2018/05/27

Párizs legjobbja - MontmartreHideg is volt, beteg is voltam, és évekkel ezelőtt már jártam a Sacré Coeur-bazilikánál, gondoltam ezt  simán kihagyhatom, és inkább visszamegyek a szállodába pihenni. Milyen jó, hogy a többiek rábeszéltek, hogy tartsak velük, ugyanis ezúttal egészen más élmény volt, és egyértelműen ezt a látványosságot ajánlanám legjobban mindenkinek, aki Párizsba látogat.


A Sacré Coeur, vagyis a Szent Szív-bazilika a város legmagasabb pontján, a 129 méter magas Montmartre dombon áll, így lenyűgőző kilátás nyújt egész Párizsra. Nincs sorban állás, jegyvásárlás (még a bazilikába is ingyenes a belépés!), és egész biztosan mindenkinek jut hely.A bazilika és a csodás kilátás egy dolog, de ami engem igazán megfogott a helyben, az maga a hangulat. Ha bármelyik irányba elsétálsz, igazi idilli hangulatú macskaköves utcák fogadnak, telis tele a leghangulatosabb pici kávézókkal, éttermekkel és boltocskákkal. Azonnal úgy éreztem magam, mintha egy régi filmbe csöppentem volna. Órákat tudtam volna ott eltölteni lassan barangolva a kis utcák között.Na jó, persze azért az Eiffel-torony sem maradhat ki... :)
Minden fotó Huawei P20 Pro-val készült.Nézd meg az útról készült videómat: 

2 megjegyzés

  1. Nekem Párizs az álom városon, én is nagyon szívesen kimennék oda! Nagyon tetszenek a képek és ha egyszer kijutok, mindenképpen megnézem a Sacré Coeurt! Szerintem nagyon jó ötlet ez a blog ,olvasni fogom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ne maradj le!

Írd be az email címed, ha értesülni szeretnél a legújabb posztokról! :)

Follow by Email