időben egyre többet vásárolok online. Képes vagyok órákon át válogatni.  Így legalább nem járom le a lábamat. Nincs is jobb, mint minden nap óriási izgatottsággal leellenőrzni a postaládát. :D

6 megjegyzés

  1. A 13. pontról jut eszembe: a Mango próbafülkéi ilyenek, hogy én azt hogy utálom! Ráadásul jó magasan vannak rögzítve, így sokszor rángatom, mint az állat, és mégsem tudom rendesen behúzni. :-/
    Azért az a pasas elég pofátlan volt, teljesen megértelek. Szerintem én konkrétabban szóltam volna be neki. :)
    Egyszer a HÉV-en egy pasas elkezdte fogdosni a tömegben a fenekemet, egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ez történik velem. Jó hangosan rászóltam, hogy legyen szíves befejezni a tapizást. Persze nem könnyű ezt így mondani, mert saját magam érzem kellemetlennek a szitut, de a reakciója csak szánalmas hebegés volt, így a környezet egyértelműen tudta, hogy mi a helyzet. :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, a függönyöseket de utálom én is... velem olyan történt meg, hogy anyuka/apuka nem figyelt oda a hiperaktív gyerekére (ami szerint alap lenne nyilvános helyen, ha már elhozza magával), és szerencsém, hogy akkor épp volt rajtam cucc, mert a kissrác konkrétan elrántotta a függönyt, aztán rohant is tovább... és nem hallottam, hogy az anyja/apja rendre tanította volna a gyereket utána :S.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú.. na ez se semmi... :D Annyira kellemetlen tud lenni egy ilyen helyzet.. :D :D

      Törlés
  3. Én sem szeretem a koppintásokat, bár alapból a márkás táskákat sem veszem meg, csak azért mert márkás. A legtöbbje ugyanúgy Made in China/Taiwan (gondolok itt a középkategóriás márkákra), ugyanúgy műbőrből készül mint olcsóbb társaik. Ha vennék márkásat, akkor az nagyon márkás lenne :D (Chanel, Céline)de legalább bőr, és minőségi. De ezt max ha bankot raboltam :D

    VálaszTörlés