2013/07/13

Göndör haj ápolása - Bevált termékek

Image Hosted by ImageShack.us

A tőletek kapott üzenetek és kérdések legalább 90 %-a a göndör haj ápolásával és kezelésével kapcsolatos. Én, mint szintén szenvedő alany, megértem azokat, akik utálják a fürtjeiket, mert nem tudnak mit kezdeni vele, sokáig én is így voltam. Mára már egy jól bevált hajápolási rutinom van. Pontosan 1 éve már írtam egy ehhez hasonló poszot - ezt ITT olvashatjátok -, de azóta néhány terméket lecseréltem. Mindenesetre, akit érdekel ez a téma, olvassa el azt a posztot is, mert lesznek benne olyan dolgok, amiket itt már nem szeretnék ismételni, hiszen abban a bejegyzésben már leírtam. Most azokat a termékeket fogom bemutatni, amik nekem beváltak. Egyik sem kifejezetten göndör hajra való, így az egyenes hajúaknak is érdekes lehet.


Image Hosted by ImageShack.us

Jó néhány hónapja használom már a  Gliss Kur Hair Repair folyékony keratinos hajápoló családját: a sampont, balzsamot és a hajpakolást (ITT). Mint a legtöbb göndör hajú, én is gyakran megszenvedem a szálkás, töredezett hajvégek átkát. Ez a termékcsalád kifejezetten sérült, igénybevett hajra van kifejlesztve. Együttes használatukkal a hajam érezhetően puhábbá és selymesebbé vált. Egy hajmosás során kétszer samponozok. A balzsamot ritkábban használom, legtöbbször a hajpakolásra szavazok. Ha mégis a balzsam kerül a kezembe, akkor csakis a hajvégekre teszek, és nem mosom ki a hajamból, annak ellenére, hogy elvileg ki kellene. Így sokkal könnyebben kifésülhető a hajam és hatása is jobb.

Image Hosted by ImageShack.us

Tehát ha intenzív hajápolás, akkor az nálam hajpakolást jelent. Ha sérült a hajad, akkor mindenképp válassz egy jó hajpakolást, mert sokkal erősebb a hatása egy sima balzsamnál. A fennt említett keratonos Gliss Kur pakolás mellett a Kallos Latte hajpakolást (ITT) használom még. Általában minden hajmosásnál váltogatom, így nem szokik hozzá a hajam egyikhez sem. Legalábbis én már többször észrevettem, hogy ha egy bizonyos terméket túl sokáig használtam, akkor egy idő után már nem volt olyan erős a hatása. Mindkét terméket a hajvégektől kb. a hajam háromnegyedéig viszem fel, majd zuhanysapit húzok, betekerem egy törcsibe és 15-20 percig így hagyom. (Az 1 perces Gliss Kurt is! ) A melegben sokkal jobban kifejtik a hatásukat. Az idő elteltével alaposan lemosom. 

Image Hosted by ImageShack.us

Ezután jöhet a haj kifésülése, ami igaz kálvária. Mindig a hajvégektől felfelé haladok, így kevésbé lesz töredezett a haj. Törölköző száraz hajra viszem fel a Kallos hajvégápoló szárumot (ITT), ami kifejezetten a sérült hajvégekre van. Ez megkönnyíti a fésülést is.
Ezután jöhet a göndör haj megmentője, ami nélkül élni nem tudnék, a hajhab. Csak a Swarzkopf taft Ultra Strong hajhabot használom. Próbáltam már más márkát, illetve ennek gyengébb változatait, de egyik sem vált be úgy, mint ez. A hajhab az a varázsszer, ami csodás módon szabályozza, és rendezettebb fürtökbe szedi a hajakat. Én a derékig érő hajamra két nagy marékkal használok. Ha egyenletesen osztod szét a hajadon nem kell félni, hogy ragacsos, vagy természetellenes lesz a végeredmény. Ha "birkás" a hajad ( a göndör hajúak tudni fogják), akkor mindenképp a hajhab a megoldás. Ezután jöhet a hajszárítás. Csakis úgy, hogy teljesen előrelógatom a fejemet, így megemelkednek a hajtövek. Sokkal dúsabb lesz a végeredmény, mert így nem tapad a haj a fejhez.

Kérdés a göndör hajú sorstársaimhoz: Nektek vannak bevált termékeitek? Mik azok?


A Göndör haj ápolása poszt hamarosan egy újabb résszel bővül. Az általatok leggyakrabban feltett kérdésekre fogok válaszolni. Így ha bármilyen kérdésetek van, várom a fruzsina.viszkok@gmail.com címre, és az is be fog kerülni a tervezett posztba!


Szeretnéd megnyerni az általad kiválaszott szemüveget? Jelentkezz ITT !


Follow on Bloglovin

16 megjegyzés

  1. Feher Imola-Emilia7/13/2013 4:16 du.

    Nekem a L`Oreal lilla sampon vallt be nagyon(kb 4 eve hasznalom kisebb szunettel a neve: Elseve volum colagen) es amit most semmiert sem hagyok ki es nagyon sok probalgatas utan valt be az az Alverde Repair-Haarmaske-Haarbutter avokado es szolomag kivonattal.
    Neha teszek a hajvegeimre argan olajat es most probalom ki az oriflame kokuszolajat (kivancsi vagyok milyen lesz)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Alverde hajvajat én is nagyon régóta szeretném kirpóbálni, mert mindenki nagyon dícséri, de soha nincs abban a DM-ben, ahová én járok... :S

      Törlés
  2. Nekem igazából nem göndör a hajam hanem olyan semmilyen. :D Ha hullámosat szeretnék akkor inkább egyenes lesz, ha egyeneset akkor hullámosodik. Most vettem egy göndör hajra való habot, de igaz első használat után szuper göndör lett tőle a hajam, kihozta a "hullámokat" de egy alvás után kilógták magukat. Lehet legközelebb kipróbálom ezt a hajhabot, bár nekem nem igazán göndör a hajam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez sem kifejezetten göndör hajra van, szóval próbáld meg, hátha beválik. :)

      Törlés
    2. Estére gumizd össze a hajad, h ne kócolódjon vagy egyenesedjen ki.

      Törlés
  3. Feher Imola-Emilia7/13/2013 7:07 du.

    Nagyon jo a TIGI CATWALK haj gondoritoje is!

    VálaszTörlés
  4. Nekem göndör a hajam és a legjobban a got2b göndörítő hajhabja vált be. Sajnos ez már a rossmann és dm drogériákban nem kapható, csak a müllerekben. Amit emellett használok, az a L'Oreal spray göndör hajra, amiből már csak az egyenesítő krém és spray kapható az itteni drogériákban. Szintén csak a müllerben van még.... bár én már inkább Némeot-ból hozatom ezeket, mert idegesít,hogy amit behoznak, azt ki is vonják villámygyorsan...
    Mia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor azt hiszem még gyorsan lecsapok a got2b hajhabra, egy próbát megér! :)

      Törlés
  5. L'Oreal Studio line hot curl a spray neve. Először ráteszem a habot a hajamra és amikor már kevésbé vizes,akkor ráfújom a sprayt és előrehajolva, a tincseket nyomkodva szárítom meg a hajam.
    Mia

    VálaszTörlés
  6. Neked gyönyörű hajad van! :)))
    Nekem szögegyenes a hajam alapból, de én is Gliss Kur termékekkel ápolom és Taft ápoló hajlakkal formázom, ha mondjuk tupírozni vagy göndöríteni szeretném. :)
    Én kipróbáltam már ezt a Gliss Kur családot is, nagyon szerettem, csak 1 problémát nem oldott meg, a hajam lelapulását, így váltottam az átlátszó lila, azaz a lelapuló hajra való Gliss Kur termékcsaládra, amit imádok és tökéletesen bevált! :))) Azzal napokig nem lapul le a hajam. :)
    Taftból pedig a kifésülhető, extra erős tartást adó hajlakkot használom, amivel egy egész átbulizott éjszaka, majd alvás után is olyan volt a hajam, mintha nem rég csináltam volna meg. :)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon sokáig gliss kur sampont és balzsamot használtam, meg nem kimosós spray balzsamot, de aztán hozzászokott a hajam, így keresgéltem :) Az arginines loreálos cuccot megvettem mindet, hát semmit nem ért, még talán jobban hullott a hajam, aztán egy pár hónapja valami anyagra, ami a nevesebb samponokban benne van allergiás lettem, konkrétan véresre vakartam a fejem, de mivel nem gomba, nem korpásodik, váltottam sampont és elmúlt, így most vicces, vagy sem, de a száraz hajra való wu2-t vagy a kallos gogo egyik samponját használom váltogatva. Balzsamnak szintén latte, de váltogatom egyéb kallosos balzsamokkal, így nem viszket többet a bőröm :) Igazi nagy csodát nem tesz, azaz de, puha és könnyen kifésülhető a hajam, és ez meg is felel, a töredezés meg az ombre haj velejárója, ha nagyon unom, megint levágatom és ennyi :) Nem kimosós balzsamnak Alverdés kétfázisú rózsás sprayt használok, az tényleg jó, annyira kevés kell belőle, hogy már egy éve megvan, ezen kívül még hővédőt használok, és amikor nem felejtem el szilikonos hajvégápolót. Nekem is hullámos/göndör hajam van, de semmi kinézete, pont birkás, ha göndöríteném kirúgja,így inkább kihúzom, nincs úgy annyira kócos érzés (most még frufrum is van, így muszáj). Nem tudom ki mennyire próbálta ki, vagy vette észre, de fából készült hajkefém van, és mióta ezt használom sokkal könnyebb fésülni a hajam, illetve úgy gondolom, hogy egy minőségibb hajszárító is sokat segíthet azon, hogy ne törjön annyira a hajam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, ez az allergia elég komolynak hangzik. :S Voltál vele dokinál, kiderült, hogy mi az az anyag?

      Törlés
    2. Nem voltam végül, igazából néha kijön ekcéma a lábamon, így ha ideges vagyok valamire mindig érzékenyebb a szervezetem, így a vizsgaidőszakok különösen jók az egyetemen :) De ettől függetlenül különös, hogy pont az elvileg jobb drágább samponok azok, amikre érzékenyebb vagyok, nem az olcsók, amik állítólag gagyik. :D

      Törlés
  8. Ez a fajta Gliss Kur az én kedvencem is, nekem is ez vált be a legjobban a göndör hajamhoz :):):)

    VálaszTörlés
  9. Dove sampon Dove hajbalzsam Dove expressz hajpakolás na és két hajmosás között kondicionáló spray főleg nyáron ... De magában is minden termék (oil care) Nekem jobban bevált mint a Gliss Kur Na és ami nem elhanyagolható nem használok hajhabot ;)

    VálaszTörlés
  10. Azon kívül még, amit fent is említettek, még a balea hajápoló tejet ajánlanám, sokkal selymesebb lett tőle a hajam.

    VálaszTörlés