2016/02/11

Arannyal a tökéletes sminkért - Guerlain L'or primer


Mostanában egyre több kozmetikai márka rukkol elő olyan termékkel, ami valamilyen formában 24-karátos aranyat tartalmaz. Ez valóban elég luxus érzetet ad, de vajon jobban működnek az ilyen termékek átlagos társaiknál? Ezúttal a Guerlain L'or Pure Radiance primerjét fogom kicsit közelebbről elemezgetni.

Nálam három fontos szempont van, ami alapján értékelek egy primert: könnyítse meg a sminkem felvitelét, csökkentse a pórusok nagyságát, tegye hosszantartóbbá a végeredményt. Mivel kombinált, helyenként igencsak könnyen kifényesedő a bőröm, ezért az sem elhanyagolható szempont, hogy javítani tudjon ezen a problémán.



A Guerlain L'or egy zselé állagú  termék, amiben aranylapocskák kaptak helyet. Felvitelkor ezek azonnal feloldódnak, nem kell attól félnünk, hogy darabokban az arcunkon marad. Állaga miatt kellemesen hűsítő érzetet ad, és annak ellenére, hogy kicsit sűrűbb a megszokottnál, könnyen eloszlik. Használata után a bőröm meglehetősen kifényesedik, és enyhén ragacsos is marad, ami az én bőrtípusommal nem a legkompatibilisebb, viszont így a smink további része sokkal jobban "rátapad" az arcra. Szép, egyenletes alapot biztosít. Alapozó és púder használata után csökken ez az extra fényesség is, csak egy kellemes ragyogás lesz a végeredmény. Aki tökéletesen matt bőrre vágyik, annak egyértelműen nem ez a megfelelő primer, de én szeretem magamon ezt a természetes, egészséges csillogást.



A bőrt megfelelően előkészíti a sminkre, hiszen nagyon jól hidratál, szinte úgy érzem, mintha egy szérumot használnék, viszont a pórusok nagyságát számomra nem csökkentette túlságosan hatásosan.
A sminkem tovább maradt egyenletes, viszont néhány óra múlva nagyon átfényesedett a bőröm, így úgy gondolom, zsírosabb bőrtípusra nem ez a legmegfelelőbb termék.

Összességében azt mondanám, hogy ez a Guerlain L'or primer a száraz és normál bőrön csodásan működhet, de vegyes és olajosabb bőrre érdemes mást kipróbálni.

Ti ismeritek ezt a terméket? Van kedvenc primeretek?

1 megjegyzés

  1. nekem 18 karátos aranyat tartalmazó körömlakkom van és nagyon jól táplálja a körmeimet

    VálaszTörlés