2012/06/19

TESZT: Nivea sun protect & bronze napozó spray

Helló csajok!
Szuper az idő, remélem nem csak én töltöm a szabadság első napjait napozással. Na jó.... eddig össz-vissz másfél órát bírtam ki, mert  tegnap konrkétan attól féltem, hogy agyvérzésem lesz fél óra után :D
A lényeg, hogy bármennyire vonz minket a nap és a vízpart, nem szabad megfeledkeznünk a fényvédelemről sem! Én a Nivea Sun protect & bronze napozó sprayt használom, és most őt fogom nektek bemutatni.



Számtalan naptejet, bronzolajat és más fényvédőt kipróbáltam már,  de eddig az abszolút favorit ez a termék.
Amikor először kezembe került és elolvastam a nevét ( Protect & bronze ), azonnal azt hittem, hogy valamilyen önbarnítós ámítás lesz, de ahogy azt a kupakon lévő kiírás is jelzi, szó sincs ilyesmiről. A bronz rész ott jön elő, hogy a különleges összetétele fokozzza a bőr melanin-termelését, tehát sokkal könnyebben fogunk tőle lebarnulni, ergo elősegíti a természetes barnulást. A 20-as faktorszám kifejezetten ajánlott azok számára, akiknek még nincs hozzá szokva a bőre a barnuláshoz, tehát a napozó szezon elején mindenkinek tökéletes.


Ami nagyon tetszik még, az a szórófejes megoldás, mert így sokkal könnyebb a felvitel. Kifejezetten nem szeretem azokat a naptejeket, amiket önteni kell, mert sokkal nehezebb eldolgozni a bőröm. Viszont ezzel a megoldással pont annyit viszek fel, amennyit kell, és könnyen szét tudom kenni a bőröm felületén. Egyaránt védelment nyújt UVA és UVB sugárzással szemben is, tehát nem kell félned a napozás káros hatásaitól ( persze így is be kell tartani a 11-15 óráig nem napozunk szabályt). Az illata nagyon kellemes, és egyáltalán nem ragacsos, aminek nagyon örülök, mert a legtöbb vízálló naptej az szokott lenni, viszont ennél felvitel után teljesen természetes a bőröm tapintása.
Nivea sun protect and bronze: 5/5

egy spricc (:
Ti milyen terméket használtok napozáshoz?

13 megjegyzés

  1. És észre vetted hogy könnyebben barnul a bőröd?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szimpatikus kis termék. Szerintem ki fogom próbálni.Árban mennyi volt ? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több helyen láttam már, 4500 -550 között mozog, de megéri az árát. (:

      Törlés
  3. Pont ilyet szeretnék majd venni! :)

    VálaszTörlés
  4. köszi hogy írtál róla, lassan aktuális lesz újat vennem:)
    engem is érdekelne amúgy amiket előttem is kérdeztek :)

    VálaszTörlés
  5. Két világbajnok napozós termèkcsoport van,a Piz Buin-é és az Avoné.

    VálaszTörlés
  6. Biztosan jó lehet, de én az ára miatt nem venném meg. Nem szoktam napozni se strandolni, csak kerti munka, sétálgatás vagy utazás közben vagyok kitéve erősebb napfénynek, így elég az ezer forintos sima naptej is, hogy ne égjek le. Hófehérke vagyok, de nem vágyok extrém barnaságra, úgy már nem is lennék önmagam :) A dm-es Sundance termékcsaládban van hasonló barnulást segítő fényvédő spray meg naptej is, de az béta karotinos emlékeim szerint.

    VálaszTörlés
  7. Tényleg szimpi, én is sprayt szeretnék majd, de ennyiért sokallom...:(

    VálaszTörlés
  8. Rossmanban akciós most! 2800Ft körül van azt hiszem!

    VálaszTörlés
  9. Kb mennyi idő alatt észleltél változást vagyis h gyorsabban barnultál? Pl 2-3hét folyamatos használta után?! Vagy kevesebb?

    VálaszTörlés