2011/08/13

Weekly Beauty Tip #4 - Nailcare

Sziasztok!
Ez a bejegyzés már nagyon régóta írásra érett, hiszen szinte minden NOTD-nél megkérdezitek, hogy vajon ez a saját körmöm-e, vagy hogy mit csinálok, hogy ilyen hosszúra megnő. Ezért ebben a bejegyzésben leírom, hogy hogyan ápolom és formázom a körmeimet, remélem hasznos lesz a számotokra. (:

(Elöljáróban még annyit, hogy senki ne számítson titkos, kínai körömnövesztő receptúrákra. :D Hosszügyileg nem sok tippet tudok mondani, mert nekem nagyon könnyen növekednek és szerencsére erősek is. )


TISZTÍTÁS

Megszállott körömfestő vagyok, de gondolom ezzel nem mondok senkinek újat. (: Az egyetlen dolog, amit nem szeretek a körömfestésben az a megkopott lakk eltávolítása. Na ezt a részt szívesen kihagynám, különösen az erős, sötét színeknél.
Első körben megpróbálom leszedni a lakkot a körmöm felületéről, természetesen acetonmentes lemosóval. Az első képen jól látható, hogy ennek mi az eredménye. :D A következő körben megtisztítom a bőrömet is, majd egy alapos körömkefés kézmosás következik, amivel szintén eltávolítható a kisebb elszíneződések egy része. Ezután, hogy még a leggonoszabb lakkmaradványokat is el tudjam tüntetni a legapróbb helyekről, fültisztító pálcikát mártok a lemosóba, és ezzel tisztítom meg a körmeimet. Majd végül egy újabb kézmosás következik.

1. lépés: csak a köröm felületét, felületesen megtisztítom

2. lépés - Most már sokkal figyelmesebben, megpróbálok minden lakkot eltüntetni
3. lépés - Fültisztító pálcikával eltüntetem a legkisebb festék-maradványokat is


FORMÁZÁS

Az előzőkben a tisztítást kézmosással fejeztük be. Ennek nem csak az a szerepe, hogy megtisztítsuk a körmünket és ujjainkat a körömlakklemosótól, hanem ezzel a lépéssel szuperül meg is puhítjuk a körömágybőrt. Itt jön az a lépés, amit nagyon sokat kihagynak, de elengedhetetlen, hogy feltologassuk a lenőtt körömágybőrt. Enélkül nem lesz ápolt a körmünk, és ráadásul még optikailag hosszabbnak is tűnnek a körmök.
Ezután körömvágó ollóval megszabadulok a kisebb (leszakadásfélben lévő ) bőrdarabkáktól.
A következő lépésben kerül elő a körömreszelő. Először hosszírányban formázom a körmöket, hogy szép egyenesek legyenek, majd áttérek a körmök végére. Nagyon fontos, hogy mindig egy irányból reszeljük ( ne  balról - jobbra, majd jobbról balra). Ezzel elkerülhetjük a körmök töredeződését. Ezek után egy puhább reszelővel még egyszer átmegyek a körmökön, így eltávolíthatóak az apró szálakat és nem lesz érdes a köröm. Végezetül kézmosás, majd hidratálás és kész is vagyunk. (:

1. lépés - Körömágybőr visszatologatása (én a reszelő végét használom)

2. lépés - Megszabadulok a bőrdarabkáktól.


3. lépés - Hosszírányú reszelés

4. lépés - Vízszintes formázás, mindig ügyelj arra, hogy egyenesen reszelj!


+ Ha nagyon gyengének érzed a körmöd próbáld ki a Revalid köröm -és hajerősítő kapszulát. ( Én a hajamra szedtem, de a körmöm is érezhetően erősödött tőle )

+ Körömrágás ellen próbáld ki a kifejezetten erre a problémára kifejlesztett lakkokat. A miss sporty nail  expert manicure anti bite treatment nevű lakkja egyszerűen borzalmas ízű. ( Én véletlenül vettem meg, sima fedőlakkot kerestem, aztán felkenve vettem észre, hogy ez micsoda is valójában. )





Remélem hasznos volt. Ha van bármilyen kérdésetek szívesen válaszolok és persze extra tippeknek is nagyon örülnék. (:

19 megjegyzés

  1. ez nagyon hasznos volt! ki fogom próbálni a tippjeidet, sőt, a kapszulát is, mert sajnos nagyon gyengék a körmeim, nem tudom megnöveszteni őket.=(

    VálaszTörlés
  2. akkor jó, ha tudtam segíteni ;)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg tök jó poszt volt. Vannak arra is tippjeid, hogy hogyan lehet a körmöket fehéríteni? Citromlébe áztatásról hallottam már, de az csípi a bőrömet.:/
    (Andi)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon hasznos bejegyzés volt. Nekem alapból szépek voltak a körmeim csak volt műkörmöm ami eléggé ártalmas volt, elvékonyodott a körömlemez. Viszont ahol lenőtt már a műköröm maradványa, ott már elég egészségesek a körmeim. Neked tényleg gyönyörű formájúak! :)))

    VálaszTörlés
  5. Az lehetséges, hogy tegnap este téged láttalak a vidámparkba? :)

    VálaszTörlés
  6. @Andi
    Én tegnap próbáltam a citromos fehérítést és nekem nem is használt, úgyhogy nem sokból maradtál ki. :D Drogériákban kapható körömfehérítő toll, de ha házi praktikáknál maradnál, akkor próbáld meg fogfehérítő oldatba áztatni a körmeidet. Úgy hallottam az is használ :P

    @Kinga
    Egyszer én is próbálkoztam zselés körmökkel, de több hónapig tartott, hogy utána újra erősek legyenek. Ja és köszi :D

    @Dominika
    Úristen de az én voltam!! :D :D váá, miért nem jöttél oda? :D :D ( most olyan boldog lettem.. XD )

    VálaszTörlés
  7. Jaja házi praktikára gondoltam.:P Köszi a fogfehérítős dolog jól hangzik, ki fogom próbálni.;)

    VálaszTörlés
  8. Fruh: Gondolkoztam rajta, hogy odamenjek-e de aztán mégse. :DD Meg nem voltam benne biztos, hogy te vagy az, de azért gondoltam, hogy igen. :D Amerre mentünk mi, mindig arra jöttetek. :D Mostmár bánom, hogy nem mentem oda. :S Először annál a spinning izénél láttalak aztán Flying Circus, aztán T-rex aztán meg a szabadesés és utána már nem láttalak. :DD Pedig annyi lehetőség lett volna, hogy odamenjek.

    VálaszTörlés
  9. :D LOL... akkor ugyanazon az úton mentünk úgy néz ki... :D de ez vicces, mert olyan mintha követtünk volna titeket... :D :D ajj.. nem igaz, hogy én nem láttalak.. :D

    VálaszTörlés
  10. pár csepp domestos körömkefére, és azzal egy fél perces gyors súrolás, semmivel össze nem hasonlítható eredményt hoz :)

    VálaszTörlés
  11. Nem szokott buborekos lenni a kormod miutan tobb reteg koromlakkot felviszel? Nekem ezzel szoktak problemaim lenni :(

    VálaszTörlés
  12. Csak akkor lesz bubis ha a rétegek között nem várom meg, hogy tökéletesen megszáradjon. Szóval ez a lényeg: tessék várni :D :P

    VálaszTörlés
  13. Te mennyit szoktal varni? :)

    VálaszTörlés
  14. Körömlakktól függ. Én mindig a szám fölött lévő bőrhöz érintve ellenőrzöm, ha már nem ragad, akkor jöhet a kövi réteg (:

    VálaszTörlés
  15. Es ez kb. mennyi ido?

    VálaszTörlés
  16. :D Mint ahogy előbb is írtam minden körömlakknál más mennyit kell várni, így nem tudom megmondani. Érzed hogy mikor nem ragad, na akkor jó (:

    VálaszTörlés
  17. Rendben. Koszi :)

    VálaszTörlés
  18. Szia!:)A körömlakk eltávolításához adnék tippet..:) Külön kis vattapamacsokat lemosóval áztass át és tedd a körmödre(mindegyik körmödre külön),nyomkodd rá.Várj néhány másodpercig(kb.10) aztán húzd le:) Varázslatos módon leszedi a körömlakkot,és nem is leszel körömlakk maradványos sehol;)Puszi:)

    VálaszTörlés