2013/07/20

Göndör haj ápolása - Gyakori kérdések

Image Hosted by ImageShack.us

A mai bejegyzés ismét a göndör hajúaknak fog kedvezni, ugyanis most összegyűjöttem a 10 leggyakoribb kérdést, ami a göndör haj ápolásához és kezeléséhez kapcsolódik. Remélem hasznos lesz számotokra, továbbá várom az ötleteket, hogy milyen hajas bejegyzéseket látnátok szívesen. :)

1. Mit csinálsz, hogy a fürtjeid egyben maradjanak?

Hajmosás után, miután teljesen kifésültem a hajamat, néhányszor előre hátra dobálom. Ez segít, hogy természetes fürtök jöjjenek létre. Ezután ultra strong taft hajhabot használok, és úgymond "összetapasztom" vele a fürtjeimet, belenyomkodom a hajamba. Ha a száraz hajam birkásodik akkor csan egy nagyon picit bevizezem, vagy egy nagyon-nagyon kevés mennyiségű habot rakok a szöszös részekre.

2. Valamilyen fazonra van nyírva a hajad?

Igen, lépcsőzetesre (bár épp most kezd már lenőni). Ha göndör vagy dús hajad van, mindenképp rétegesen vágasd le. Így nem fog rálapulni a fejedre, és nem lógják ki magukat a fürtök sem. Sokkal dúsabb és "nagyobb" lesz (de a jó értelemben).

3. Hogyan tudtad ilyen hosszúra megnöveszteni a hajadat?

Nekem se ment 1-2 nap alatt. Sőt. Kb. két, két és fél éve kellett, hogy az állig érőből, a mostani, derékig érő legyen. Göndör hajnál különösen sokáig tart a növesztés, mivel sokkal kevésbé látványosan nő a "csigák" miatt. Én Revalid hajnövesztő kapszulát szedtem. Olcsó, de hatásos módszer a ricinusolaj is (én még nem próbáltam).

4. Milyen gyakran szoktál fésülködni?

Hetente kétszer mosok hajat, így hetente kétszer. Csak akkor fésülködök, ha vizes a hajam. Ilyenkor persze nagyon hosszadalmasan és körültekintően, hogy minden csomótól megszabaduljak. Szárazon soha, és nem is ajánlom senkinek. Egyrészt csak kitéped, másrészt az összes fürtödet tönkreteszi, és csak totál bebirkásodik tőle a haj. Reggelente csak beletúrok a hajamba, és az ujjaimmal megigazgatom.

Image Hosted by ImageShack.us

5. Alvás közben mit csinálsz a hajaddal?

Semmi sapka vagy begumizás. Mindig kiengedett hajjal alszok, úgy, hogy feldobom a fejem fölé, hogy ne legyen a hátam alatt, mert az teljesen szétborzolja. (Éppen ezért például fotelben sem dőlök teljesen hátra. Ha igen, akkor is a teljes hajtömeget két oldalra rakom, hogy hátul minél kevesebb maradjon.)

6. Nagy melegben hogyan szoktad viselni a hajadat?

Legtöbbször felgumizom a lehető legmagasabbra, és nem húzom át a hajgumin az egész hajamat, a maradékot körbetekerem a copfon, így egyfajta kontyot csinálok.

7. Hogyan ápolod a hajvégeket?

Erről már a múltkori posztban részletesen is írtam (ITT). Kallos Latte is Gliss Kur Hair Repair hajpakolást és Kallos hajvégápoló szérumot használok.

8. Tárcsás hajszárítót használsz?

A legegyszerűbb, hagyományos hajszárítot használom. A tárcsásat még soha nem próbáltam. Tudom, hogy göndör hajra elvileg az a legjobb, de amíg tényleg nem próbáltam ki és látom saját szemmel, hogy milyen jó, nem merek beruházni rá.

9. Szoktad vasalni a hajadat?

Nem. Legutóbb kb. 2 éve vasaltam ki. Leginkább egy kínzáshoz tudnám hasonlítani. Borzasztó hosszadalmas, nagyon rossz a hajamnak, és persze nem is áll jól.


10. Gondolkoztál már tartós hajkiegyenesítésen?

Nem igazán. Szerintem ha valaki azt mondaná, hogy örökre megszabadít a göndör hajamtól (mármint kiegyenesíti, nem levágja :D ), visszautasítanám. Már megbarátkoztam vele, és nagyjából (!) tudom is kezelni. Szerintem akinek göndör haja van, próbálja meg megszeretni és "kitanulni" csínját-bínját, mert jobban jár vele, mintha az állandó vasalással tönkretenné.



Follow on Bloglovin

23 megjegyzés

  1. Továbbra is hihetetlenül gyönyörű hajad van! :D És szerintem nagyon gyorsan is nő, ha 2-2,5 év alatt állig érőből ilyen hosszú lett, nekem ennél sokkal lassabb a folyamat sajnos :/ Ráadásul olyan könnyen elvékonyodik és töredezik, hogy kénytelen vagyok vágatni belőle, így még lassabban nő...

    A diffúzoros hajszárító (már ha ezt értetted tárcsás alatt) szerintem a te hajhosszodnál már nem is nagyon használható, de rövidebb hajon valóban göndörít. (Annak idején nekem is göndör hajam volt, de meggondolta magát :'D) Megemeli a tincseket, amiket így nem húz le a saját súlyuk, és így göndörebb is lesz, meg nem is fújja szét szálanként a hajat, hanem jobban megmaradnak a tincsek :)

    Öröm olvasni, hogy te meg tudtál barátkozni vele, nekem amíg göndör volt a hajam, egyeneset akartam, most meg természetesen szaladgálok a csavarók után, nyilván :D

    Nagyon jó kis bejegyzés lett ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. :) Pedig most nagyon gondolkozok egy olyan hajszárítón... :D Annyira kipróbálnám, hátha valami csodától zárom el magam.. :D

      Törlés
  2. Mindenkinek az a haj áll a legjobban, amit a természet adott, és milyen igaz. Jó olvasni, hogy megbarátkoztál vele, és nem cserélnéd el :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy fogadja el azt, amit a természet adott. :D Az lesz a legkönnyebb út :D

      Törlés
  3. Én az egyszerű kis hajszárítómat lecseréltem ionos difuzoros hajszárítóra, hátha nem fognak annyira törni a hajvégeim és nem áll be a birka hatás. Nagyok voltak az elvárásaim, de NEM vált be sajnos 10-szer ha használtam kb. és bocsánatot kértem a kis hajszárítómtól. Nyáron ha tehetem hagyom, hogy magától száradjon meg a hajam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :S :S Pedig olyan nagy reményeim vannak most a diffúzoros hajszárítót illletően.. :S :S De most nem tudom megérné-e beszeretni egyet.. :S
      Nyáron én is szeretem, ha magától szárad meg. Úgy lesz a legszebb a végeredmény. :)

      Törlés
  4. Nagyon szép a hajad, meg is látszik, hogy szépen gondoskodsz róla:) Ne is akarj egyeneset, mert nagyon különleges hajad van!:)Egyébként kitől örökölted?:))

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű szép a hajad :)

    VálaszTörlés
  6. imádom a hajad, annyira szép :)

    VálaszTörlés
  7. A Revalid kapszulát folyamatosan szedted 2-2,5 évig? Vagy azt milyen intenzitással? Jelenleg én is azt szedem, bár nekem egyenes a hajam...és némi erősítő hatást szeretnék elérni, na és persze hogy gyorsabban növekedjen a kis drága :-). Gyönyörű a hajad :-)..és nagyon is jól áll neked a göndör fürtök :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, a Revalid kapszulának az a lényege, hogy kúraszerűen szedd, tehát ne folyamatosan. Én 2 kúrát csináltam, a kettő között féléves szünettel. (1 kúra = 1 doboz)

      Törlés
  8. Ölni tudnék ilyen hajért... :D Bár lehet megdöglenék benne nyáron, és utálnám mosni, de legalább jól nézne ki. =) Nagyon szép hajad van. Nekem sosem lenne türelmem ekkorára megnöveszteni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Nyugi, most nyáron én is haldoklok alatta... :D

      Törlés
  9. Olyan szép a hajad!! :) Valami csoda... Nekem is ilyen hajam van, mint Nked, csak nekem nagyjából vállig ér és szintén fokozatosra van vágva, mint Neked. Én is pont ugyanígy végzem a hajmosási folyamatokat, mint Te, annyi különbséggel, hogy a végén én diffúzoros hajszáírtóval szárítom meg és nálam tényleg észrevehető a különbség a diffúzoros és a sima szárítás között. Álmaim közé tartozik, hogy nekem is ilyen szép hosszú haja mlegyen, mint Neked, de a Revalid kapszulát még nem mertem szedni, mert féltem a mellékhatásoktól... de most, hogy írtad, h Neked attól nőtt meg így két év alatt, hát elgondolkodtam... Köszönöm a göndörke hajúak nevében a posztot! :) Haszanos volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel most megadtad a löketet a hajszárítóhoz! :P

      Törlés
  10. Szia! Egy tárcsás hajszárítót mindenképp szerezz be! :) Nem is értem, hogy, akinek göndör haja van, hogy nem válhat be... Nekem sokkal szebben szárítja a hajam mint amikor a kezemmel "kínlódok", kevésbé "fárasztó" és szebb loknikat csinál. Viszont azt figyeld meg, hogy a tárcsából ilyen tüskeszerű valamik álljanak ki (pl.:http://www.hauser.eu/Haztartasigepek/univerzalis_robotgep/~/media/HTG/Product/szerver%20kepek/350x350/832.jpg?w=280&h=280&as=1&bc=ffffff). Mert van olyan amelyik felülete teljesen sima, na az nekem se vált be. (Erről nem találtam képet, de gondolom, érthető)

    VálaszTörlés
  11. Ja és hajvégápoláshoz KÓKUSZOLAJ!! Sokkal jobb mint a ricinus. :) Nekem is van kallosos hajvégápoló ugyanaz mint neked, de azt csak akkor használom ha vasalom a hajam. Amikor göndör teszek rá egy kis kókuszolajat, meg persze minden mosás előtt pakolásként.

    VálaszTörlés
  12. Össze szoktad fogni hajgumival a hajad?molyankor nem rasztásodik nagyon be?

    VálaszTörlés
  13. Szia Fruzsi!:)
    Nekem az a kerdesem lenne,hogy nekem ugye vallam alaig ero hajam van.de viszont vekony es keves is.ki akarom probalni a daueres hajat,kisebb hullamokat bele.mert konnyen is zsirosodik es sokat nem szeretem mosni.A fodraszok szerint a szaritja a hajat ami nekem jo jonne! Errol mi a velemenyed?:c

    VálaszTörlés