2012/07/19

DIY - Fülbevaló és nyaklánc tárolás


Mivel nagyon sokatoknak tetszett az előző bejegyzésben látott DIY karkötő állvány úgy döntöttem megmutatom, hogy hogyan tárolom a nyakláncaimat, illetve a fülbevalóimat, mert ismét egy kis DIY   dologról van szó. Borzasztó egyszerű az egész, de remélem lesz olyan köztetek, aki hasznosnak találja majd és kipróbálja.

Amire szükséged lesz a tartóhoz:
- vállfa
- kendő
- egy régi pamut(!) póló


Legelőször a pólóból kinyírunk egy kb. 120 cm hosszú, 8 cm széles darabot ( a méret függ a vállfától, én kicsit használok). Ha megfelelő anyagot választottál (kötött pamut), akkor egy két húzásra az anyag be fog tekeredni vékonyra (ahogy a képen is láthatod). Rákötjük a vállfa szélére, és elkezdjük körbetekerni, amilyen szorosra csak tudjuk, máskülönben csúszkálni fog. Az alján nem kell beburkolni, mert oda csak egyszerűen átdobjuk a kendőt, és már fel is akaszthatjuk a fülbevalóinkat.





Következhetnek a nyakláncok. Arra is ugyanezt a vállfás megoldást használom, de ebben az esetben a teljes vállfát be kell borítani az anyaggal. Ez azért  fontos, mert így nem fognak tudni csúszkálni, az anyag meg fogja tartni őket.



Én mindkét vállfát a szekrényem ajtajának belső oldalán tárolom. Ha tetszik a vállfás megoldás, önmagában is használhatod, nem kell beborítani, de szerintem így szebbet mutat.
Mindenkinek ajánlom ezt az egyszerű módszert, aki könnyen átlátható, olcsón kivitelezhető ékszer tárolást szeretne a szobájába.

Végül csak, hogy teljes legyen a kép, ide teszek még két képet, hogy lássátok, hogy én hogyan tárolom a gyűrűimet és hajgumikat. Semmi DIY.



7 megjegyzés

  1. Szerintem ez hasznosabb volt mint az előző, nekem baromira tetszik :)))

    VálaszTörlés
  2. egyetértek Nikóval:)) tetszik nagyon:)

    VálaszTörlés
  3. Ez mekkora nagy ötlet!!!! Pont ilyesmire van szükségem :) (kinőttük a lakást, már tényleg csak a falon meg a plafonon van hely :D)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik ez az ötlet! Elmentem és amint lesz időm, meg is valósítom :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes, szuper! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik ! :$ Bárcsak ennyi ékszerem lenne :D .

    VálaszTörlés