2013/01/02

TESZT: Kallos Latte tejproteines hajpakolás

Image Hosted by ImageShack.us

Sziasztok! A mai bejegyzés tesztalanya nem más lesz, mint a Kallos Latte tejproteines hajpakolás. Már írtam testvérkéjéről a Placentás változatról, és már akkor is említettem, hogy eredetileg ezt akartam megvenni, mert nagyon sok pozitív dolgot hallottam róla, így nagyon voltak az elvárásaim vele szembe. Lássuk beváltotta-e a hozzá fűzött reményeimet.

A Kallos termékeket főként fodrászkellékesnél tudjátok megvásárolni. Termékpalettájukon számtalan különböző kozmetikum megtalálható, a körömlakttól kezdve a tusfürdőig. Mindezt nagyon alacsony, elérhető áron, ami mellé megbízható minősig is társul, legalábbis az én tapasztalataim szerint.

Akárcsak a legutóbbi alkalommal ezt a terméket is a dunakeszi Auchanban található Kallos fodrászkellékesnél vettem, 960 Ft-ért a 800 ml-s változatot. Árban szerintem továbbra is verhetetlen a márka. A kisebb változatot akartam megvenni, de az sajnos nem volt, úgyhogy végül ez jött velem haza. Brutális méretű bödönben van, kicsit úgy érzem magam mint a fehérjéket szedő gyúrósok.


Image Hosted by ImageShack.us

Ahogy a dobozon is olvasható, tejprotein tartalma miatt kifejezetten ajánlott az igénybevett, kémialig kezelt hajra. Használata fényes, puha hajat ígér.
Feltett szándékom volt, hogy utanájárok, hogy pontosan mit is tud ez a tejprotein, de igazán jó leírást csak testépítő oldalokon találtam, ami azt hiszem ide nem lenne egészen témábavágó. :D Amit több helyről sikerült összeraknom, az az, hogy erősen tápláló és hidratáló hatása van, ezért megtalálható nagyon sok tusfördőben, testápolóban és hidratálókrémben.

Na de térjünk vissza magához a termékhez. A pakolást törölközőszáraz hajra kell felvinni, majd 5-10 percig hatni hagyni. Én ez idő alatt zuhanyzósapkát és törölközőt teszek a hajamra, mert a melegben - mint minden pakolás - jobban kifejti a hatását. A hajtöveket kihagyva, főként a hajvégekre koncentrálva szoktam felvinni, mert a hajvégeim nagyon szárazak, de a többi részre is teszek belőle, mert ettől sokkal könnyebben ki lehet fésülni. Az idő leteltével nagyon alaposan le kell mostni, mert ha kicsit is benne marad, nagyon zsíros és ragacsos lesz a haj.

Én a hatásával teljesen meg vagyok elégedve. Biztos vannak jobb hajpakolások is, de egyértelműen ár-érték arányban ez a legjobb. Mint már említettem megkönnyíti a haj kifésülését, ezen kívül szemmel láthatóan sokkal fényesebb lesz a haj, valamint megszűnik a szárazsága is.

Az illata nagyon durván édes, engem a vaniliára emlékeztet (szóval nem az vattacukor-édes, mert azt utálom :D), szóval aki nem szereti az ilyen illatokat, az inkább hanyagolja, mert nagyon tömény és több napok keresztül érezhető marad. 

Így most már, hogy kellőképpen ismerem a placentás és tejproteines változatot is, én egyértelműen a Latte-nél fogok maradni, de csakis az illata miatt. Hatásuk szerintem nagyjából ugyanaz, de ennek sokkal jobb illata, van mert számomra a placentásnak nagyon durva hajfestékszaga volt, ami legfőképpen használatkor volt érezhető, így a Latte a nyerő.

11 megjegyzés

  1. én is gondolkodtam már, hogy veszek ilyet, de nem tudom, hogy nem zsírosodna-e még jobban tőle a hajam :( zsíros hajra nincs hasonló?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt meg tudod nézni az összes hajpakolást:
      http://www.kallos.com/hajapolas/hajpakolok-k47.html
      Én nem láttam kifejezetten zsíros hajra valót, de olyan van, ami minden hajtípusra jó. Ha nem olyan erősen zsírosodó a hajad, akkor szerintem beválhat. (:

      Törlés
    2. Ha fülmagasság alatt kened fel és nagyon alaposan leöblíted nem fogja zsírosítani a hajad. Az enyém is hamar zsírosodik max. a 3. napon este megmosom, de ettől nem zsírosodott méghamarabb. A Frutta verzió gyengébb ennél... hatásra is/illatra is, azt szokták vinni zsíros hajra+a Karottásat.

      Törlés
  2. Nézzétek meg a goodsmarketben is,nálunk lehet ott is kapni mind a 3 fajtáját,meg a hozzájuk tartozó samponokat is :)

    VálaszTörlés
  3. Én mindig vácon veszem a Tibiben, ott olcsóbb, mint a posta parknál a kellékesben

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van a Tibiben is? :O még nem is láttam, de akkor köszi, hogy szóltàl :D

      Törlés
    2. A bejáratnál rögtön jobbra az első sorban, a polc tetején szokott lenni :) múltkor láttam extra nagy kiszerelést is, ami nagyobb volt, mint a literes, csak siettem, és nem akartam végigállni a sort

      Törlés
    3. Most, hogy mondod, eszembe is jutott, hogy én már vettem onnan Kallos tusfürdőt is.. :D Na holnap szétnézek kicsit jobban is. :D

      Törlés
  4. Sajnos nekem így télen nem eléggé ápol:( viszont nyáron/ősszel szuper volt! Az illatáért pedig odavagyok:)

    VálaszTörlés
  5. Az illata annyira jó, hogy első szaglásra majdnem belekóstoltam. :) Csak sajnos az én hajamon nem marad meg sokáig, amit nagyon bánok, mert isteni. A hatása már az első használat után érezhető, tényleg selymesebb a hajam tőle. Van úgy, hogy simán csak balzsamként használom, úgy is kiválóan megállja a helyét, pedig akkor nincs rajta 5-10 percig. Viszont a másik véglet, amikor félórákig rajta hagyom, na akkor olyan puha lesz a hajam, hogy kicsúszik belőle a hajgumi. :) Csodákat nem tesz, de tényleg ennyi pénzért több, mint fantasztikus.

    VálaszTörlés
  6. én megvettem ugyanebből a termékcsaládból a FRUTTA, és CARROT hajpakolást is, a placentás, és a LATTE mellé. nekem a CARROT vált be a legjobban, de a LATTEt is imádom:)

    VálaszTörlés