2014/10/21

TESZT - Schüssler-terápia


Nemrégiben egy workshop alkalmával volt lehetőségem megismerkedni a Schüssler márkával, ami addig ismeretlen volt számomra, de azonnal felkeltette ez érdeklődésemet, ugyanis a termékek 100%-ban természetes alkotókból állnak, és egy egészen más módon próbálnak megoldást nyújtani a bőrproblémákra. Az utóbbi időben egyre fontosabb számomra, hoy milyen összetevőkből álló kozmetikumot kenek az arcomra, de megmondom őszintén, nagyon nehezen igazodok el az apró betűs alkotók között, így soha nem tudom mire kell odafigyelni. Érdemes végignézni viszont ezeken a termékeken.




Miről is van szó pontosan? A módszer kialakítása Dr. Schüssler homeopátiás orvoshoz kötődik, aki felismerte az ásványi sók fontosságát a szervezetben. Éppen ezért krémjeiben 12 Schüssler-só kapott helyet, így számos bőrproblémára célzott kezelést tud nyújtani. A különleges higításnak köszönhetően ezek a sók már más hatásokkal rendelkeznek mint a szervezetben megtalálható ásványi sók.

És mit jelent a 100% természetesség? Minden termék vegyszer, kőolajszármazék és parabénmentes. Az összetevők között megtalálható a víz, sheavaj, sárgabarackmag olaj,  jojoba olaj, kókuszdió olaj, kakaóvaj, argán olaj, és a lime.


Nekem a 11-es számú krémet volt lehetőségem tesztelni, ami alapvetően a bőr korai ráncosodása ellen lett kifejlesztve (30 év alatt), azonban emellett a törékeny, benőtt körmök kezelésére is alkalmas. 

Mivel szerencsére még nem tartok a ráncosodási fázisban, ezért az arcomon csak 1-2 alkalommal próbáltam ki, hogy el tudjam mondani, milyen élményt nyújt a használata, a hatásáról már kevésbé nyilatkozhatok. 

Maga krém viszonylag sűrű és elsőre eléggé zsíros állagú, de ezzel szemben gyorsan beszívódik, és nem hagy zsíros érzetet maga után. Azonnal nagyon kellemes és puha lesz tőle a bőr. Enyhe, narancsos illata van. Én jobban szeretem a körmömön és körömágyamon használni, amit szintén nagyon jól puhít. Alapvetően elég erős körmeim vannak, de a lemezes szétválás így is nagyon jellemző, amire szerencsére ez a krém jó megoldást jelentett.

Összességében nekem nagyon felkeltették az érdeklődésemet a Schüssler-készítmények. A 12 krém között találhatunk például  pigmentációs zavarok, pattanások, tágult erek, és rosaceás bőr kezelésére alkalmas terméket. Bár a bejegyzésnek a a teszt címet adtam, maga a teszt rész valamivel kisebb szerepet kapott most, elsősorban szerettem volna felhívni a figyelmeteket a márkára.

Tudj meg többet ITT.

Ti próbáltatok már valamilyen Schüssler készítményt?

3 megjegyzés

  1. Én a Schüssler féle nátrium-klorátum sót használtam, használom. Évekig, pici korom óta küzdöttem a herpeszvírussal, minden stresszesebb időszakban kijött, vagy bármilyen idegen helyen ettem, ott díszelgett a számon a nem túl esztétikus pötty, volt mikor nem is egy, hanem egyszerre több is, vagy el sem múlt az egyik, már jött a másik. No erre jött a megoldás, ez a kis üvegcse csoda, amiben apró tabletták vannak, melyeket el kell szopogatni (abszolút semmilyen rossz íze nincs), egy nap 3 darabot. Egy üvegcse az egy kúra, nekem egy elfogyasztása után FÉL ÉVIG egyetlen egy sem jött ki sehol, pedig volt vizsgaidőszak, nyaralás, munka, minden :) Úgyhogy nagyon tudom ajánlani mindenkinek aki szeretne felszabadulni, komolyan szinte mondhatom hogy az életemet változtatta meg :D (ismeritek, amikor nem mertek puszit adni, mosolyogni stb mert ott a heg, ami fáj is :S) Árilag 2000 ft körül van amúgy :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem sikerült felkelteni az érdeklődésemet. :) Mostanában egyre több helyen találkoztam ezekkel a termékekkel, de a poszt után alaposabban is utánanézek.

    VálaszTörlés
  3. Én is nemrégen ismertem meg ezt a termékcsaládot, pont egy blogon, és már keresgélem a patikában :D

    VálaszTörlés