2016/02/18

Időbeosztás naptárral


Azt hiszem már számtalan videómban kifejtettem a végeláthatatlan rajongásomat minden olyan dolog iránt, ami a papír-írószer kategóriába esik. Szó szerint jöhet bármi ebből a témakörből: jegyzettömbök, noteszek, post-itek - én mindent imádok. A 2015-ös évemet 5 határidőnaplóval zártam, és mindegyik megvásárlása őrületes örömöt okozott. Igaz még csak februárnál tartunk, de már megvan 2016-ra is a kettes számú verzióm. Elég egyszer kipróbálni egyet, csodát tehet az időbeosztásunkkal.


Első körben természetesen kötelező kellék a napi használatú határidőnapló. Jelenleg egy közepes méretű spirálos változatot használok a Pirexből, ami őrületesen cuki. Mindegyik oldalán más illusztráció van, és a mérete miatt tökéletesen táskakompatibilis is.


Nekem ez nagyon sokat segít abban, hogy megfelelően tudjam beosztani az időmet, hiszen előre látom, hogy melyik nap milyen fix programom van. Sulis, szabadidős tevékenységekre, videó időzítésekre eltérő színű tollakat használok, így ez segít abban, hogy jobban átlássam a feladataimat. Nagyon szeretem, de 2015-ben egy jóval nagyobb méretű darab vált be, így meglátjuk, hogy elég lesz-e a továbbiakban is.




A kettes számú határidőnaplóra bevallom, nem volt különösebben szükségem. Igen, egy impulzus vásárlás volt, mert csodásan néz ki. Persze megvannak az előnyei is, ha az ember februárban vásárol  éves határidőnaplót, ugyanis erre az A5-ös, mágneses zárú, vastagabb verzióra mindössze 600 Ft-ért tudtam lecsapni.

Természetesen már a vásárláskor meg kellett találnom rá az apropót, amiért megveszem, és arra jutottam, hogy egyfajta "hála naplóként" fogom használni. Így beleépítettem a napi rutinomba, hogy a lefekvés előtt néhány percet azzal töltök, hgy leírom, hogy az adott napon milyen jó dolgok történtek velem. Ez egyrészt azért is jó, mert szerintem nagyon fontos, hogy pozitív gondolatokkal zárjuk a napot, másrészt jó visszaolvasgatni az ilyen bejegyzéseket egy-egy komorabb pillanatomban. Máris másképp látom tőle a világot. Ajánlom ezt a módszert Nektek is! :)



Szintén új szerzemény ez a havi bontású falinaptár.  Ez is nagyon jó áron volt, csak 300 Ft, így kár lett volna kihagyni. Láttátok volna az arcomat, amikor hazaértem, és kibontottam, ugyanis mindegyik oldalnak csodás mintája van, és még egy extra matrica ív is járt hozzá, ami szuper! (Bár a német nyelvű feliratosoknak sajnos nem veszem majd különösebb hasznát, de a pontozott cimkék nagyon praktikusak.)



Ennek a naptárnak családi felépítése van, ami azt jelenti, hogy a több oszlopos kialakítás lehetővé teszi, hogy a család több tagja is saját részt kapjon belőle. Én ezt elsősorban videók és blogposztok előre tervezésére fogom használni, mert szeretem már előre kitalálni, hogy mikor milyen tartalmat készítsek.


Nálam elmaradhatatlan társ a mindennapok során egy kisméretű notesz is. Az utóbbi években nagyon sok változattal próbálkoztam, és ez az egész kicsi méret vált be legjobban, hiszen ezt tényleg bármikor, bárhová magammal vihetem. Ez az IKEA darab nagy praktikus ebből a szempontból.

Az utóbbi 1-2 hónapban szinte minden este írok magamnak másnapra egy "to do" listát azokból a dolgokból, amiket szeretnék megcsinálni. Ez a produktivitási szintemet nagyon jól megemelte, mert valahogy baromi felemelő érzés pipát tenni a lista mindegyik eleméhez. Ezen kívül kerülnek még bele random feljegyzések, ötletek stb.


Remélem kicsit meghoztam a kedvetek egy kis papír-írószer vásárláshoz. Higgyetek nekem, nagyon sokat segítenek ezek az apróságok az időnk jobb beosztásában, és hogy minél több dolgot megcsináljuk egy nap.

Ti is ilyen függők vagytok? :)

10 megjegyzés

  1. Én is nagyon szeretem ezeket a kis füzeteket, naplókat, csak néha nehéz rávenni magam, hogy használjam is őket :) Lehet, hogy ez is tetszene neked Fruzsi, szerintem tök jó : http://shop.slowbudapest.com/az-anti-hataridonaplorol/

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a papír-írószereket 😉

    VálaszTörlés
  3. Én is imádom a határidőnaplókat <3 Amúgy Fruzsi hol vetted a pöttyös és szívecskés tollakat,mert azokat is imádom :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebayről van. Ennek a szettnek a része: http://www.ebay.com/itm/Korean-Watercolor-Pen-Gel-Pens-Set-Color-Kandelia-Cute-Little-Stationery-10PCS-/291494460348?hash=item43de6c7bbc:g:GW8AAOSwtExVgUGx

      Törlés
    2. köszi ,nekem is muszájbeszereznem :) :*

      Törlés
  4. Totális függő vagyok én is, ebben nincs hiba. Eddig két határidő naplóm van az évre plusz egy noteszem :D Remélem, elég lesz (bár az tény, hogy jelenleg ebből egy olyan van, amit hurcibálok magammal, mert abban szerepel minden fontos)

    VálaszTörlés
  5. Én is nagyon szeretem ezeket a kis noteszeket, határidő naplókat. Bár én is csak ritka használom, mert elfelejtem.

    VálaszTörlés
  6. Láttad már a dm lifebookját?😊

    VálaszTörlés
  7. Szia Fruzsi! 2016-ban nekem is olyan zöld cipős naptáram volt, amit egy leárazott naptáras sátorban vettem a városkámban. Idén nem igazán akar felbukkanni az a sátor, pedig már nagyon kellene egy naptár, amit már évek óta tőlük szoktam venni, mert ott igazán olcsó és jó minőségű. (Én is 600 forintért vettem :D )
    Esetleg ha még emlékszel hogy te hol vetted a tiéd, akkor elárulnád?
    Előre is köszönöm! <3

    VálaszTörlés