2012/07/11

Göndör haj ápolása és kezelése


Sziasztok! Göndör hajú lányként meg tudom érteni minden érintett sóhaját és zsörtölődését, akik nem tudnak mit kezdeni a fürtjeikkel. Nekem sem ismeretlen az oroszlán és a pulikutya beszólás, ahogy a kora reggeli ébredés sem háromszor akkora frizurával, mint ahogy az előző este kinézett.
A göndör haj ápolása és kezelése valóban sok gonddal és macerával jár, azonban nem lehetetlen, és a végeredmény (sokak szerint) megéri a fáradozást.
A következőkben az én hajápolási rutinomat, és néhány tippemet olvashatjátok.




A megfelő hajápolás titka nem a felhasznált termékek mennyiségében, és árában rejlik! Ahogy a képen is látható össz-vissz 3 terméket használok a hajamra. Sok időbe, és kisérletezésbe telik, míg megtaláljuk a saját hajunknak ideális termékeket, de ha ez egyszer megtörténik én nem szeretem váltogatni őket. (Persze van olyan, hogy a hajam egy idő után úgymond "hozzászokik" az adott termékhez. Ilyen esetben természetesen váltani kell.)

Moss hajat olyan gyakran, ahogy neked jól esik! Ha a te hajad azt kívánja, akár napi rendszerességel! Nem kelll elhinni azt a tévhitet, miszerint a sok hajmosástól zsírosodik a hajad! Ha a frizurád megkívánja, írány a fürdőszoba. Természetesen ne essünk a másik végletbe sem, hogy túl ritkán mosunk hajat, a heti kettő a minimum.
Személy szerint én is heti kétszer mosok hajat. Ehhez a garnier natural hársfa sampont használom, ami normál, illetve zsírosodásra hajlamos hajra való. ( Nekem alapjában véve normál a hajam, szóval a zsíros hajúaknak valami erősebb terméket ajánlanék ez helyett.) Egy hajmosás során mindig kétszer samponozok. Ha hosszú és dús a hajad, ez létfontosságú, hogy minden szennyeződést eltávolítson, és kifejtse a hatását is. 
Ezután megpróbálom minél szárazabbra törölni a hajamat a balzsam felviteléhez. Szintén egy garnier natural terméket használok, méghozzá az avokádós és karités változatot, ami sérült, töredezett hajra van (ami egyébként szerintem a göndör haj egyik leggyakoribb problémája). Ami nagyon fontos, hogy a balzsamot nem viszem fel az egész haj hosszára, a tövekre sohasem, hogy ne zsírosodjon, és ne legyen lapos. Koncentrálj arra a területre ahol a probléma forrása van: a hajvégekre. Én körülbelül a hajszálaim két harmadától szoktam felvinni. Szintén fontos, hogy a termék leírásával ellentétben nem mosom le, hanem zuhanyzósapkát rakok a hajamra, majd ezt törölközővel beturbánozom. 5-10 percig így hagyom,   mert így (melegben), sokkal hatásosabb. Ezután sem mosom le, hanem a jöhet a kifésülés, ami így szintén könnyebb lesz.
Mindig a hajtövektől kell kezdeni a kifésülést, finom mozdulatokkal, hogy ne törjön a hajvég. Semmiképpen se rángasd, vagy tépd a hajad, mert azzal csak rosszabbat teszel! Ha már szálkás a hajvéged, mindenképpen le kell vágatni ( akkor is ha növeszted  !!! ), ellenkező esetben használhatsz bármit, a szálkásodás nem fog elmúlni! Az erre való termékek a megelőzésre vannak, ha már megtörtént a baj, irány a fodrász.
Ezután jön a göndör hajúak elengedhetetlen "titkos ( ami igazából nem titkos) fegyvere" a hajhab! Én a 4-es erősségű arany színű taft hajhabot használom. Ennél gyengébbel felesleges próbálkozni, mert nem tartják meg a fürtöket. A mennyiséggel nem kell csínján bánni. A terméken feltüntett dió nagyságú mennyiségű nem a "mi fajtánkra" vonatkozik. Én a képen látható mennyiséget szoktam felvinni, méghozzá kettőször!!! Ha megfelően oszlatod el, majd még egyszer átfésülöd, nem kell attól félned, hogy zsíros hatása lesz tőle a hajadnak. 
Habozás után nagyon fontos a tincsek "összetapasztása". Lényegében a kezeddel összenyomkodod a fürtjeidet, amit majd a hajhab egyben fog tartani. Nem kell félni szárítás után teljesen természetes lesz a végeredmény.

2x !
Ha dús hatású hajat szeretnél mindenképp előrehajolva szárítsd a hajadat, így a hajtöveid automatikusan megemelkednek, és nem tapad a haj fejedre. Ami szintén nagyon fontos, hogy az éppen szárításban lévő hajat emeld fel (ld. a képen ). Ettől tartása lesz a tincseidnek, máskülönben (különösen ha hosszú a hajad ) a tincsek a súlyuk miatt kilógják magukat, és elvesztik a göndörségüket.



Napi rutin:
Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy a reggeli ébredés után félve nézek be a tükörbe, hogy mi is fogad. Legtöbbször kóc és szalmakazal. A megoldás nem abban rejlik, hogy kifésülöd az egészet! Kifejezetten tiltólistás!! Reggelente ne fésüld ki a hajad, csak a hajmosás után. Én egyszerűen az ujjaimmal beletúrók a hajamba, ahol kell lelapítom, és beigazítom a szálakat. Ha kifésülöd, csak azt fogod vele elérni, hogy bebirkásodik és kefés lesz, az összes fürtöd elveszik. Ha ezt érzed, akár csak egy kicsi területén is a hajadnak, óvatosan vizezd be, de csak nagyon kevés vízzel. Pont annyira, hogy a szárazság elvesszen. Ettől újra összeugranak a tincsek.

vizesen

Összességében golden rules a göndör hajúaknak:
- Használj balzsamot, és hagyd is rajta a hajadon!
- Ne spórolj a hajhab mennyiségével, ezzel alakítsd ki a kívánt fürtöket!
- Ha szálkás a hajad vágasd le!
- Előre hajolva száríts hajad!
- Ne fésülködj naponta! (bármilyen furcsán hangzik is)


Remélem hasznosnak találtátok az én hajápolási módszereimet. Írjátok meg, hogy Ti hogyan kezelitek a hajatokat! Szintén kíváncsi vagyok a kedvenc hajvégápolótokra is, mert most éppen azt vadászok.

57 megjegyzés

  1. az utolsó képen is te vagy??? nagyon durván gyorsan megnőtt a hajad:o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen én vagyok :D :D sajnos ha száraz akkor nagyon össze tud ugrani ( valamikor épp csak a vállam alá ér ), pedig mér ilyen hosszú lenne... :D

      Törlés
    2. hát de ez milyen durva már?!:D ha ezt kivasalnád (netedd:D) akkor már a fenekedig is simán érne nem?:D

      Törlés
    3. szerintem igen :D :D de én sem tervezem a közeljövőben kivasalni... szerintem meg is szülnék annyi idő alatt :D

      Törlés
  2. Ez a balzsamos megoldás jó ötletnek tűnik, kipróbálom úgy, hogy nem mosom ki a hajamból! :) Nagyon hasznos cikk, köszi! :)

    http://s-lounge.blogspot.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy hasznosnak találtad. (: Mindenképp próbáld ki, így sokkal hatásosabb (:

      Törlés
  3. Nekem kiskoromban volt ilyen a hajam :$ Csak rövidebbe -.- De mivel nem engedtem anyuéknak h kifésüljék, így le kellett vágni.. azóta hála csak inkább hullámos. De nagyon áttudom élni, hogy milyen sok gond van egy ilyen hajjal :)
    Volt már amúgy kivasalva? Megnéznélek úgy is vele, mert nagyon szép, hosszú hajad van amúgy *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még régebben tettem fel egy képet facebookra, vissza tudod keresni az üzenőfalra feltöltöttek között. De már nagyon rég nem volt vasalva, egyrész mivel nagyon sokáig tart, másrészt nem is lesz egyenes és nem is áll jól :D

      Törlés
  4. Nekem is göndör a hajam, jó talán ennyire nem mint a tied, és persze sokkal rövidebb.Ugyanezeket csinálom vele én is, kivéve, hogy én nem ilyen "sima" végű hajszárítóval szárítom, hanem "tárcsással" (asszem vmi diffúzor a rendes neve :D ) és a legkisebb erősségen, így nem lesz "oroszlánsörény"-hatású.:))
    Köszi a bejegyzést! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még tárcsással nem próbáltam szárítani. Valamiért megrögzött hitem, hogy nekem attól nem lesz jó :D

      Törlés
    2. Pedig szerintem úgy szebb az eredmény, nekem még a fodrászom tanácsolta.Mondjuk, ha neked ez így bevált nincs értelme "váltani". :D
      Amúgy már az előbb is írni akartam, hogy nagyon szép a hajad :))

      Törlés
    3. Pedig az pont a göndör hajra való! Az enyém (nagyon hullámos, de nem göndör) nagyon szép lesz tőle, szerintem próbáld ki. Bár a te hajad így is csodaszép. :)

      Törlés
  5. Egyszer kérlek vasald vagy vasaltasd ki és mutasd meg nekünk, brutál hosszú hajad van! És szép ! :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is hullámos-göndör hajam van. Én a Garnier avokádós samponját használom, majd Kallos-tejproteines hajpakolás, amit rajta hagyok a hajamon. Ezután megtörlöm, kifésülöm és befújom Kallos hullámos hajra való sprayel, utána Kallos hajvégápoló és ennyi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az avokádós sampont én is nagyon sokáig használtam, nagyon szeretem. A Kallos hajpakolásról már sok jót hallottam, szerintem ki fogom próbálni. (:

      Törlés
  7. A múltkor egy tv-műsorban láttam, a tárcsás szárítás az igazi a göndör hajra - a fodrászcsávó egy fekete lány haját szárította vele, és ámultam, milyen lett.. :DD Azóta nyávogok anyának egy olyanért a hajszárítónkra...
    Vasalni felesleges a göndör hajat, hiszen eltörik az egész, annak meg semmi értelme, hogy egy vasalás miatt vágatni kell belőle egy csomót.
    Én szilikoncseppeket használok még, leginkább a hajvégekre, nagyon jó! Valamint a glisskur termékek is jók. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon-nagyon köszönöm.. sokat segítettél.. :)

    VálaszTörlés
  9. nekem sajnos csak nagy hullámok vannak a hajamba és nem is ilyen hosszú de mit nem adnék ilyen hajért. Gyönyörű!!! Én utálom h valaki vasalja a haját egyszerűren tönkreteszi vele.:) a cikk pedig igényesen van elkészítve, magyarázattal egszerűen az egész jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. (: A hajvasalással kapcsolatban egyetértünk. A legrosszabb dolog, amit a göndör hajjal tenni lehet az a vasalás..

      Törlés
  10. olyan gyönyörű a hajad :) és tényleg nagyon hosszú, hamar megnőtt :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, én meg a te hajadat imádom, főleg a színét. Nagyon szép (:

      Törlés
  11. Tök jó ez a bejegyzés!! Legközelebb én is kipróbálom, hogy nem mosom ki a balzsamot, csak attól félek, hogy nagyon 'elnehezül' majd a hajam, mert én még néha használok 'nem kiöblítős' termékeket is, mint pl. az említett Gliss Kurt, vagy éppen amiről azt gondolom, hogy nagyon jó a hajamnak. :D A kedvencem a placentás hajpakolás, szerintem sokan szeretik még. :) Neked (nektek, göndör/hullámos hajú lányoknak) nem fáj, amikor fésülködsz?? Nekem iszonyatosan össze tud kócolódni a tarkómnál, és mire kifésülöm..... Annyit tudok szenvedni. :P Főleg, hogy göndör, hosszú a hajam, meg elég dús is. Néha 'egyenesre' szárítom, akkor hullámos lesz, de akkor is hamar kócolódik. :P

    Jó lenne még több hajas bejegyzés, nekem nagyon tetszenek. :D

    http://kasahenrietta.blogspot.co.uk/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fésülködéssel én is mindig megszenvedek, de valamennyire megkönnyíti ha rajta marad a balzsam.

      Törlés
    2. Én ha vizesen fésülöm csak rosszabb. :( Csúszik a balzsamtól, ahol kócos, ott meg teljesen beleakad. :S Pedig nekem is hasonló fésűm van, mint neked a képen, meg a hajam is fele olyan göndör. De azért kicsit megkönnyebbültem, hogy ez a probléma nem csak nálam áll fent. :)

      Törlés
  12. Nagyon király, én még néha ricinusozok, de nyáron ritkábban.Én is ritkán fésülködök, csak ha nagyon muszáj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rici nagyon jó, én is használtam pakoláskánt egy pár hónapig, iszonyú gyorsan nőtt tőle a hajam, meg olyan jó puha lett... :D Csak nyáron elviselhetetlen, amikor a melegben folyik le az ember fejéről, meg viszket a nagy zuhanysapi+törölköző turbán alatt. :P :)

      Törlés
  13. Szijja én is így szoktam ápolni a hajam, kivéve a balzsamozást nem így csinálom hanem automatikusan leöblítem ha beszívta a hajam, törölköző szárazra törlöm és mielőtt fésülném egy kevés balzsamot viszek fel a hajamra hogy még jobban menjen a kifésülés...!!! ;)) ♥

    VálaszTörlés
  14. hát ez nagyon hasznos volt . sokat segítettél. eddig mindig rosszat csináltam a hajammal. de ki fogom próbálni hátha segít nekem ez, amit írtál :D

    VálaszTörlés
  15. Hasonló 'hajszerkezettel' rendelkezem én is, úgyhogy sok mindenben segített ez a poszt! Köszi érte :P

    VálaszTörlés
  16. bizony, én is így szoktam csinálni, és én se mosom ki a balzsamot, akkor se, ha nem olyan ami direkt nem lemosandó. fodrász mondta. és minek kivasalni???? az enyém egyszer volt kivasalva, csak mert érdekelt, hogy milyen, hát, nem igazán tetszett nekem. a többieknek igen, de szerintem csak azért, mert a)most ez a divat b) nem úgy szoktak meg.
    kettő, hogy mire hazaértem, már hullámos volt, szóval, kb. naponta kétszer kéne vasalnom...tervben van azért, hogy majd még egyszer kipróbálom, de csak mert a múltkori vasalás után másnap rögtön megmostam, és kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne másnap/harmad/ötödnap, stb.

    ja, egy valamivel nem értek egyet: miért minimum a heti két mosás? azért, mert te úgy szoktad, még nem biztos, hogy más hajának is úgy jó. én csak hetente egyszer mosom, de van, hogy tíznaponta, és mikor említem valakinek, nem győznek csodálkozni, annyira bírja. egy csöppet se zsírosodik, sőt, göndör haj alapban inkább szárazabb szokott lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hajvasalással egyetértek. Engem is mindig nyaggatnak, hogy vasaljam ki, mert kiváncsiak, hogy milyen. Megmondom milyen: szar és ennyi. :D

      A heti két hajmosás meg azért, mert szerintem nem akkor kell hajat mosni amikor már zsíros, holt száraz, vagy nagyon meglátszik rajta, hogy rég volt mosva stb. Ha azt mondod, hogy száraz a hajad, akkor meg pláne többször mosnám, balzsammal, pakolással stb. hogy ápoljam! Az enyém is kibírna több időt, de ugyanúgy mint a zuhanyzásnál, akkor is fürdök minden nap, ha meg se mozdultam egész nap. Azért mert rendszeresen tisztálkodunk, és ebbe a hajmosás is beletartozik. ( egyébként meg úgy kezdtem, hogy annyiszor mosol hajat, amennyiszer jól esik )

      Törlés
  17. Szia Fruzsi,
    örülök, hogy megtaláltam az írásodat :) Én is a göndör haj elszenvedője vagyok... Már sok mindent kipróbáltam, natúr-nem natúr-házi receptek-csodaszerek, egyik sem jött be. Most kipróbálom azokat, amiket itt ajánlottál termékeket, bár tudom, mindenkinek más válik be. Amit nem értettem teljesen, a hajbalzsamot nem öblíted le? Vagy igen, csak nem említetted? Mert ami a képen van balzsam az leöblítős, nem?
    Most eljutottam odáig, hogy a hátam közepéig érő hajamat (ami egyébként teljesen hasonlóan göndör, mint a tiéd), levágattam vállig érőre :( Ennyire tönkrement. A legnagyobb bajom vele még mindig és a vágás után is, hogy az arcom körül a kis rövid fürtök mindig beszöszösödnek, bebirkásodnak és olyan vagyok mint egy boszi... Már az sem használ, hogy bevizezem reggel, de a hajápolók sem használnak. Megkérdeztem erről a fodrászomat, aki azt mondta, a zsírosodás miatt van ez. Holott nekem kórószárazságú a hajam. Akkor ezek szerint az egyik legrosszabb típusú a hajam, ami a tövénél zsírosodik, a többi pedig száraz...
    Most még egyelőre hagyom röviden pár hónapig, pici gyerek mellett amúgy sem könnyű hosszú hajjal lenni... De később újra próbálkozom a növesztéssel, mindig álmom volt, hogy derékig érő hajam legyen, és ezt sosem sikerült elérnem, mindig annyira visszatört, hogy le kellett vágatni, még akkor is, ha rendszeresen vágattam kicsit a végéből, hogy a töredezés ne fokozódjon. Neked van valami ötleted erre? Hogy érted el, hogy ilyen hosszúra meg tudtad növeszteni?
    Hajvégápolónak pedig tudom ajánlani az egyszerű natúr, hidegen sajtolt olajokat, szőlőmagolaj, olivaolaj stb, csodát tesz (ha még nincs töredezve).
    Virdzs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A fennt említett balzsamot nem szoktam leöblíteni, csak kifésülöm, és a megmaradt nedvességet törölközővel "kinyomkodom". Egyébként azóta már váltottam a balzsamról hajpakolásra, a kedvenceim a Kallos Latte és a Gliss Kur Hair Repair pakolások. Tesztet találhatsz róluk a blogon!
      Nem igazán értem a fodrászodat... Ha száll a hajad, akkor pont, hogy nem zsíros, nem? Ez ellen én is egyébként a vizezést szoktam használni, vagy hajhabot viszek fel icipici mennyiségben.
      Ha az én hajamat meglátná a fodrász, tuti nekem is lenyisszantana a végéből jó pár centit töredezés miatt, de én is megrögzött hajnövesztő vagyok, és nem megyek fodrász közelébe. :D Az említett hajpakolások nekem elég jó beváltak, és jó szolgálatott tett az Oriflame HairX hajvégápoló széruma is. (Szintén van róla itt teszt).

      Törlés
  18. Szia!Én nekem is természetes göndör hajam van ,a tiedtől rövidebb nekem a "hátam közepéig" érne,de felugrik.Tudom,viccesen hangzik,mert sapkában alszom,hogy"ne legyek kócos reggel" vagy "ne legyen csomós" a hajam,de kb. reggel így is kellek fel kócos és olyan gubik vannak a hajamba mint az öklöm.Mit tegyek?Pedig nagyon jól kifésülöm vaddisznószőr tenyérnyi nagyságú kefével.Ja és igen én pl. kimosom vasárnap,és hétfőn "még jó" de már kedden olyan göbök vannak benne,mint az ölköm és tiszta szálka az egész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szerintem nem biztos, hogy jót teszel azzal, hogy sapkában alszol, sőt. Szerintem ettől leszel kócosabb, mert ha leszorítod a fürtjeidet, azzal elvesztik a szépségüket, és így lesz szálkás a hatás. Én mindig úgy alszok, hogy feldobom a hajamat, hogy ne legyen a hátam alatt.

      Törlés
  19. Szia :) nekem is ilyen göndör a hajam és nehezen tudom kezelni eleinte vasaltam most már elfogadtam így:D :) nekem most a vállam fölé ér és furán néz ki hogy hátul nagyon felugrik és ott jobban göndörödik :) de elől sehogysem tudom csak jajsütővel,tudsz javasolni valamit?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Én hajhabbal próbálkoznék még, illetve próbálj ki göndör hajra való termékeket. Ha már göndör, legyen igazán göndör, így lehet, hogy ezek a termékek elöl is begöndörítenék a hajadat. :)

      Törlés
  20. Szia :) te este összefogott hajjal vagy kiengedettel szoktál aludni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Mindig kiengedettel. :) Ha egyszer begumizom, akkor már nem lesz olyan szép utána kiengedve, így begumizni is csak a hajmosás előtti 1-2 nappal szoktam :)

      Törlés
  21. Szia!
    Nekem nagyon bevált az a hajpakolás, ami ugyanaz a márka, mint a placentás, csak én a gyümölcsöset használom. (Normál hajra.) Fél óráig rajta hagyom a hajamon hajmosás után, zuhanysapka alatt, és nagyon selymes lesz tőle a hajam. De muszáj hajhabot tennem rá szárítás előtt, mert különben száll a hajam, és azt utálom. A hab meg vhogy összerántja. És tárcsás hajszárítót használok, mert az nem fújja szét.
    Köszi a hasznos tippeket!

    VálaszTörlés
  22. Szia!
    Nagyon hasznos tanácsokat adtál evvel! ^_^ Innentől így fogom csinálni én is. :) Nekem is ugyan ilyen göndör hajam van mint neked,csak rövidebb.Nekem az a bajom vele,hogy nagyon lassan nő,és mivel rövid ezért nem is mutat annyira jól. :/ Pedig én is hosszú hajat akarok. Nem tudsz tanácsot adni,hogy hogyan nőhetne gyorsabban??? Amúgy nagyon szép hajad van :) :)

    VálaszTörlés
  23. Sziia !
    Nekem is ilyen gondor es hosszu hajam van, csak az enyem annyiban kulombozik a tiedtol, hogy nagyon dus. Soha nem szoktam hajszaritoval szaritani mert az meg egy annyi dussagot biztosit. Nem tudom mit tehetnek ellene. Szerinted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem próbáltad még fodrásszal megriktíttatni? :)

      Törlés
    2. De igen..probaltam mar, de azt mondta nem alna jol, mert akkor a kissebb szallak kilognanak a furtokbol :/

      Törlés
    3. Ez a baj a legtöbb fodrásszal... nem tudnak mit kezdeni a göndör hajjal.. :S

      Törlés
    4. Szerinted meg kitol tudnek tanacsokat kerni? :-??

      Törlés
  24. Nagyon hasznos volt a cikk, ezer köszönet érte. Alapból nekem is göndör a hajam, de emellett még nagyon dús és vastagszálú is, amit régen nagyon nem szerettem, mert ha hajmosás után kifésültem és megszárítottam olyan volt mint egy sörény..:( Inkább minden hajmosás után kiegyenesítettem. A kövi hajmosásig meg is maradt, de kb volt vagy 1 óra az egyenesítés, nem beszélve arról, hogy milyen káros..Most már tetszik a göndör, kipróbálom a rutinodat mindenképp. ^^ <3

    VálaszTörlés
  25. Szia.:)
    Hasonló a hajam mint neked, csak az enyém vörös.
    Párszor kivasaltam, de miután végeztem majdnem bőgtem az eredmény miatt.
    Én minden reggel egy keratinos balzsamot kenek rá + hajvégápolót. Igy elviselhetőbb.
    A ritkítás nem tűnt megfelelő ötletnek, attól csak többnek tűnt a hajam, s rosszabbul is nézett ki.:(
    Nagyon jó a cikk...:D

    VálaszTörlés
  26. Szia.
    Nekem is olyan a hajam, mint a tiéd, csak az enyém vörös.
    Én minden reggel egy tenyérnyi keratinos balzsalmot oszlatok el a hajamon. Majd hajvégápolót kenek a végekre.
    Nagyon jó a cikk. :)

    VálaszTörlés
  27. Szia!
    Nekem is ilyen hajam van, csak rövidbe. Szeretném kérdezni, hogy van esetleg tipped, hogy hogyan tudnám gyorsan megnöveszteni? Hallottam már ilyen hogy ricinusolaj, vagy micsoda. :) És ha ez a titok nyitja, akkor azt hogyan használjam? :)

    VálaszTörlés
  28. Nem egy mostani bejegyzés, de köszönöm szépen, rengeteget segítettél!

    VálaszTörlés
  29. Szia! Nekem is hasonló göndör a hajam, hasonló hosszúságú. De egy probléma van vele, amit nem tudom mivel kezelhetnék. Megmosom a hajam, hasonlóképp mint te, megszárítom tárcsással, szép szép, de nem az igazi göndör hajam. Aztán másnapra, meg már sehol nincs szinte a göndörség., hullámos, és semmilyen. Mintha egyenesedne. Nagyon bosszant, mert nagyon szeretem a hajam, csak az igazi göndörségét. Már vágtam is a hajvégemből, de nem segített... Nem értem, és nagyon elkeserít, hogy nem olyan szép mint amilyennek kéne lennie. Van esetleg valami tipped, hogy mit tehetnék? Köszi.
    Barbara

    VálaszTörlés
  30. Szia
    Nekem is göndör a hajam (talán még göndörebb is),de az apukám azt mondja hogy fésüljem ki,mert akkor gubancos lesz,és majd fájni fog,kifésülni.
    Innentől ritkábban fésülöm.+ találtam,valami Corlyfic! nevű sampont.Az jó lehet?

    Előre is köszönöm ��

    VálaszTörlés
  31. csajok, az én hajam is göndör bátran merem ajánlani a Catwalk curls rock amplifiert, táplálja a hajat és texturázza. csodákat müvel. a hajhab nem igen tesz jót az amugy is szárazabb tincseknek. száritózni is max télen érdemes mivel a haj elveszti a nedvességtartalmát. Próbáljátok ki. mesterfodrásthoz járok és az ö tanácsai csodát tettek a fürtjeimmel.

    VálaszTörlés