2017/01/06

Ajakcsodák: NYX Soft matte lip cream


A mattra száradó rúzsok és ajakkrémek nálam már hosszú ideje a legnagyobb kedvencnek számítanak, ami a sminkelést illeti. Ha valamit teszek a számra mindig ilyen terméket választok, akár visszafogott, akár extra árnyalatról van szó,  mert szerintem sokkal szebb formát és kontúrt tudnak adni az ajkamnak, mint a fényesebb társaik. A NYX Soft matte lip cream-ek pedig szerintem az egyik - hanem a - legjobbnak számítanak ezen a téren, ismerjétek meg őket kicsit közelebbről!

Már korábban is volt belőle néhány árnyalatom, de a NYX Adventi kalendárium ablakocskáinak nyitogatásával bővült a kollekció, egészen pontosan 12 darabbal. Ezek a teljes 8 ml-es kiszereléssel ellentétben 4,7 ml terméket tartalmaznak.

Színválaszték szempontjából a NYX mindig kitesz magáért, hiszen a teljesen visszafogott nude árnyalatok mellett megtaláljuk a tökéletes vörös, de az igazán extrém sötétlila vagy akár fekete változatot is. Minden árnyalat valamilyen nagyváros után kapta a nevét, ami szerintem egy nagyon jópofa ötlet. Rögtön a tégelyen látjuk az ajakkrém pontos színét, ami hatalmas extra pont, nem is értem, hogy a többi márkánál ez miért nem bevett szokás.

Balról jobbra: Stockholm, Cannes, Milan, Rome, Coppenhagen, Transylvania, Seoul, Monte Carlo, Addis Ababa, Morocco, Manila

A terméknek "no extra" típusú szivacsos applikátora van. A visszafogott árnyalatokat felvihetjük csak ezzel is, de a kicsit is élénkebb színek esetén mindenképp szükségünk van hozzá ecsetre vagy szájkontúr ceruzára, mert precíz éleket önmagában az applikátorral nem igazán lehet húzni.


Árnyalattól függetlenül mindegyik ajakkrém nagyon jól pigmentált, de jó néhányszor bele kell mártanunk az applikátort a festékbe, míg teljesen befedjük az ajkunkat. Főleg ezeknél a pici, kalendáriumos változatoknál van olyan érzésem, mintha újonnan se lenne teljesen tele a tégely, legalábbis egyszerre nagyon kevés festéket vesz fel az applikátor. Másodpercek alatt tökéletesen mattra szárad, és nyugodtan lehet vele enni, inni, egyáltalán nem mozdul el. Szép egyenletesen kopik viselés közben, és abszolút kiállja a matt ajaktermékek tipikus buktatóját, mert egyáltalán nem szárít, teljesen kellemes érzés viselni az ajkakon. Ja, és fincsi, vaniliás süti íze van! :)

Balról jobbra: Stockholm, Cannes, Milan, Rome, Coppenhagen, Transylvania

Balról jobbra: Seoul, Monte Carlo, Addis Ababa, Morocco, Manila

Nagyon szeretem az összes árnyalatot, és tényleg minden szempontból elégedett vagyok ezzel a termékkel. Tartóssága, pigmentáltsága átlagon felüli, és imádom, hogy tényleg minden ízléshez, minden hangulathoz találunk megfelelő színt. Ha még nem találtad meg a tökéletes matt terméket, itt az idő, hogy beszerezz egy Soft matte lip cream-et a NYX-től!

4 megjegyzés

  1. szia Fruzsi! Honnan tudok ilyen szépségeket beszerezni? Müllerben van esetleg NYX állvány? Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az Allee-ban van egy önálló NYX üzlet. :)

      Törlés
  2. Jajj a NYX adventi-naptár valami csodálatos! Remélem jövőre is előhozakodnak hasonlóval! :D

    VálaszTörlés
  3. Szia Fruzsi! Egy önálló nyx boltot szerinted hol találok?

    VálaszTörlés