2017/01/05

AKTUÁLIS KEDVENCEK II - Random


Amikor beszámolok nektek az aktuális kedvenceimről, a szépségápolási termékek mellé mindig becsúsznak random kedvencek is, amiket legalább olyan lelkesedéssel kedvelek mint mondjuk az aktuális smink újdonságokat, így szeretek ezeknek is fenntartani egy külön kis szekciót a blogon. Jöjjön tehát egy random válogatás az aktuális kedvenceimből!

Jojo Moyes - Me before you
Ha követtek Instagramon (@vfruzsi), és nézitek a storyjaimat is, akkor valószínűleg ezen kedvencek nagy része nem lesz számotokra újdonság, mint ahogyan a Me before you c. könyv sem. Már hónapokkal ezelőtt beszereztem ezt a könyvet. Akkor még nem hallottam róla semmit, csak épp a hónap legeladottabb könyvei között szerepelt, és olvasása mellé egy nagy adag papírzsepit ajánlottak, így pont megfelelt az elvárásaimnak. :D
Amikor megérkezett, azt mondtam magamnak, hogy csak a szakdogám leadása után kezdem el olvasni, és milyen jól tettem, hogy ezt eldöntöttem... :D Ha akkor elkezdtem volna, értékes napjaim estek volna ki, mert az első oldaltól kezdve teljesen magával ragadott ez a könyv. Rég olvastam már ennyire lebilincselő sztorit, ami tényleg annyira bevonzott, hogy a szereplőire most is úgy gondolok, mintha a valós emberek lennének.
Nagyobb spoilerek nélkül megpróbálok leírni nektek egy kis ízelítőt a sztoriból, amiben nem vagyok túl profi, így nézzétek el nekem. :)
A történet egy fiatal férfiról szól, aki egy baleset miatt lebénul és folyamatos ápolásra és segítségre szorul még a legalapvetőbb dolgokban is. Ez az új helyzet annyira ellentétes korábbi életével, hogy véget akar vetni neki. Ekkor kerül képbe Louisa, aki az ápolója/társasága lesz, és fejébe veszi, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy Will-lel újra megszerettesse az életet.
A könyv alapján film is készült. Én még nem néztem meg, de itt az előzetese. :)



Harry Potter és az elátkozott gyermek
Nagyon vártam, hogy megjelenjen ez a könyv, de amikor megtudtam, hogy ez csak a színházi verzió szövegkönyve lesz, nagyon csalódott lettem. Azonnal a Romeó és Júlia felépítése jutott az eszembe, amit soha nem olvastam túl nagy lelkesedéssel, így féltem, hogy a nagy visszatérés csalódás lesz, de nem volt az! A karácsonyi ajándékaim között lapult ez a könyv, amit aztán fél délután alatt elolvastam. Nagyon jó volt újra találkozni a régi helyszínekkel és szereplőkkel. Azt gondoltam, hogy mivel 19 évvel az eredeti sztori után játszódik, Harryéknek csak minimális szerepe jut, de szerencsére nem volt hiány belőlük. Nagyon jól esett nosztalgiázni egy kicsit...


Legendás állatok és megfigyelésük
Ha már a Harry Potter-témánál tartunk, a filmmel is hasonló a helyzet nálam mint a könyvvel. 1 éven keresztül borzasztóan vártam ezt a filmet, aztán minél közelebb kerültünk a premier napjához, annál inkább azt éreztem, hogy csalódni fogok, és ez nem egy olyan Harry Potter-film lesz, amire vártam.
Ez nem egy Harry Potter-film, ahhoz kétség sem férhet, de egy igazán varázslatos sztori. Eddie Redmayne szokás szerint fantasztikus - bár én alapból elfogult vagyok a vele -, és a sztori is vicces és látványos. Annyira reménykedtem, hogy legalább pár másodperc erejéig feltűnik mondjuk Dumbledore, de sajnos ez elmaradt. Nagyon más mint a korábbi filmek, de ez az eltérés mégsem zavaró, hiszen a korábbi angliai helyszín helyett ez a sztori New York-ban játszódik, így sok mindent elnézek neki emiatt. Összességében nagyon imádtam, a gonosz karaktereknél még viszont  éreztem egy kis hiányosságot, amit remélhetőleg a következő részekben kijavítanak.



Hédinke
Annyira, de annyira örülök, hogy Hédi a blogolás mellett belevágott a YouTube videók készítésébe is, ugyanis a csatornája maga a tökéletesség. Minden videója szuperül van felvéve, a minőség minden szempontból kifogástalan. Imádom a témaválasztásait, és elképesztő, hogy mennyire összeszedetten tud beszélni. Az eszperente termék tesztje pedig egyszerűen zseniális. Feliratkozni kötelező!


Bruno Mars - 24K album
Bruno Mars slágereit mindig is kedveltem, de most a 24K albummal váltam igazán rajongóvá, amit folyamatosan újra és újra végighallgatok. Talán azért is lettem most akkora rajongó, hiszen május végén hazánkba látogat, amire 2-3 nap fontolgatás után én is vettem jegyet, és a napokat már azóta számolom vissza... :)

4 megjegyzés

  1. Pont tegnap fejeztem be a Mielőtt megismertelek könyvet és az este gyorsan meg is néztem a filmet. A könyv során sikerült nem elsírnom magam, viszont a filmben már nem bírtam ki...
    A Legendás lényeget viszont imádtam... és a HP könyvnek meg most akarok neki fogni . Annyira kiváncsi vagyok rá :D.

    VálaszTörlés
  2. A bejegyzésed elolvasása után megnéztem a Mielőtt megismertelek c. filmet. Oké, a falevél-aláhullós jelenetnél nekem is meggyűlt a szemem sarkában a könny. De a lány őrült, számomra csudajó ruháin kívül nem igazán tetszett a film. Valahogy a címválasztás is fura, sem a magyar, sem az angol nem azt takarja, amiről szó van benne. Biztos csak számomra. A fő tanulság az egészből, hogy pénzen még a halál is megvehető. Mert ha a srácnak nem ilyen lenne az anyagi háttere. ..Meg valahogy hiányzik belőle legalább egy olyan gondolat, tanulság, amit keresek a könyvekben, filmekben. Ami elraktározható, továbbvihető - adható, melenget és mondjuk átvihető a mindennapokban. Biztos érted, mire gondolok .... Sok szeretettel ajánlom Joni Eareckson életrajzi könyvét quadriplégia témában vagy például Nick Vujicic könyveit (ő korban közelebbi, talán hallottál már róla, tavaly járt (vagy mondjuk inkább "volt") is Budapesten, merthogy végtagok nélkül született, Joni kicsit idősebb, 67 éves és 16 évesen bénult meg egy balesetben - életük alapja ugyanaz, és sokak példaképeivé váltak fogyatékosságuk ellenére, vagy pont amiatt) Egyébként nem vagyok rendszeres olvasód, csak amolyan alkalmi csemegéző, tetszik a stílus, a képek, a videóid, az írások. Sok sikert kívánok a továbbiakban a blogodhoz és a tanulmányaidhoz. Baráti üdvözlettel, Márti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, Márta, sajnos a film nekem sem nyerte el a tetszésemet. Nagyon megható részek vannak benne, de a végkifejlet óriási csalódás volt.
      Joni Eareckson könyvét én is olvastam, zseniális a párhuzam, illetve a kontraszt a 'Me before you'-val szemben. Alapmű az a könyv. :)
      Fruzsi Neked pedig nagyon gratulálok az eredményeidhez! :)

      Törlés
  3. De furcsa, hogy így látod... Nekem pont az ellenkezője jön le róla, hogy tök mindegy mennyi pénzed van, ha az egészséged nincs meg, és nem tudsz olyan életet, és azt úgy élni, ahogy szeretnéd, még akkor is ha lenne kivel, akkor a halál is jobb választásnak tűnhet.
    Köszi a könyv ajánlást, mindenképp utána fogok nézni, és a kedves szavakat is! :)

    VálaszTörlés