2016/02/03

A legszebb vörös rúzsok


Az utóbbi időben szó szerint élek-halok a vörös rúzsokért, pedig korábban, mikor már nagyban lángolt az élénk ajak szeretetem, még akkor is inkább kerültem az ilyen árnyalatokat, mert túl sok(k)nak éreztem őket magamon. Azóta ez teljesen megváltozott. Ami fél éve még abszolút a komfortzónámon kívül esett, azóta a kedvenc kiegészítőmmé vált, és néha már szinte hiányosnak érzem magam, ha nem viselek vörös rúzst. Sok-sok terméket kipróbáltam, és most összegyűjtöttem nektek az én kedvenc változataimat belőlük!


Balról jobbra: Maybelline Creamy Mattes - Siren in Scarlet, essence - all you need is red, Yves Rocher - 32 Rouge Coquelicot, Avon - Red Rave

Maybelline Creamy Mattes - Siren in Scarlet
Erről a termékcsaládról külön bejegyzés is született (ITT), és az árnyalat bekerült a januári kedvenceim közé is (ITT), így gondolhatjátok, hogy mennyire elégedett vagyok vele. Csodaszép sötétvörös árnyalat, az a fajta, ami szépen kiemeli a fogak fehérségét. Végre egy olyan matt rúzs, ami nem szárítja az ajkakat, és kellemes, krémes a textúrája. A tartósságára sem lehet panaszom.

essence longlasting ajakrúzs - all you need is red
Ha még kicsit félsz a nagyon erős vöröstől, akkor ez a rúzs a neked való. Vagyis én inkább színezett hidratálónak mondanám, ugyanis pigmentáltsága jóval gyengébb a társainál, viszont meglehetősen jól építhető, így ha többször viszed fel, dögös vörös ajkakat kapsz, míg egy rétegben csak enyhén pirosas színezést biztosít. Állaga krémes, amihez egy viszonylag fényesebb finish párosul. Tartósság szempontjából lenne még hova fejlődnie, többször frissíteni kell a nap folyamán, így a neve sajnos nem igazán találó.

Yves Rocher Hidratáló krémes rúzs - 32 Rouge Coquelicot
Árnyalat szempontjából szinte megegyezik a Maybelline változattal, viszont ez közepesen fényes végeredményt biztosít. Brutál pigmentált, épphogy hozzáérintem az ajkamhoz, máris tökéletes fedést biztosít. Ez a változat nem hazudtolja meg a nevét, valóban jól hidratál és krémes a textúrája, viszont  ez az enyhe hátránya is, ugyanis az evés-ivást nem viseli túl jól, olyankor könnyen megkopik.

Avon Bold színmegújító ajakrúzs (nyári limitált kiadás) - Red Rave
Na számomra ő az a bizonyos Jolly Joker a vörös rúzsok terén. Szín szempontjából egy igazán különleges vörösről van szó, ugyanis van egy enyhe pinkes beütése is, amitől szerintem igazán egyedi lesz. Valahányszor viselem, úgy érzem, ez a tökéletes vörös árnyalat számomra. A textúrája nagyon krémes, ami alapján azt gondolnánk, hogy könnyen megkopik, de épp ellenkezőleg! Extrém tartós, az evést, ivást is tökéletesen bírja. Végeredményét már majdnem mattnak mondanám, de van egy enyhe fényessége, ami szerintem pont a tökéletes hatás. Minden szempontból egy fantasztikus rúzs! 

Fentről lefelé: essence - all you need is red, Yves Rocher - 32 Rouge Coquelicot, Maybelline Creamy Mattes - Siren in Scarlet, Avon - Red Rave


Fentről lefelé: Pupa Matt lip floud 033, 050, 003

I'm PUPA Matt lip fluid
A PUPA folyékony rúzsairól már annyit beszéltem az utóbbi videóimban, hogy szinte már kezdem magam kicsit szégyellni, nehogy túlzónak érezzetek, de ez a termékcsalád nálam valóban GAME-CHANGING (abszolút nagybetűkkel)! Valami elképesztő módon pigmentáltak, tökéletesen mattra száradnak, és nagyon jól tartanak is. Számomra nincs szárító hatásuk, vagyis fontos megkülönböztetni a szárító hatást, illetve a matt ajaktermékek okozta száraz ajak érzetet. Amire itt most mint száraz felület, és nem mint kiszáradt ajkak gondolok. (Remélem értitek mire célzok.) Ezek a rúzsok tökéletes társaim az utóbbi időben, a színválaszték is rendkívül széles, a visszafogott árnyalatokból is egyaránt bőven válogathatunk.

Balról jobbra: Pupa Matt lip fluid 033. 050, 003



Nektek van kedvenc vörös rúzsotok?

8 megjegyzés

  1. A Red Rave - ha jól tudom - az Avon Ultra Color Bold színmegújító ajakrúzs egyik árnyalata.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz :) Bár mostanában éppen nem lehet rendelni belőle, ha jól emlékszem.

      Törlés
    2. Köszi! Remélem hamarosan újra kapható lesz, mert tényleg egy szuper árnyalat! :)

      Törlés
  2. Fruzsi, majd nézd meg az I'm matt fluid 053-as árnyalatát, nekem az a Jolly Joker eszméletlen gyönyörű :-D

    VálaszTörlés
  3. Szia Fruzsi! Ezeket a Pupa matt ruzsokat hol lehet venni vagy rendelni?:) elore is koszi a valaszt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Westendben azt hiszem van Pupa bolt, ott biztos találsz ;)

      Törlés
    2. Szia! Én láttam az Árkádban is Pupa üzletet, a Rossmannal szemben van az alsó szinten :)

      Törlés