2014/01/20

TESZT - Akneus termékek a pattanások ellen

 

Körülbelül 2 hónapja elég erősen megváltozott az arcápolási rutinom, mert jó néhány új terméket kipróbáltam, amik közül sokat nagyon megszerettem, köztük a mai poszt főszereplőit, ezeket az Akneus terméket.

Akneus Bőrradír Pattanásos bőrre
Akneus Bőrradír pattanásos bőrre
 Az Akneus bőrradírt hetente két-három alkalommal szoktam használni a szokásos arcápolási rutinom során. Meglehetősen hasonlít az Estrea B-vitaminos bőrradírhoz, amiről ITT olvashattatok. Színre és illatra is teljesen megegyeznek. A textúrájuk is szinte ugyanolyan, elég durva szemcséket tartalmaz, ami hatásosabbá teszi a tisztítást. Számomra ez már az Estrea bőrradírnál is jó pont volt, így ennél a terméknél is elnyerte a tetszésemet.
Nedves bőrön, körkörös mozdulatokkal szoktam használni, majd miután - a szem környékét kihagyva - az arcomat mindenhol alaposan megtisztítottam, langyos vízzel lemosom.
A használat után nagyon simává és puha tapintásúvá válik az arcom. Hatásosan eltávolítja az elhalt hámsejteket, szuperül felfrissíti a bőrömet. Az arcom két oldalán lévő tág pórusok is összehúzodnak, de sajnos ebből a szempontból nem igazán tartós a hatása. A mitesszereimre és a pattanásaimra nem igazán volt hatással, viszont mint tisztító bőrradír, számomra jól teljesített.

 

Akneus bőrbarát tisztító sószappan
Akneus bőrbarát tisztító sószappan
Miután megfelelően megtisztítottam az arcomat, azután szoktam használni az Akneus bőrbarát tisztító sószappant. Ennél a terméknél mindenképpen türelmesnek kell lenni, én kb. 2-3 hét minden napos használat után vettem észre a változást a bőrömön.
Maga a sószappan egy sótömb, tehát nem fog habzani meg ilyesmi, ebben az értelemben nem szappan. Használat során először kicsit bevizezem, hogy feloldódjanak az apró részecskék, és utána gyengéden végigsimíton vele a promlémás bőrterületet, ami az én esetemben a homlokon van. 1-2 percig rajtahagyom, ami leoldódott a szappanról (ez idő alatt szoktam fogat mosni), majd leöblítem.
A hosszútávú használat után érezhetően gyorsabban elmúlnak a pattanásaim, és kevésbé zsíros a bőröm. Bár a szappanon az áll, hogy minden bőrtípusnak ajánlott, én mégis inkább csak a zsíros/pattanásos bőrűeknek ajánlanám, mert az alapból is száraz bőrt nagyon könnyen még jobban kiszárítja.



Akneus pattanás elleni bőrápoló gél
Akneus pattanás elleni bőrápoló gél
Az éjszakai hidratálókrém használata után szoktam felvinni az Akneus különleges kencéjét, a pattanás elleni bőrápoló gélt. Azért mondom, hogy különleges, mert az általam használt pattanás elleni készítmények elvétől teljesen eltérően lett kifejlesztve. Ez az Akneus gél nem csak a felszíni, fizikai megoldásokra koncentrál, hanem a szervezet belső, védekező mechanizmusait próbálja meg felerősíteni, valamint aktiválja a sejtregenerációt is.
Tehát én éjszaka szoktam használni, nem csak a pattanásokon, hanem gyakorlatilag a homlokom egész területét - ami pattanásokra igen hajlamos - vékonyan bekenem vele. 
Ez a termék, akárcsak az előbb említett sószappan, hosszabb távú fejti ki a hatását. Kb. 1 hónapnyi használat után vettem észre a változást, hogy sokkal szebb a homlokom, pattanások is sokkal ritkábban alakulnak ki, és összességében is szépen kiegyenlítette, az egyébként kicsit "ragyás" homlokom.

Tudj meg többet az Akneus termékről ITT, ahol meg is tudod rendelni őket!

Ti próbáltátok már az Akneus termékeket?

3 megjegyzés

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. szia :)
    ezt a terméket hol lehet beszerezni?

    VálaszTörlés
  3. szia :)
    Ezt a terméket hol lehet beszerezni ?

    VálaszTörlés