2018/11/14

Dubai pillanatok

Hihetetlen élmény volt a közelgő télből egyik pillanatról a másikra a tomboló nyárba csöppenni. Ugyanis Dubai, az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa, még javában strandoló idővel, 30 fok körüli hőmérséklettel várja az oda látogatókat, így ha elszabadulnál kicsit az európai szürkeségből, ilyenkor (is) kifejezetten jó úticél lehet. Következzen néhány kedvenc, majd pedig beszéljenek helyettem a képek!


Burj Khalifa
Elcsépeltnek tűnhet, de lehetetlen Dubairól egy kedvences listát készíteni a világ legmagasabb épületének említése nélküle. Elképesztő a kilátás a tetejéről, ami igazából nem is a teteje, ugyanis földi halandónak csak a 124. emeletre, 438 méter magasra van lehetősége feljutni, ám a látvány így is elképesztő. Hihetetlen a semmiből kimagasló, hatalmas épületek látványa.

Underwater zoo & Aquarium
El tudod képzelni, hogy besétálsz egy bevásárlóközpontba, épp nézelődsz a boltok között, megfordulsz, és szembetalálod magad a világ legnagyobb akváriumával? Na Dubaiban pont ez a helyzet, ugyanis a Dubai Mall közepén kapott helyet ez a hatalmas tropikárium.
Teaházak
Dubai modern épületei mellett elhaladva, elérkezhetünk az óvárosba, ahol a tradíciók kerülnek előtérbe. Ha erre jársz, mindenképp ülj be egy hagyományos arab teaházba, és kóstold meg az ottani finomságokat. Ha pedig a kis pihenés után újra nekivágnál a városnak, még térj be a helyi bazárba, ahol a hatalmas a választék arany ékszerekből és mindenféle fűszerből. De jobb előre felkészülni, nem lesz könnyű dolgod az eladókkal.




Nézd meg az útról készült videómat is!


Megjegyzés küldése