2016/01/18

Roxfortban jártam!


Ha követtek Facebookon vagy Instagramon, akkor már láthattátok, hogy múlt héten Londonban jártam, és utazásom fő célpontja a Harry Potter stúdió volt. A Harry Potter számomra nem csupán néhány könyvet vagy filmsorozatot jelent, hanem egy a gyermekkorommal. A Bölcsek köve volt az első film, amit moziban láttam, és talán ez volt az első könyvem is. J.K. Rowling szerettette meg velem az olvasást. Emlékszem mindig milyen őrületes izgalommal vártam az új részek megjelenését. Éjjel-nappal Harry Pottereset játszottam, a legkülönbözőbb "mugli" tárgyakat használtam varázseszközként, és még 14 évesen is úgy gondoltam, hogy csak tévedés lehet, hogy nem érkezett meg a roxforti levelem. A 22. szülinapomra végül csak ideért. Teljes oktatást sajnos nem kaptam, de betekintést nyerhettem ebbe a varázslatos világba.


Szerencsére a varázsvilág megszánta a muglikat is, és a Warner Brothers londoni stúdiójában meg lehet csodálni minden relikviát, amit a filmek készítése során felhasználtak, kezdve a könyvektől a ruhákon át, egészen a Trimágius Kupáig. Képzelhetitek, hogy milyen őrületes izgalommal vártam hát a napot, hogy én is eljussak ide, és végre sikerült!

Egy gyors eligazítás után megnéztünk egy kb. 10 perces filmet, ahol a főszereplők a forgatás alatti élményeikről beszéltek - itt el is morzsoltam néhány könnyet, annyira boldog lettem. Majd egyszercsak felemelkedett a mozivászon, és megjelent mögötte a Nagyterem ajtaja. Értitek??? A Nagyterem ajtaja! Ezen a ponton majdnem összepisiltem magamat, főleg mivel a film alatt végig az járt az eszemben, hogy milyen durva lenne, ha ez történne meg, erre tessék... Aztán odaözönlöttünk az ajtóhoz, majd amikor az kitárult, úgy éreztem magamat mint egy elsőéves roxforti gólya, csak én nem azért izgultam, hogy melyik házba osztanak be, hanem, hogy ne ájuljak el a boldogságtól.

Nehéz leírni, hogy milyen élményekben volt részem. Nehéz megfelelő jelzőket találnom, de talán a fantasztikus, fenomenális és felejthetetlen kezdik megközelítani. A folytatásban nézzétek meg az én kis képgyűjteményemet, beszéljen az helyettem! :)









(A bájitaltan terem valami eszméletlen részletességgel volt berendezve. Minden üveg kézzel írott címkékkel volt megjelölve, ja és természetesen az üstök saját magukat kevergették.)












Talán az Abszol út volt a legnagyobb élmény mind közül. Az összes üzlet kirakata annyira hívogató volt, hogy legszívesebben beköltöztem volna. Kár, hogy nem működő boltok voltak, mert akkor még most is ott lennék.












Végül pedig búcsúzunk a mi Piton professzorunktól.
Alan Rickman 1946 - 2016



21 megjegyzés

  1. Úgy irigyellek!Nekem is nagy vágyam ide eljutni!Kérlek mondd,hogy vettél mindenízű drazsét!*-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még szép! ;) Nekem a kolbász ízű a legfurább... :D

      Törlés
  2. Hát ez... ide el kell jutnom :) Itt lehetett vajsört inni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Mi is megkóstoltuk! Előtte nem tudtam soha elképzelni, hogy milyen lehet, de nagyon fura volt. A hab karamell ízű, alatta pedig egy meghatározhatatlan szénsavas üdítő van. :)

      Törlés
  3. Két éve én is voltam és nekem is elégge nagy élmeny volt. Eszméletlen egy hely :)

    VálaszTörlés
  4. aaaaaaww Fruzsi, ez a hely nálam is bakancslistás! olyan jó volt olvasni a beszámolódat! :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Varázslatos helyeken jártál Fruzsi! :) Valóban a mi korosztályunk felnőtté válását végigkísérte a film, Alan Rickman játéka volt az egyik legmeghatározóbb számomra az egészben :( Harry szobájában pedig nem nagyon lehetne room tourt csinálni :D

    VálaszTörlés
  7. Szia :) hogy jutottál ki?valamin keresztül? vagy hogy? én is el szeretnék menni! a kezdetektől nagyon szeretem a harry potter filmeket/könyveket! már fújom kivülröl! de még mindig érdekesnek találom.. remélem én is el jutok egyszer :)

    VálaszTörlés
  8. A minden ízü drazsé kostolásáról nem lesz videó?

    VálaszTörlés
  9. Én is jártam a kilenc és háromnegyedik vágánynál! (: De csak Amerikában (Florida) nézhettem meg a Harry Potter világát, de ott is fantasztikus volt! Az a vajsör, amit Harry-ék mindig ittak nagyon finom vaníliás! :D <3

    VálaszTörlés
  10. Lehet én vagyok a tudatlan, de nem is tudtam, hogy ilyesmi létezik! Úgyhogy köszönöm Fruzsi, hogy megmutattad! Felkerült a bakancslistámra! :)
    Esetleg van valami hivatalos link mondjuk az árakról, vagy ilyesmi? :)

    VálaszTörlés
  11. Zseniális!! :) Köszi a beszámolót, még nem is hallottam róla, de egyszer meg kell nézni! :)

    VálaszTörlés
  12. szia, képzeld, mi nem tudtunk jegyet venni, sajnos idén sem...:((( de minden évben 1x-2x megyek a barátaimhoz látogatóba, szóval legközelebb biztos, hogy megyünk!! :D amúgy én is a HP bölcsek kövét láttam először moziban :D és a HP filmek azok, amiket bárhol, bármikor, bárkivel:D

    VálaszTörlés
  13. RIP Alan Rickman :(((

    Nagy vágyam eljutni ide, remélem, hogy lesz egyszer lehetőségem :)

    VálaszTörlés
  14. Wow ez csodás kis utazás lehetett :) Valóban lehetett vásárolni "elvarázsolt csokibékát"? Vagy csak a kép miatt tehették rá az árcímkét? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem volt elvarázsolt, de igen, minden édességet meg lehetett venni. :)

      Törlés
  15. Ez eszméletlen kaland lehetett, és gyönyörűek a képek is, amiket készítettél! :)

    VálaszTörlés
  16. Szia Fruzsi! :) A kérdésem az lenne, hogy hogyan kaptad meg a leveled? Én pontosan 11 éves vagyok, úgyhogy szeretnék felkészülni az érkezésére.

    VálaszTörlés
  17. Szia Fruzsi! :) Hogyan kaptad meg a levelet? Én pontosan 11 éves vagyok, úgyhogy kérlek válaszolj!!! Előre is köszönöm. :)

    VálaszTörlés